reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
moja wizyta trwała 5 min ;)

miałam zrobioną cytologię i wymacany brzuch. szyjka spoko, żadnych infekcji nie widać. dostałam skierowanie na badanie moczu i na glukozę. lekarz powiedział, że już nie praktykuje się obciążenia 50g. zapytał mnie z nadzieją w głosie: spróbuje Pani jeszcze raz? no to się zgodziłam :-) poza tym znowu dowiedziałam się, że mam piękny brzuszek. to jest lekarz z powołania, który uwielbia podziwiać rozwój ciąży :-D kolejna wizyta dopiero 8 maja. wtedy będzie już 32 tydzień ciąży :szok: przerażają mnie takie wyliczenia :szok:

Po wizycie u nas wszystko ok :)
Junior ma sporo miejsca w swoim apartamencie, waży 1200 :szok: Ciekawe czy lekarz się nie pomylił, bo zaskoczyłam go tym pytaniem, pomierzył Małego i coś mnożył w pamięci :nerd:
Ja mam 4 kg na plusie od pierwszego ważenia, nie jest źle, ale liczyłam na mniej :confused:

A i umówił mnie na 29.04 na usg w 30 tygodniu, aż się zdziwiłam że to już :szok::szok:
Ale ta ciąża mi szybko mija :rofl2:

Ostatnia edycja:
Laleczko, myjesz się, wkładasz tampon i dopiero sikasz, łapiąc środkowy strumień. Od razu po pobraniu próbki moczu wyjmujesz tampon. Ja mam zawsze problem jak tu się nie zsikać przed myciem, bo zawsze woda powoduje u mnie reakcję - muszę siku:-D A jutro właśnie muszę nasikać i zanieść mocz do labu.

Laleczko, myjesz się, wkładasz tampon i dopiero sikasz, łapiąc środkowy strumień. Od razu po pobraniu próbki moczu wyjmujesz tampon. Ja mam zawsze problem jak tu się nie zsikać przed myciem, bo zawsze woda powoduje u mnie reakcję - muszę siku:-D A jutro właśnie muszę nasikać i zanieść mocz do labu.

trzymam kciuki zebys sie nie posikala :-D

reklama
Widzę, że nie tylko ja jadę na dodatkowym żelazie. Też mam od tygodnia tardyferon - 1xdziennie 2 h po posiłku i 1 h przed następnym. Ostatnio mam taką gastrofazę, że ciężko mi te 3 godziny bez jedzenia wytrzymać :zawstydzona/y:(ale będę gruuubaaa uoho, już jest 9 na plusie).

Dodatkowo biorę Biofer 2x dziennie po 2 tabletki :/ no i femibion - duże tego cholerka, a staram się jeść zdrowo. :/ Niestety ostatnio badania wskazywały, że jestem na skraju anemii - dziwność jakaś, przy moim obżarstwie. No nic, zobaczymy.

Zazdroszczę Wam dziewczyny pięknych zdjęć. Ja swojej małej buzinki jeszcze nie widziałam, bo się chowała ostatnio. Kolejne usg 28.04 - może wtedy coś się uda przyuważyć.

Do góry