reklama
elifit
Moderatorka
Mika a może lekarka dostaje profity od rotarixa i tym podobnych?
Niefajnie tak. Co na grypę i ospe i wzw a też ci wciska?
Niefajnie tak. Co na grypę i ospe i wzw a też ci wciska?
malgorzatkar
Fanka BB :)
my po szczepieniu, dziś 5w1, wzw i rota. 15 września pneumo, 10 październik 5w1+rota i potem pewnie początek listopada pneumo. grypy nie szczepię, na ospę Olę szczepiłam, Zuzię też będę, znam przypadki, że całe przedszkole chorowało, a szczepione dzieci miały max 10 krosteczek. poza tym mam przypadek śmiertelny po ospie w najbliższej rodzinie i się po prostu boję
Zuzia to kawał baby: waga 5300 i 58cm jak ją pielegniarka zmierzyła tak "po szpitalnemu", wyszło 64cm
Zuzia to kawał baby: waga 5300 i 58cm jak ją pielegniarka zmierzyła tak "po szpitalnemu", wyszło 64cm
Ostatnia edycja:
elifit
Moderatorka
Prawie jak moja Zuza
Jak tam szczepienie zniosła? U nas już dobrze.
Jak tam szczepienie zniosła? U nas już dobrze.
U
użytkownik 902
Gość
Boziu, mój Adaś 3760g i 57/58cm. Kruszynek mały
malgorzatkar
Elifit, póki co śpi, szczepieni było koło 10:30, więc pewnie prześpi pół dnia...
Elifit, nie wiem jak to z prowizjami ale na darmowe pneumo ( była taka akcja) dla córki tez mnie namawiała.Postanowilismy,że nie skusimy się tylko dlatego,że darmowe.
Na ospę też mocno naciskała, a teraz na pneumo.
Musimy jeszcze raz to przedyskutować.
Z pomiarami to różnie bywa, każdy troszkę inaczej mierzy. Najbardziej wiarygodne są chyba pomiary wagi, robione na tym samym sprzęcie.
Ja dziś zważę mojego A, ale po tej gigantycznej kupie pewnie nie będzie wesolo;-)
Na ospę też mocno naciskała, a teraz na pneumo.
Musimy jeszcze raz to przedyskutować.
Z pomiarami to różnie bywa, każdy troszkę inaczej mierzy. Najbardziej wiarygodne są chyba pomiary wagi, robione na tym samym sprzęcie.
Ja dziś zważę mojego A, ale po tej gigantycznej kupie pewnie nie będzie wesolo;-)
s.michalina
Boże, jak ci lekarze mnie wkurzają.
Po USG bioderek. Powiedziała lekarka, że wszystko dobrze i na kontrolę za 8tygodni mamy przyjść. Udało mi się na NFZ dostać, więc za te 5 minut badania nie płaciłam. Kurcze jak to może kosztować aż tyle pieniędzy! I jak mogą być aż takie kolejki skoro to jest taki ekspres. To tych dzieci chyba się nagle miliony zaczęły u nas rodzić pewnie o limity NFZ chodzi.
Mówię tej babce, że coś przeskakuje dziecku w prawym kolanku. Nawet nie sprawdziła, powiedziała, że dzieci tak mają... Kurcze no może i tak mają ale nawet nie sprawdziła JAK!? Próbowałam dociekać, zainteresować tematem ale niestety to tak ma być i już.
"Niech mama się nie martwi" - niech spie****
Wkurza mnie u lekarzy i pielęgniarek ta forma bezosobowa NIECH, co to ma być za kultura osobista
Olałam to, pogadam z pediatrą na wizycie bo to bardziej komunikatywna babka.
A na karteczce z wizyty napisała mi:
Jądro kostnienia głowy udowej lewej - nieobecne
Jądro kostnienia głowy udowej prawej - obecne
Typ stawu biodrowego prawego i lewego - I B
Oczywiście zobaczyłam to dopiero w domu i nie zapytałam co to znaczy - czemu w jednym jest a w drugim nie ma? Wiecie?
Po USG bioderek. Powiedziała lekarka, że wszystko dobrze i na kontrolę za 8tygodni mamy przyjść. Udało mi się na NFZ dostać, więc za te 5 minut badania nie płaciłam. Kurcze jak to może kosztować aż tyle pieniędzy! I jak mogą być aż takie kolejki skoro to jest taki ekspres. To tych dzieci chyba się nagle miliony zaczęły u nas rodzić pewnie o limity NFZ chodzi.
Mówię tej babce, że coś przeskakuje dziecku w prawym kolanku. Nawet nie sprawdziła, powiedziała, że dzieci tak mają... Kurcze no może i tak mają ale nawet nie sprawdziła JAK!? Próbowałam dociekać, zainteresować tematem ale niestety to tak ma być i już.
"Niech mama się nie martwi" - niech spie****
Wkurza mnie u lekarzy i pielęgniarek ta forma bezosobowa NIECH, co to ma być za kultura osobista
Olałam to, pogadam z pediatrą na wizycie bo to bardziej komunikatywna babka.
A na karteczce z wizyty napisała mi:
Jądro kostnienia głowy udowej lewej - nieobecne
Jądro kostnienia głowy udowej prawej - obecne
Typ stawu biodrowego prawego i lewego - I B
Oczywiście zobaczyłam to dopiero w domu i nie zapytałam co to znaczy - czemu w jednym jest a w drugim nie ma? Wiecie?
reklama