reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wyprawki dla maluchów

Na pewno wielofunkcyjne też się da rozłożyc:) Tylko trochę mnie martwi narzekanie na xlandera że jest dość mały, a w lutym przyszłego roku nasze bobasy będą miały 9 miesięcy więc będą naprawdę duży, do tego kombinezon i podobno jest za ciasno. Zresztą nie ukrywam, że jest dość drogi, a wszystkie mamy piszą, że te wielofuncujne są starsznie ciężkie i to jest męczące na dłuższą metę i i takprzechodzą na coś lżejszego jak najszybciej. Ja mieszkam w kamienicy więc mnie ten argument przekonuje:) Ale wiesz co Aestima... gdybym miała pieniądze to pewnie i tak bym kupiła ten xlander.... szukam czegoś innego bo mnie na niego nie stać:)

reklama
Kurcze, tylko wydać 1300 zeby się przerzucać potem na lżejszą spacerówkę, to trochę kiepsko... A tak myślę, ze jak dziecko będzie miało ponad rok i już będzie trochę chodziło, to bez sensu na spacer taki ciężki wózek brać, tylko właśnie leciutka spacerówka- parasolka by się przydała... Niech no się tu wypowiedzą jakieś doświadczone mamy!!:)

traschka-możemy kminić razem...:-)
Sama zaczynam się zastanawiać nad takim wózkiem, bo w podobnym woziłam synka i w sumie było ok, wiec nie wiem, czy jest sens wydawać na wózek 1200 zł..to nie do końca jest rozkładana spacerówka, bo trzeba przebudować boki, żeby faktycznie był to wózek spacerowy. w nosidełku mały jeżdził do ok. 3 miesiąca, potem całą zimę jeżdził w głębokim- a w takim wózku długość wnętrza leżanki dla dzidzi to 90 cm- żadne inne wózki tyle nie mają- ja rodziłąm syna 30 maja, a całą zimę przeleżał w wózku, aż do marca i mieścił się bez problemu. poza tym wiem, że i tak wszystkie szynko przesiądziemy się na małe, lekkie spacerówki- sama mam taką po synku, dlatego zastanawiam się nad sensem wydawania kasy na zbędne luksusy..marzyłam o skrętnych kołach, ale jak mam za nie dopłacić 700 zł, to obędzie się chyba bez...

ogolądałam wczoraj x-landera w sklepie...mówie wam- nie położycie w gondoli 5 miesięcznego bobasa w kombinezonie- u mnie w rodzinie jest ten wózek i w spacerówce wozili już 5 miesięczne dziecko- tłumaczyli, że ona chce siadać itd, a ona po prostu nie miećciła się w gondoli...

Wampirzyca pisząc o głebokim masz na myśli gondolę czy ten rozkładany? Rodziłaś 30 maja czyli tak samo jak ja pewni urodzę - mam termin na 28 maj/4 czerwiec więc można porównać:) Ja stwierdziłam, że nie będę wydawać fortuny na wózek, który przez cały dzień bedzie stał na dole klatki schodowej bo jak mi go ukradną to umrę z rozpaczy...

Aha, ok. Wampirzyca a powiedz mi jeszcze bo ja jestem zielona... Czy takie niemowlę do 3 miesiąca może jeździć w takim wózku z tą wkładką dla niemowlaków czy jednak powienien mieć gondolę? Pisałaś o nosidełku - to jest ta wkładka? :)

Traschka, no właśnie nie chcę sprzedawać- chcę mieć dla następnych dzieci:)
Kurcze, widuję na mieście tyle tych x landerów i nie chce mi się wierzyć, ze się tam dzieci w kombinezonach nie zmieszczą... Po co w takim razie produkują taki wózek do którego dziecko się nie mieści?
Traschka, moja cicocia woziła w takim wózkó jak pokazałaś spokojnie bez gondoli... właśnie w tej wkładce, nosidełku

reklama
Do góry