reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

my byliśmy na szczepieniu przedwczoraj, 5w1, na rota idziemy za tydzień bo nie mogłam się zdecydować, lekarka jednak sugeruje by szczepić, wszystkie moje znajome szczepią na rota no więc idziemy.

Kalinka waży 4500 i mierzy 57 cm, czyli przybrała 1,5 kg i urosła o 3 cm od urodzenia. :tak:

pozdrawiamy.

reklama
Ja się trochę zmartwilam jak w ostatnia środę poszlam wazyc Zole i wazyla tylko 140g więcej niz dwa tyg wcześniej. doliczajac 30g na pampersa to 170g. No i zaczęły się schizy z konczacym się pokarmem, chudym mlekiem, herbatkami na laktacje. W środę znowu pójdę. Pocieszam sie ze pomiary powinno się robić na jednym sprzęcie.

Lilla - ja też zauważyłam, że odkąd schizuję z mlekiem w cyckach tym gorzej mi się karmi. Cały czas mam wrażenie, że zabraknie :/ Właśnie muszę iść zważyć młodą, bo dawno nie kontrolowałam jej wagi.

reklama
Byliśmy na usg bioder. Wszystko ok, następna kontrola 22 stycznia:D
Uparlam się że nie pójdę prywatnie i mam za swoje. U mnie to wygląda tak. Wszystkie dzieci zapisane na 12 plus jeszcze urazy w tej samej poradni. Kolejka numer jeden do rejestracji. Zabierają skierowanie i czekamy. Do gabinetu wyczytują nazwiskami. No to wchodzimy tam miły Pan doktor wypisuje skierowanie na usg do góry. Tam idziemy do kolejnej rejestracji, która jest zamknięta:what: przychodzi pani otwiera drzwi, ludność się wbija, podajemy skierowanie to z dołu. Cała ludność od rejestracji wbija się do małego korytarzyka, z całym majdanem, tj Mama, Tata fotelik, torba do wózka, ewentualnie wózek no i oczywiście dziecko w ilości minimum jedno:eek::eek::eek:
No i czekamy
Miły Pan doktor z góry jak już wypisze wszystkie skierowania przychodzi i zaczyna przyjmować. Kolejka tworzy się sama wg ostatniej rejestracji. Czytaj burdel na kółkach, bo Pani tu nie stała:eek:
W końcu wchodzimy, dokładnie nie wiem jak to wyglądało bo mężu wyszedł. W każdym razie wszystko ok.
Całość operacji - 2 godziny
Kontakt z lekarzem - max 10 minut :eek:

Do góry