reklama
Ewa - skoro posiew jest jałowy to znaczy, że nie rosną bakterie chorobotwórcze, a to dobra wiadomość :-)
Prawda dziewczyny jest taka, że dobrą i miarodajną próbkę moczu można pobrać przez punkcję pęcherza, a nigdy nie słyszałam żeby jakikolwiek internista na taki krok się zdecydował
Ja mam mocz super, za to ht już 28,5 choć od 2 tyg żelazo biorę, teraz mam przejść na Ferroplex do picia, zobaczymy, może się ruszy :-) poza tym wszystko ok - mały na krókim usg ustawił się dla odmiany poprzecznie - nie ma co się dziwić, że mnie kopie w różnych miejscach
A w przyszłym tyg. czeka mnie glukoza
Prawda dziewczyny jest taka, że dobrą i miarodajną próbkę moczu można pobrać przez punkcję pęcherza, a nigdy nie słyszałam żeby jakikolwiek internista na taki krok się zdecydował
Ja mam mocz super, za to ht już 28,5 choć od 2 tyg żelazo biorę, teraz mam przejść na Ferroplex do picia, zobaczymy, może się ruszy :-) poza tym wszystko ok - mały na krókim usg ustawił się dla odmiany poprzecznie - nie ma co się dziwić, że mnie kopie w różnych miejscach
A w przyszłym tyg. czeka mnie glukoza
kopacz
Mummy :)
a jakie dziewczyny lykacie to zelazo?mi lekarz zalecil, ale kolezanka mi dala cos na T bo jej zostalo z ciazy
elifit
Moderatorka
Mi miesiąc brania sorbiferu podniósł hmb do 12
malgorzatkar
Fanka BB :)
ja po sorbiferze w ciąży z Olą miałam mega problemy z zaparciami, tardyferon był ok
elifit
Moderatorka
Czyli na każdego co innego. U mnie nie było zaparć
ja też biorę sorbifer, 1 tabletkę rano i mam stały wynik 12,7, ale nie wiem czy to dzięki niemu czy mojej mięsnej diecie
ale fakt, że winię go o zaparcia, ale mam jeszcze 60 tabletek i szkoda się pozbywać...
a jak go bierzecie z posiłkami? bo ma napisane, że praktycznie wszystko upośledza jego wchłanianie, więc najlepiej nic nie jeść, ale ja tam jestem rano głodna i długo nie czekam ze śniadaniem...
poczytałam o tych terminach wizyt i ja też miałam teraz 5 tyg od poprzedniej, więc się przepisałam na sobotę, będą niepełne 3, ale przy tej mojej felernej pępowinie i łożysku lepiej za często niż za rzadko
ale fakt, że winię go o zaparcia, ale mam jeszcze 60 tabletek i szkoda się pozbywać...
a jak go bierzecie z posiłkami? bo ma napisane, że praktycznie wszystko upośledza jego wchłanianie, więc najlepiej nic nie jeść, ale ja tam jestem rano głodna i długo nie czekam ze śniadaniem...
poczytałam o tych terminach wizyt i ja też miałam teraz 5 tyg od poprzedniej, więc się przepisałam na sobotę, będą niepełne 3, ale przy tej mojej felernej pępowinie i łożysku lepiej za często niż za rzadko
angelika2014
Fanka BB :)
Ja nie łykam dodatkowo żadnego żelaza tylko z witaminami mam tam jakieś , a że biorę je co drugi dzień to chyba za wiele go nie mam zobaczymy jak teraz we wtorek wyniki będą, mam nadzieję że będą oki bo moja dieta nie jest za bardzo mięsna i bogata w żelazo.
reklama
U
użytkownik 902
Gość
Też nie biorę żelaza. Mam jakieś śladowe ilości w witaminach. Ale hemoglobina i hematokryt u mnie zawsze ładne, wiec luzik.