reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
Michalina - plan z nie myciem się jest boski :-D właszcza, że w domu macie remont :-p szczerze to myślę, że to przez remont tak cię swędzi - po pierwsze kurz, a po drugie podczas sprzątania rzeczywiście częściej się myjemy co wysusza skórę. Spróbuj może białego jelenia on dlikatnie myje i jest hipoalergiczny - a przy okazji tani :tak:

Bellina, Katka - no sorry, ale jeszcze 11 dni będę się toczyć, więc macie szansę mnie prześcignąć :-D:-D:-D A co do sn, to przy takiej wadze dziecka raczej się już nie zdecyduję, bo boję się, że mi macica pęknie na bliźnie :zawstydzona/y:

Ka.wo - ja też o tym remoncie myślałam!!! Bo kurz, bo gładź. To by nawet pasowało ale jakieś trzy tygodnie temu ten etap zakończyliśmy. Teraz już jest ok pościel cała wyprana jak pisałam wcześniej wygotowana, w dzieciowym wyprana i wyprasowana. To samo ciuchy w których śpię/chodzę w dzieciowym prane i wszystko łącznie z bielizną prasowane. Być może na tamtym etapie sobie spierniczyłam skórę a teraz tylko skutki są...
Ja właśnie odkąd się TO pojawiło używam białego jelenia.
Może faktycznie przesuszyłam i uwrażliwiłam sobie skórę... Ale przy tych upałach jak spływam to muszę się umyć, no nie ma bata. Bo i tak się będę drapać tylko z innego, bardziej obrzydliwego powodu.

No wyboru nie mam, skoro ona mi nic nie przepisała to muszę zdecydować się na któryś balsam i spróbować zadziałać.

Ja jeszcze zastanawiałam się czy to nie ma związku z owocami - bo kiedy jem dużo surowych owoców TO się nasila. Miałam taką fazę na truskawki, 2kg dziennie potrafiłam zjeść i było okropnie. Ostatnio faza na nektariny i to samo TO się nasiliło.

Magdalenko - jak wizyta kontrolna?

Kawo:

challenge-accepted.jpg

Michalina chyba są w Rossmanie, widziałam w Superpharmie chyba też kosmetyki z Tołpy, ale nie jestem pewna. Jak coś też można przez neta zamówić.

Ktoś dzisiaj wizytuje? Jak tak, to kciuki.
Magdalenko czekamy na wieści z kontroli.

Załączniki

• challenge-accepted.jpg
    challenge-accepted.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 45
Michalina biały jeleń strasznie wysysza. A próbowałaś emolientu dla niemowląt? Ja zaczełabym wlaśnie od kąpieli w emoliencie :)

Venus - a ja tylko jeleń i to do wszystkiego - tzn pranie, naczynia, mydło - bardzo lubię :-D Teraz jakieś mydło z lnem i czymś tam kupiłam, zobaczymy :tak:
Zamiast emolientów, można do kąpieli dolać olej parafinowy, tańsza wersja, ale nie wiem czy podziała :zawstydzona/y:

Co do owoców to podobno w ciąży mogą zacząć uczulać te, które wcześniej nie szkodziły, więc może to to rzeczywiście :confused:
Bellina - padłam :rofl2:

Michalina mi na lojotokowe zapalenie skóry głowy pomógł szampon z lrp, więc jest szansa że ten balsam to coś więcej niż drogi kosmetyk i pomoże na swedzenie. Jest też phisiozel czy jakoś tak, miałam próbkę jak mi wysypka wyszła i łagodził swedzenie.

Venus - a ja tylko jeleń i to do wszystkiego - tzn pranie, naczynia, mydło - bardzo lubię :-D Teraz jakieś mydło z lnem i czymś tam kupiłam, zobaczymy :tak:
Zamiast emolientów, można do kąpieli dolać olej parafinowy, tańsza wersja, ale nie wiem czy podziała :zawstydzona/y:

Co do owoców to podobno w ciąży mogą zacząć uczulać te, które wcześniej nie szkodziły, więc może to to rzeczywiście :confused:
Bellina - padłam :rofl2:

No wiadomo, że każdemu co innego służy ;) Ja do szpitala też mam jelenia i miałam też taki okres, że myłam sie tylko w jeleniu. Trzeba potestować ;)

reklama
Do góry