reklama
Gosia - bardzo się cieszę!!!!
Lui - czekamy :-)
Ja po wizycie - szyjka może i miękka, ale mały nie napiera na nią w ogóle, więc rozwarcia nie robi. W związku z tym, jak również z tym, że dzieć jest już osobnikiem dorodnej wagi 28.07 mam zaplanowane cc. 25.07 mam się zgłosić do szpitala na "oględziny", a na wszelki wypadek 23. jeszcze do innej gin pójść, żeby sprawdziła, czy z dzieckiem wszystko ok. Do szpitala, żeby w piątek szybko i sprawnie poszło mam zabrać świeżutką morfologię i fibrynogen. Także plan działania mam nakreślony. W razie gdybym zaczęła wcześniej rodzić sn mogę dać skierowanie na cc. To tyle. Troszkę jestem zawiedziona, że moje dziecko nie da mi szansy na sn, ale cóż - jak widać moje dzieci wolą skróconą drogę przez ranę w brzuchu niż rodzić się "między kałem a uryną" ;-)
Ja po wizycie - szyjka może i miękka, ale mały nie napiera na nią w ogóle, więc rozwarcia nie robi. W związku z tym, jak również z tym, że dzieć jest już osobnikiem dorodnej wagi 28.07 mam zaplanowane cc. 25.07 mam się zgłosić do szpitala na "oględziny", a na wszelki wypadek 23. jeszcze do innej gin pójść, żeby sprawdziła, czy z dzieckiem wszystko ok. Do szpitala, żeby w piątek szybko i sprawnie poszło mam zabrać świeżutką morfologię i fibrynogen. Także plan działania mam nakreślony. W razie gdybym zaczęła wcześniej rodzić sn mogę dać skierowanie na cc. To tyle. Troszkę jestem zawiedziona, że moje dziecko nie da mi szansy na sn, ale cóż - jak widać moje dzieci wolą skróconą drogę przez ranę w brzuchu niż rodzić się "między kałem a uryną" ;-)
s.michalina
Fanka BB :)
bo to dzieci esteci wolą ładniejsze wyjścia. Fajnie, że wiesz na czym stoisz!
Ja po wizycie u dermatologa:
1. za często się myję (co jeden dwa dni)
2. mam kompletnie przesuszoną skórę, choć jeszcze się nie łuszczy
3. wskazane spłukiwanie i masowanie ciała pod prysznicem z użyciem środka myjącego wyłącznie w newralgicznych punktach,pozostałe miejsca sama woda
4. nawilżanie balsamem z la roche posay ale on chyba milion złotych kosztuje (tak przypuszczam, bo za 20ml kremiku do buzi płacę 60zł więc nie może być tani) albo oilaty
Hmm dziwna była ta wizyta, nawet nie wiem czy wiem coś nowego... Powiedziała, że to może być ciąża a może nie. Nigdy nic nie wiadomo jak się jest w ciąży i trzeba się obserwować. A w nocy... no cóż to już mój problem.
3. wskazane spłukiwanie i masowanie ciała pod prysznicem z użyciem środka myjącego wyłącznie w newralgicznych punktach,pozostałe miejsca sama woda
4. nawilżanie balsamem z la roche posay ale on chyba milion złotych kosztuje (tak przypuszczam, bo za 20ml kremiku do buzi płacę 60zł więc nie może być tani) albo oilaty
Hmm dziwna była ta wizyta, nawet nie wiem czy wiem coś nowego... Powiedziała, że to może być ciąża a może nie. Nigdy nic nie wiadomo jak się jest w ciąży i trzeba się obserwować. A w nocy... no cóż to już mój problem.
Kawo czy Ty czasem nie miałaś się bujać z Katką i ze mną do końca miesiąca? Co to za wyrywanie się przed szereg? A tak serio serio, to dobre wiadomości, w końcu wszystko jest w porządku. Ale skoro chcesz próbować sn, to trzymam kciuki, co by młodzież się zdecydowała wyjść nieco szybciej.
Michalina.... hmmmm.... dziwny ten dermatolog. I jak w takie upały kąpać się co 2 dni? Miejmy nadzieję, że to ciąża a nie stała przypadłość. Może spróbuj jakiegoś innego mocno nawilżającego balsamu. Ja używałam niedawno z Tołpy hydra coś tam, pomógł na łuszczącą się już skórę. I do mycia może coś dla alergików, nawilżające. No i jeżeli świąd jest związany z wysuszeniem, jak twierdzi Pani dermatolog, to mocne nawilżanie powinno pomóc. Trzymam kciuki ;-)
Michalina.... hmmmm.... dziwny ten dermatolog. I jak w takie upały kąpać się co 2 dni? Miejmy nadzieję, że to ciąża a nie stała przypadłość. Może spróbuj jakiegoś innego mocno nawilżającego balsamu. Ja używałam niedawno z Tołpy hydra coś tam, pomógł na łuszczącą się już skórę. I do mycia może coś dla alergików, nawilżające. No i jeżeli świąd jest związany z wysuszeniem, jak twierdzi Pani dermatolog, to mocne nawilżanie powinno pomóc. Trzymam kciuki ;-)
Katka***
Bellina czyli zostałyśmy same? no to pięknie ;-)
venus27
Venus - &&&&&&&&&& za wizytę, czy ty nie miałaś czekać ze mną i Katką z tym czopem???
Michalina - padłam - plan masz boski, ale ja bym choć jeden dzień odpoczynku po tej kuchni chciała, ale skoro wolisz od razu na głęboką wodę ;-);-);-)
Katka - ja mam dziś wizytę i też założę się, że wszystko pozamykane, mały nawet nie ma zamiaru ruszać w stronę światła
Lui - dziewczyny mają rację - z samego chodzenia 5kg do tyłu ;-)
Kawo a takiego małego psikusa Wam zrobiłam, ale czekam oczywiście na Was ;P
cóż te dzieci tak się rodzą masowo. Już pełnia się skończyła.
Lui - jak spotkanie z doktorem rąsią?
Venus - eee bez sensu jak taki tłok to nie ma co się pchać na porodówkę poczekaj na lepsze czasy razem z nami
No właśnie ciągle czekam, ale te lepsze czasy nie chcą przyjść
My juz w domciu. Do uslyszenia
Jak będziesz miała chwilkę to napisz jak się czujecie w domku
Gosia - bardzo się cieszę!!!!
Kawo uparty ten Twój dzieć Z drugiej strony masz jeszcze kilka dni na rozpakowanie się, jeszcze nic nie przesądzone!
bo to dzieci esteci wolą ładniejsze wyjścia. Fajnie, że wiesz na czym stoisz!
Michalina ten dermatolog ameryki nie odkrył na to wygląda. A co do mycia to polecam raz w tygodniu szczególnie w te upały
Bellina czyli zostałyśmy same? no to pięknie ;-)
Mnie tak łatwo się nie pozbędziecie ;P Poza czopem nic nie ruszyło
Katka no tak by wyszło... Jak Ty mnie jeszcze opuścisz, to Cię znajdę
Ja się trzymam razem z Wami jakby co
Katka***
No dobra. Trudno. Mamy czerwcówki to i sierpniówki być muszą to ja się zgłaszam na ochotnika :-( poświęcę się
reklama
s.michalina
No ta pani dermatolog faktycznie ameryki nie odkryła. Ona nawet nie obejrzała mnie jakoś sensownie, praktycznie cały czas siedziała za biurkiem i swoim sokolim wzrokiem określiła charakter przypadłości. Zawiodła mnie. Oliwką nawilżać się nie mogę bo swędzi jeszcze bardziej, jak myję się chemią pod prysznicem typu dove albo pochodne to też swędzi. Tołpy, nie znałam wcześniej, muszę sprawdzić gdzie to się w ogóle kupuje.
Ten z La roche sprawdzałam na necie to Lipikar Balsam AP Balsam do ciała uzupełniający lipidy, niepodrażniający, przeciwdziałający drapaniu. 200ml 60zł myślałam, że będzie gorzej.
Wiecie co, ten sierpień znowu aż tak daleko już nie jest... dziś 17. Od poniedziałku każda data wydaje mi się taka ładna, nawet gdyby był piątek 13 stwierdziłabym, że to najwspanialszy dzień na poród!
Aha! Dziewczyny i to nie tak, że mój plan się nie powiódł! Ja po prostu jednak tej kuchni wczoraj nie zdążyłam ogarnąć i przenosimy całą sprawę na jutro Coś w stylu karteczki nad łóżko - "Jutro urodzę dziecko". Już głupawki dostaję od tego wszystkiego :-)
Ten z La roche sprawdzałam na necie to Lipikar Balsam AP Balsam do ciała uzupełniający lipidy, niepodrażniający, przeciwdziałający drapaniu. 200ml 60zł myślałam, że będzie gorzej.
Wiecie co, ten sierpień znowu aż tak daleko już nie jest... dziś 17. Od poniedziałku każda data wydaje mi się taka ładna, nawet gdyby był piątek 13 stwierdziłabym, że to najwspanialszy dzień na poród!
Aha! Dziewczyny i to nie tak, że mój plan się nie powiódł! Ja po prostu jednak tej kuchni wczoraj nie zdążyłam ogarnąć i przenosimy całą sprawę na jutro Coś w stylu karteczki nad łóżko - "Jutro urodzę dziecko". Już głupawki dostaję od tego wszystkiego :-)