reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Mi w moczu ciagle wychodzą bakterie a jak robia posiew to nic nie wychodzi :) chyba to przez te bakterie kwasu mlekowego co biore:) a HGB to sie nadziwic nie moge caly czas mam 14 :O

reklama
Ewa - skoro posiew jest jałowy to znaczy, że nie rosną bakterie chorobotwórcze, a to dobra wiadomość :-)
Prawda dziewczyny jest taka, że dobrą i miarodajną próbkę moczu można pobrać przez punkcję pęcherza, a nigdy nie słyszałam żeby jakikolwiek internista na taki krok się zdecydował :no:

Ja mam mocz super, za to ht już 28,5 :dry: choć od 2 tyg żelazo biorę, teraz mam przejść na Ferroplex do picia, zobaczymy, może się ruszy :-) poza tym wszystko ok - mały na krókim usg ustawił się dla odmiany poprzecznie - nie ma co się dziwić, że mnie kopie w różnych miejscach :-D
A w przyszłym tyg. czeka mnie glukoza :baffled:

Ja biorę tardyferon. Wczesniej brałam wychwalany sorbifer durules ale sie nie wchlanial zbyt dobrze i dopiero po tardyferonie wyniki sie polepszyły.

ja też biorę sorbifer, 1 tabletkę rano i mam stały wynik 12,7, ale nie wiem czy to dzięki niemu czy mojej mięsnej diecie
ale fakt, że winię go o zaparcia, ale mam jeszcze 60 tabletek i szkoda się pozbywać...

a jak go bierzecie z posiłkami? bo ma napisane, że praktycznie wszystko upośledza jego wchłanianie, więc najlepiej nic nie jeść, ale ja tam jestem rano głodna i długo nie czekam ze śniadaniem...

poczytałam o tych terminach wizyt i ja też miałam teraz 5 tyg od poprzedniej, więc się przepisałam na sobotę, będą niepełne 3, ale przy tej mojej felernej pępowinie i łożysku lepiej za często niż za rzadko:tak:

Ja nie łykam dodatkowo żadnego żelaza tylko z witaminami mam tam jakieś , a że biorę je co drugi dzień to chyba za wiele go nie mam :) zobaczymy jak teraz we wtorek wyniki będą, mam nadzieję że będą oki bo moja dieta nie jest za bardzo mięsna i bogata w żelazo.

reklama
Też nie biorę żelaza. Mam jakieś śladowe ilości w witaminach. Ale hemoglobina i hematokryt u mnie zawsze ładne, wiec luzik.

Do góry