reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
Nasz pediatra, mam do niego zaufanie, poleca 6w1 + rota + meningo/pneumo
Mam też pediatrę w rodzinie i mówi to samo.
My mamy szczepienie dopiero 10 września. Wcześniej się z nim spotkam i jeszcze wypytam dokładnie.

my po szczepieniu, dziś 5w1, wzw i rota. 15 września pneumo, 10 październik 5w1+rota i potem pewnie początek listopada pneumo. grypy nie szczepię, na ospę Olę szczepiłam, Zuzię też będę, znam przypadki, że całe przedszkole chorowało, a szczepione dzieci miały max 10 krosteczek. poza tym mam przypadek śmiertelny po ospie w najbliższej rodzinie i się po prostu boję

Zuzia to kawał baby: waga 5300 i 58cm :) jak ją pielegniarka zmierzyła tak "po szpitalnemu", wyszło 64cm :D

Ostatnia edycja:
Elifit, nie wiem jak to z prowizjami ale na darmowe pneumo ( była taka akcja) dla córki tez mnie namawiała.Postanowilismy,że nie skusimy się tylko dlatego,że darmowe.
Na ospę też mocno naciskała, a teraz na pneumo.

Musimy jeszcze raz to przedyskutować.

Z pomiarami to różnie bywa, każdy troszkę inaczej mierzy. Najbardziej wiarygodne są chyba pomiary wagi, robione na tym samym sprzęcie.
Ja dziś zważę mojego A, ale po tej gigantycznej kupie pewnie nie będzie wesolo;-)

Boże, jak ci lekarze mnie wkurzają.
Po USG bioderek. Powiedziała lekarka, że wszystko dobrze i na kontrolę za 8tygodni mamy przyjść. Udało mi się na NFZ dostać, więc za te 5 minut badania nie płaciłam. Kurcze jak to może kosztować aż tyle pieniędzy! I jak mogą być aż takie kolejki skoro to jest taki ekspres. To tych dzieci chyba się nagle miliony zaczęły u nas rodzić :confused: pewnie o limity NFZ chodzi.

Mówię tej babce, że coś przeskakuje dziecku w prawym kolanku. Nawet nie sprawdziła, powiedziała, że dzieci tak mają... Kurcze no może i tak mają ale nawet nie sprawdziła JAK!? Próbowałam dociekać, zainteresować tematem ale niestety to tak ma być i już.
"Niech mama się nie martwi" - niech spie****
Wkurza mnie u lekarzy i pielęgniarek ta forma bezosobowa NIECH, co to ma być za kultura osobista :nerd:
Olałam to, pogadam z pediatrą na wizycie bo to bardziej komunikatywna babka.

A na karteczce z wizyty napisała mi:
Jądro kostnienia głowy udowej lewej - nieobecne
Jądro kostnienia głowy udowej prawej - obecne

Typ stawu biodrowego prawego i lewego - I B

Oczywiście zobaczyłam to dopiero w domu i nie zapytałam co to znaczy - czemu w jednym jest a w drugim nie ma? Wiecie?

reklama
My też już po szczepieniu 6w 1 i rota, jak narazie jest ok szczepienie było o 10 i zaraz potem zasnęła, teraz się obudziła na jedzonko :tak:

Waży 4450g, ale oczywiście była ważona w ubrankach i pampku..

Do góry