reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
moja wizyta trwała 5 min ;)

miałam zrobioną cytologię i wymacany brzuch. szyjka spoko, żadnych infekcji nie widać. dostałam skierowanie na badanie moczu i na glukozę. lekarz powiedział, że już nie praktykuje się obciążenia 50g. zapytał mnie z nadzieją w głosie: spróbuje Pani jeszcze raz? no to się zgodziłam :-) poza tym znowu dowiedziałam się, że mam piękny brzuszek. to jest lekarz z powołania, który uwielbia podziwiać rozwój ciąży :-D kolejna wizyta dopiero 8 maja. wtedy będzie już 32 tydzień ciąży :szok: przerażają mnie takie wyliczenia :szok:

Po wizycie u nas wszystko ok :)
Junior ma sporo miejsca w swoim apartamencie, waży 1200 :szok: Ciekawe czy lekarz się nie pomylił, bo zaskoczyłam go tym pytaniem, pomierzył Małego i coś mnożył w pamięci :nerd:
Ja mam 4 kg na plusie od pierwszego ważenia, nie jest źle, ale liczyłam na mniej :confused:

A i umówił mnie na 29.04 na usg w 30 tygodniu, aż się zdziwiłam że to już :szok::szok:
Ale ta ciąża mi szybko mija :rofl2:

Ostatnia edycja:
Laleczko, myjesz się, wkładasz tampon i dopiero sikasz, łapiąc środkowy strumień. Od razu po pobraniu próbki moczu wyjmujesz tampon. Ja mam zawsze problem jak tu się nie zsikać przed myciem, bo zawsze woda powoduje u mnie reakcję - muszę siku:-D A jutro właśnie muszę nasikać i zanieść mocz do labu.

Laleczko, myjesz się, wkładasz tampon i dopiero sikasz, łapiąc środkowy strumień. Od razu po pobraniu próbki moczu wyjmujesz tampon. Ja mam zawsze problem jak tu się nie zsikać przed myciem, bo zawsze woda powoduje u mnie reakcję - muszę siku:-D A jutro właśnie muszę nasikać i zanieść mocz do labu.

trzymam kciuki zebys sie nie posikala :-D

reklama
Widzę, że nie tylko ja jadę na dodatkowym żelazie. Też mam od tygodnia tardyferon - 1xdziennie 2 h po posiłku i 1 h przed następnym. Ostatnio mam taką gastrofazę, że ciężko mi te 3 godziny bez jedzenia wytrzymać :zawstydzona/y:(ale będę gruuubaaa uoho, już jest 9 na plusie).

Dodatkowo biorę Biofer 2x dziennie po 2 tabletki :/ no i femibion - duże tego cholerka, a staram się jeść zdrowo. :/ Niestety ostatnio badania wskazywały, że jestem na skraju anemii - dziwność jakaś, przy moim obżarstwie. No nic, zobaczymy.

Zazdroszczę Wam dziewczyny pięknych zdjęć. Ja swojej małej buzinki jeszcze nie widziałam, bo się chowała ostatnio. Kolejne usg 28.04 - może wtedy coś się uda przyuważyć.

Do góry