reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Elift trzymaj się kochana! Przykro mi, że musisz tam siedzieć :-(
Jagódka dbaj o Was:) Leżing obowiązkowo! :-)
Makota urodziłaś?:laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
Elifit szkoda że zostajesz jeszcze w szpitalu. synek jak znosi rozstanie?
Jagoda to odpoczywaj ile się da
Hubson mam nadzieję że lek zadziałał i ząb nie boli już

Jagodka,wytrzymasz, to juz niedlugo.

Elifit, w takim razie jutro wyjdziesz. Trzymaj sie, sciskam.

Mnie nadal zab (zeby) bola, ale juz nie tak bardzo. Zimne picie podraznia i wtedy boli najbardziej.
Do bani troche.

po wczorajszej wizycie u mnie ok. Wyniki dobre. Bobas waży ok 2600, szyjka trzyma, serducho bije. Jedynie co to mój lekarz nie potrafił zmierzyć grubości szwu po cc - ma tak super sprzęt, że sam sie wkurzał. No, ale ja i tak nastawiona na następne cc więc generalnie nie dramatyzuję. Aczkolwiek kazał mi się przejechać do szpitala gdzie chcę rodzić i umówić na to cc, a gdyby cokolwiek zaczęło się dziać wcześniej to zaraz jechać na ip. Położna stwierdziła, że mocno mi brzuch opadł :rofl2: i coś wątpi, że spotkamy się za 2 tygodnie :szok:. Pożyjemy, zobaczymy....

Jagódka - nie zostawiaj mnie ;-) i nie możesz urodzić przed 30.06 pamiętaj o tym ;-).

Hubson - strasznie współczuję tego bólu zęba, to jest chyba gorsze niż bóle porodowe :baffled:

Elifit trzymaj się tam - ja bym już chyba ześwirowała bez dziecka...

Jeszcze mi się przypomniało w związku z naszym hardkorem sn po cc. Ponoć nie powinno się podawać oksytocyny w razie jakby poród nie postępował bo oksy powoduje silne spontaniczne skurcze które mogą być przyczyną pęknięcia macicy. Ciekawe czy tak jest wszędzie bo widzę że to nie reguła.

Elifit ja już się stresuje zbliżającym się rozstaniem z niunia. :(
Hubson to oby już nie bolał bardziej bo to nic miłego, dla mnie zaraz po porodzie najgorszy ból
Sokoja ale to czym mierzy tą Blizne po cc bo ja idę na usg w sobotę i bym zapytała Ale nie wiem o co. dobrze że wizyta udana

też słyszałam, że nie wolno podawać oksy, jeśli wcześniej było cc - także chyba to nawet praktykują - zresztą, chyba można się nie zgodzić na podanie czy się mylę?

ianka ja się szczegółowo nie dopytywałam, tylko zapytałam czy może mi zmierzyc grubość szwu, to powiedział, że na tym jego sprzęcie to na pewno mi nie zmierzy, a już na pewno nie dokładnie, ale stwierdził, że jest wszystko ok więc trochę olałam temat.

Po wczorajszej wizycie wiem tyle, że:
- szyja długa i trzyma
- wody ok
- mały główką w dół, ale bardzo wysoko jeszcze siedzi, więc żadnych oznak zbliżającego się porodu nie ma
- jeśli nie urodzę sn do 28.07, to 29.07 idę na patologię, a 30.07 mam cc - w pn ma mnie dr zapisać
- pobrany wymaz na paciorkowce
- hemoglobina podskoczyła
- w moczu bakterie, ale leukocyty w normie, więc muszę zrobić posiew moczu
To w srócie tyle, na razie się nie wpycham w kolejkę na porodówkę :-D

reklama
KAwo, nie pchaj sie, masz jeszcze czas :) gratuluje udanej wizyty i dobrych wynikow :)

Sokoja, Tobie tez gratuluje :) Ciekawe, czy przewidywania poloznej sie sprawdza.
I bardzo prosze nie pchac sie przed szereg ;)

Ostatnia edycja:
Do góry