reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wyprawki dla maluchów

Traschka, dzięki:)) Rewelacyjna cena! Dotychczas widziałam je wszędzie dużo droższe. Na taki moglibyśmy sobie pozwolić (nie chcemy przekroczyć 1500zł) Szkoda, że jeszcze za wcześnie na zakup- jak już będę chciała kupić wyszukasz mi znów taką rewelacyjną ofertę? :)
Też myślałam o używanym, ale wózek ,to zakup na który najbardziej się napalam- już od lat i mężuś wczoraj powiedział, ze kupimy nowy i dla następnych dzieci już też będzie służył:)) A ten x lander b. nam się podoba i ma piękny, nasz ulubiony kolorek -zielony:)

Ostatnia edycja:
reklama
No właśnie, ja też się starsznie napaliłam na tego x-landera:) A oferty chętnie wyszukam, bo sama będę szukać dla siebie:) W duchu liczę na to, że okaże się, że jednak nas stać na nowy, a co tam nigdy nic nie wiadomo:) Mi też się ogromnie podoba ten zielony, ale te wózki w ogóle mają łądne kolory. Myslałam żeby kupić taki uniwersalny w sensie ani chłopięcy ani dziewczęcy, bo nigdy nie wiadomo co się drugie urodzi hehe:) Więc raczej nie zdecyduję na ten malinowy:)
Zastanawiam się tylko jak patrzę na wózeczek czy on nie ma małej tej gondoli? Kompletnie nie mam porównania ale może któras z dziewczyn już dzieciatych się wypowie? :)

nie wiem Traschko, ale na różnych forach mamy b. zachwalają x- landera, więc gondola chyba ok:) Ja na 100 % chcę zielony- dobry dla chłopca i dziewuszki:)

Dziewczyny tak was podczytuje odnośnie X landera i powiem tak: miałam dla Olka 5 lat temu i sprzedałam po 1mcu używania, fakt ze dodatkowo to 3 kołówka była dla mnie tragiczny pod wieloma względami. jednym z nich była gondola jest mała i taka rozchełstana nie chroni przed wiatrem. Olek urodził się na koniec września i naprawdę wkładając go jescze beż kombinezonu i śpiworka było mało miejsca.
Znajoma rodziła w tym roku na koniec maja i we wrześniu mały był na styk z gondolą, na zimę musiała go przerzucić do spacerówki.

ja rozglądam się za wózkiem z dużą gondolą z oparciem coby do 6mca używać ma takie np Jado, chicco ale najpierw muszę pojechać pooglądać na żywo bo w necie dużo mi się podoba.

Mamusiu Olusia, to chyba inny x-lander bo ten o którym pisałam to nie trójkołówka. Może inny model? Pewnie w ciągu 5 lat trochę się zmieniło. ALe martwi mnie to, co piszesz o gondoli, bo mi na pierwszy rzut oka wydała się właśnie trochę mała... A nie mam doświadczenia w tej kwestii. Rodzimy w czerwcu - napisz proszę czy półroczne dziecko i starsze (zima trochę trwa) chętnie jeżdzi w gondoli? Bo wtedy już chyba powinno siedzieć i nie wiem czy to nie nudne dla niego tylko leżeć? Może to dla was dziwne pytania, ale dla kogoś kto nie ma dzieci wszystko jest zagadką :)
Jeśli znajdziesz coś godnego polecenia to podziel się :)

Ogólnie ma prośbę do dziewczyn, które mają doświadczenie z wózkami - napiszcie na co zwracać uwagę a co jest zbędnym bajerem. Bo mnie w sklepie łatwo oszukać i przekonać do czegoś jeśli nie mam o tym pojęcia:)

Ostatnia edycja:
Ja też słyszałam o nim sporo fajnych rzeczy ale od dwóch godzin czytam opinie mam o wózkach i już nie jestem taka pewna... Dużo mam odradza kupowanie wózków wielofunkcyjnych bo ponoć są cięższe i wcale nie takie fajne. Wiele z nich pisze, że dla drugiego dziecka kupiłyby niedrogą gondolę na pół roku a potem super spacerówkę z tym wkładem do spania... no i tak się zastanawiam. Dobrze, że jest jeszcze tyle czasu ale z drugiej strony przeraża mnie tak wielki wybór! :)

Traschka, ale w sensie, że dwa zupełnie oddzielne wózki? Jak wygląda ta super spacerówką z wkładem do spania?? Myślałam, że teraz są tylko wielofunkcyjne...

Aestima ja chyba w ogóle zrezygnuję z gondoli... ale widzisz zmieniam zdanie co kilka godzin więc do czerwca zmienię jeszcze wiele razy heeh:) Myślałąm o czymś takim: Anmar promocja zestaw wózek+fotelik najtaniej !!! (1327225891) - Aukcje internetowe Allegro
Nie chodzi mi tu o konkretnie ten wózek, tylko chciałam ci pokazać jak wygląda coś takiego. Czyli spacerówka rozkłądana na leżąco z tym wysokim okryciem na nogi aż do budki i wkładem dla noworodka do środka, w którym od razu można dziecko przenosić. Rodzimy w lecie i dziecko w zimie będzie już i tak za duże do gondoli więc myślę od razu o półrocznym dziecku w rozłożonej spacerówce.

reklama
Takie coś miała moja ciocia dla swoich Małych. Mi się osobiście nie podoba, kurcze ale w wilofunkcyjnych, też się chyba da zrobić pozycję półleżącą jak dziecko zaśnie? Skomplikowana ta sprawa z wózkiem...

Do góry