reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Hubson - jak zab?
Jagodka - to dobre wiesci. Wiesz czego sie spodziewac. Spokojnie mozesz wypoczywac

Ja tez juz po wizycie. Nie mialam badania na fotelu, ale mialam usg. Lekarz powiedzial, ze dziecko juz raczej pepowina sie nie owinie, serduszko bije, przeplywy spoko, glowka w dol, ilosc wod prawidlowa - takie informacje sa dla mnie bardzo zadawalajace :tak:

Smuci mnie informacja mowiaca ile przytylam od poczatku :-(

Nie mialam ktg, bo... PIELEGNIARKA NIE POTRAFILA GO ZROBIC :-D mam przyjsc w piatek. To ktg bez wizyty u lekarza ma jakis sens, czy musi je koniecznie zobaczyc lekarz?

reklama
Makota, dalo sie zwazyc synka? i dlugosci szyjki tez nie znasz?
pochwal sie, ile przytylas od poczaktu i tak wiadomo, ze wszystko po porodzie zgubisz :)
ktg bez oceny lekarza ma jak najbardziej sens, przeciez polozne bardzo dobrze sie na tym znaja.
Fajna pielegniarka, ktora nie umie ktg zrobic ;)
I wazne, ze jestes usatysfakcjonowana :)

Na razie nie oceniam stanu zeba, bo cmi nadal. Poczekam do rana, czy sie cos poprawi (oby). Dziekuje, ze pytasz :)

Zapomnialam zapytac o wage. Zalezalo mi na ilosci wod i na pepowinie ;) o szyjce nic nie mowil. W sumie mam 2 tygodnie, wiec wszystko sie moze zdarzyc.
Pojde zatem na ktg do ogranietej poloznej (ma byc w piatek) i poczekam do 3 lipca na wizyte, albo na porod do nie wiem kiedy :p

Jagódko - fajne wieści :) szczególnie z tą pępowiną!

Jeżeli chodzi o KTG to pielęgniarki go nie robią, przynajmniej u nas tak jest. Pewnie wiedzą jak ale doświadczenia w tym specjalnie nie mają i wyniku być może nie mogłyby zinterpretować (choć pewnie by potrafiły). Wydaje mi się, że to kwestia uprawnień. KTG musi robić położna i spokojnie potrafi ocenić czy wszystko ok, jeżeli coś budzi wątpliwość to do lekarza. Skoro położna poród odbiera to i KTG ocenić potrafi ;-)

Jagódka to dobre wieści, teraz oby do 30 :)

Makota super że wszystko ok, wagą się nie smutaj, część zgubisz od razu w szpitalu, resztę karmiąc i zajmując się bobasem

Agula, bo to tak jest , najpierw tyle martwienia sie, zeby szyjka wytrzymala, jak juz meozna rodzic, nie che drgnac. Ale poprobuj z mezem, moze cos ruszy. Choc u mnie to nie dziala.
musimy sprobowac alejakos mi sie nei widdzi;)

dobrze ze wizyta u dentysty zaliczona ,ale jak to rozwiercila zeba?

makota mi robia ktg polozne apotem pokazuje swojemu lekazrowi:)wage zrzucisz,nie martw sie;)

Wiesci srednio super,bo mimo pessara szyjka sporo sie skrocila. Gin pow.zebym jak najwiecej lezala. Po wczorajszym badaniu standardowo wieczorem znalazlam plamke krwi na wkladce. Brzuch mocno sie stawial po podrozy,wiec dzis leze ile wlezie. Ale jestem dobrej mysli, wytrzymamy..

reklama
elifit bardzo mi przykro! 3maj się jakoś... może dobrą książkę by Ci ktoś podrzucił..

jagódka oszczędzaj się, a będzie dobrze.. czasem kobiety z rozwarciem na 2cm 2-tygodnie pochodzą...

makota super, że wszystko gra!

Do góry