Sergeevna - to jest rzeczywiście cyrk, ze masz upławy, a oni cię porządnie nie zbadali do tego ten mocz był prawdopodobnie tymi upławami zabrudzony, więc jak na boga ja się pytam chcą stwierdzić, czy bakterie masz w pochwie czy w pęcherzu????
reklama
sergeevna
Pysiołkowa Mama
Jak pobierałam próbkę, to poczytałam dokładnie co i jak się powinno pobierać, więc o higienę zadbałam jeszcze dokładniej, żeby mi się żadne bakterie pochwowe z tymi moczowymi nie pomieszały ;-) Środkowy strumień porannego moczu po dokładnym podmyciu się itd ;-) Co do bóli i skurczy, to na prawdę nie jestem alfą i omegą, ale też nie jestem głupia na tyle, żeby nie rozróżnić takich opisywanych jako typowe dla ciąży, a niepokojących, przy których powinno się iść skonsultować. Zwłaszcza, że już jedną ciążę mam za sobą. Położna też machnęła ręką na początku, ale jak usłyszała że bóle są jednostronne i z prawej strony, na wysokości całego ciążowego brzucha ale najczęściej w dolnej partii - zmieniła zdanie i wysłała mnie na badanie moczu. Możliwe, że do tego wszystkiego jeszcze jakaś infekcja pochwy się dopięła, a z niej coś mogło przeniknąć przez błony płodowe. Nawet głupia bakteria w naszym organizmie która jest niegroźna, jeśli dostanie się do krwio obiegu, może zaszkodzić dziecku (np. od nieleczonego zęba).
U
użytkownik 902
Gość
Serge, ja nie sądzę, że Ty wymyślasz, tylko chcę, żebyś się tak bardzo nie martwiła.;-) Wiesz co mi wyszło z takiego pobierania jak piszesz? Mega infekcja układu moczowego z, o zgrozo, drożdżami w moczu. Dopiero jak zakorkowałam się tamponem to w moczu nie było bakterii z pochwy.. Niestety, zawsze coś wleci, nie ma szan,s przy infekcji pochwy pobrać czystego materiału do badań bez tampona.
makota89
Fanka BB :)
Sergi - mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Najgorsze jest to, ze w UK ciezko sie czegokolwiek dowiedziec i ciezko liczyc na fachowa pomoc :/ na wszystko daja paracetamol, ciaza nie choroba i faktycznie czlowiek nie wie czy ma powody do niepokoju...
pola.
Sergi, dla mnie największym hardkorem jest to ze ty sie skarzysz na roznokolorowe uplawy a oni Ci nawet badania dopochwowego nie zrobią... No ale cóż poradzić na ichniejszą służbę zdrowia?
Moze jakbyś powiedziała ze masz swędzenie lub pieczenie to by Cie zbadali?
Trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze tzn zeby to nie było to czym cie straszą.
Moze jakbyś powiedziała ze masz swędzenie lub pieczenie to by Cie zbadali?
Trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze tzn zeby to nie było to czym cie straszą.
LALECZKA793
SZCZĘŚLIWA
Czesc dziewczynki ;-)
Sergi trzymam kciuki aby było wszystko dobrze
Ja niestety znów z układem moczowym i drożdze w moczu i swedzenie . Dostałam Clotrimazolum i jutro mam jechac na posiew aby było wiadomo skad ciagle infekcje u mnie.
Młody pełen wigor waży juz 1,2 kg i gin stwierdziła ze ok, wody płodowe w porządku . Bolą mnie strasznie wiązadła chyba i na wszelki wypadek dostałam Duphaston na 7 dni i za tydz wizyta kontrolna z wynikami. Echhh ale sie rozpisałam. Buziaki dla Was ;-)
Sergi trzymam kciuki aby było wszystko dobrze
Ja niestety znów z układem moczowym i drożdze w moczu i swedzenie . Dostałam Clotrimazolum i jutro mam jechac na posiew aby było wiadomo skad ciagle infekcje u mnie.
Młody pełen wigor waży juz 1,2 kg i gin stwierdziła ze ok, wody płodowe w porządku . Bolą mnie strasznie wiązadła chyba i na wszelki wypadek dostałam Duphaston na 7 dni i za tydz wizyta kontrolna z wynikami. Echhh ale sie rozpisałam. Buziaki dla Was ;-)
U
użytkownik 902
Gość
Laleczka a badali cię dopochwowo? Clotrimazol masz rozumiem w tabletkach? Bo w kremie na grzybicę pochwy Ci nie pomoże. Przy siusianiu zrób manewr z tamponem, bo znowu wyjdą Ci drożdże.
Ja muszę jutro kupić jakieś kubeczki na mocz, bo wyszły z apteczki, a siknąć do czegoś trzeba Ostatnio trafiły mi się jakieś dupne i z nieszczelną zakrętką
Ja muszę jutro kupić jakieś kubeczki na mocz, bo wyszły z apteczki, a siknąć do czegoś trzeba Ostatnio trafiły mi się jakieś dupne i z nieszczelną zakrętką
D o t i
s.michalina
Ja jutro po pracy skoczę po wyniki dzisiejszych badań. Jedynie coombsa jeszcze nie będzie, dopiero na poniedziałek. Zobaczymy co we mnie siedzi.
sergeevna - mocno trzymam kciuki. Mam nadzieję, że szybko was zdiagnozują bo to jest najważniejsze, żeby zacząć kurację.
Laleczko - rośnie jak na drożdżak dzieciaczek ;-)
sergeevna - mocno trzymam kciuki. Mam nadzieję, że szybko was zdiagnozują bo to jest najważniejsze, żeby zacząć kurację.
Laleczko - rośnie jak na drożdżak dzieciaczek ;-)
reklama
pola. niesamowite zdjecie, super pamiatka, kiedys sie bedzie z tego smial
sergeevna to u mnie bylo tak:
1 wizyta generlanie u gp pazdziernik
2 wizyta usg pozaprogramowe z racji wczesniejszego poronienia, usg 8tydzien ciazy, szpital,
3 wizyta usg w 14 tygodniu ciazy, szpital,
4 wizyta gp,
5 wizyta 20 tydzien zero usg szybki wywiad, szpital,
6 wizyta gp
teraz czekaja mnie 2 wizyty u gp potem dopiero 34 tydzien szpital i koncowka to juz czesicej a tak to lipa
tyle ze poszlam prywatnie sama dwa razy
sergeevna to u mnie bylo tak:
1 wizyta generlanie u gp pazdziernik
2 wizyta usg pozaprogramowe z racji wczesniejszego poronienia, usg 8tydzien ciazy, szpital,
3 wizyta usg w 14 tygodniu ciazy, szpital,
4 wizyta gp,
5 wizyta 20 tydzien zero usg szybki wywiad, szpital,
6 wizyta gp
teraz czekaja mnie 2 wizyty u gp potem dopiero 34 tydzien szpital i koncowka to juz czesicej a tak to lipa
tyle ze poszlam prywatnie sama dwa razy