reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Mi w moczu ciagle wychodzą bakterie a jak robia posiew to nic nie wychodzi :) chyba to przez te bakterie kwasu mlekowego co biore:) a HGB to sie nadziwic nie moge caly czas mam 14 :O

reklama
Ewa - skoro posiew jest jałowy to znaczy, że nie rosną bakterie chorobotwórcze, a to dobra wiadomość :-)
Prawda dziewczyny jest taka, że dobrą i miarodajną próbkę moczu można pobrać przez punkcję pęcherza, a nigdy nie słyszałam żeby jakikolwiek internista na taki krok się zdecydował :no:

Ja mam mocz super, za to ht już 28,5 :dry: choć od 2 tyg żelazo biorę, teraz mam przejść na Ferroplex do picia, zobaczymy, może się ruszy :-) poza tym wszystko ok - mały na krókim usg ustawił się dla odmiany poprzecznie - nie ma co się dziwić, że mnie kopie w różnych miejscach :-D
A w przyszłym tyg. czeka mnie glukoza :baffled:

Ja biorę tardyferon. Wczesniej brałam wychwalany sorbifer durules ale sie nie wchlanial zbyt dobrze i dopiero po tardyferonie wyniki sie polepszyły.

ja też biorę sorbifer, 1 tabletkę rano i mam stały wynik 12,7, ale nie wiem czy to dzięki niemu czy mojej mięsnej diecie
ale fakt, że winię go o zaparcia, ale mam jeszcze 60 tabletek i szkoda się pozbywać...

a jak go bierzecie z posiłkami? bo ma napisane, że praktycznie wszystko upośledza jego wchłanianie, więc najlepiej nic nie jeść, ale ja tam jestem rano głodna i długo nie czekam ze śniadaniem...

poczytałam o tych terminach wizyt i ja też miałam teraz 5 tyg od poprzedniej, więc się przepisałam na sobotę, będą niepełne 3, ale przy tej mojej felernej pępowinie i łożysku lepiej za często niż za rzadko:tak:

Ja nie łykam dodatkowo żadnego żelaza tylko z witaminami mam tam jakieś , a że biorę je co drugi dzień to chyba za wiele go nie mam :) zobaczymy jak teraz we wtorek wyniki będą, mam nadzieję że będą oki bo moja dieta nie jest za bardzo mięsna i bogata w żelazo.

reklama
Też nie biorę żelaza. Mam jakieś śladowe ilości w witaminach. Ale hemoglobina i hematokryt u mnie zawsze ładne, wiec luzik.

Do góry