reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
Michalina - plan z nie myciem się jest boski :-D właszcza, że w domu macie remont :-p szczerze to myślę, że to przez remont tak cię swędzi - po pierwsze kurz, a po drugie podczas sprzątania rzeczywiście częściej się myjemy co wysusza skórę. Spróbuj może białego jelenia on dlikatnie myje i jest hipoalergiczny - a przy okazji tani :tak:

Bellina, Katka - no sorry, ale jeszcze 11 dni będę się toczyć, więc macie szansę mnie prześcignąć :-D:-D:-D A co do sn, to przy takiej wadze dziecka raczej się już nie zdecyduję, bo boję się, że mi macica pęknie na bliźnie :zawstydzona/y:

Ka.wo - ja też o tym remoncie myślałam!!! Bo kurz, bo gładź. To by nawet pasowało ale jakieś trzy tygodnie temu ten etap zakończyliśmy. Teraz już jest ok pościel cała wyprana jak pisałam wcześniej wygotowana, w dzieciowym wyprana i wyprasowana. To samo ciuchy w których śpię/chodzę w dzieciowym prane i wszystko łącznie z bielizną prasowane. Być może na tamtym etapie sobie spierniczyłam skórę a teraz tylko skutki są...
Ja właśnie odkąd się TO pojawiło używam białego jelenia.
Może faktycznie przesuszyłam i uwrażliwiłam sobie skórę... Ale przy tych upałach jak spływam to muszę się umyć, no nie ma bata. Bo i tak się będę drapać tylko z innego, bardziej obrzydliwego powodu.

No wyboru nie mam, skoro ona mi nic nie przepisała to muszę zdecydować się na któryś balsam i spróbować zadziałać.

Ja jeszcze zastanawiałam się czy to nie ma związku z owocami - bo kiedy jem dużo surowych owoców TO się nasila. Miałam taką fazę na truskawki, 2kg dziennie potrafiłam zjeść i było okropnie. Ostatnio faza na nektariny i to samo TO się nasiliło.

Magdalenko - jak wizyta kontrolna?

Kawo:

challenge-accepted.jpg

Michalina chyba są w Rossmanie, widziałam w Superpharmie chyba też kosmetyki z Tołpy, ale nie jestem pewna. Jak coś też można przez neta zamówić.

Ktoś dzisiaj wizytuje? Jak tak, to kciuki.
Magdalenko czekamy na wieści z kontroli.

Załączniki

• challenge-accepted.jpg
    challenge-accepted.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 40
Michalina biały jeleń strasznie wysysza. A próbowałaś emolientu dla niemowląt? Ja zaczełabym wlaśnie od kąpieli w emoliencie :)

Venus - a ja tylko jeleń i to do wszystkiego - tzn pranie, naczynia, mydło - bardzo lubię :-D Teraz jakieś mydło z lnem i czymś tam kupiłam, zobaczymy :tak:
Zamiast emolientów, można do kąpieli dolać olej parafinowy, tańsza wersja, ale nie wiem czy podziała :zawstydzona/y:

Co do owoców to podobno w ciąży mogą zacząć uczulać te, które wcześniej nie szkodziły, więc może to to rzeczywiście :confused:
Bellina - padłam :rofl2:

Michalina mi na lojotokowe zapalenie skóry głowy pomógł szampon z lrp, więc jest szansa że ten balsam to coś więcej niż drogi kosmetyk i pomoże na swedzenie. Jest też phisiozel czy jakoś tak, miałam próbkę jak mi wysypka wyszła i łagodził swedzenie.

Venus - a ja tylko jeleń i to do wszystkiego - tzn pranie, naczynia, mydło - bardzo lubię :-D Teraz jakieś mydło z lnem i czymś tam kupiłam, zobaczymy :tak:
Zamiast emolientów, można do kąpieli dolać olej parafinowy, tańsza wersja, ale nie wiem czy podziała :zawstydzona/y:

Co do owoców to podobno w ciąży mogą zacząć uczulać te, które wcześniej nie szkodziły, więc może to to rzeczywiście :confused:
Bellina - padłam :rofl2:

No wiadomo, że każdemu co innego służy ;) Ja do szpitala też mam jelenia i miałam też taki okres, że myłam sie tylko w jeleniu. Trzeba potestować ;)

reklama
Do góry