reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Tusiaczku moje twardnienia tez są krótsze, za to często i mocno... ale już prawie nie mam tak, że mam kamień ponad godzinę

Elifit, ja już zaczynam się zastanawiać, czy jak pojadę do szpitala, gdzie chcę rodzić, a to jest szpital ogólny, nie ginekologiczny, to czy jak będe chciała znieczulenie, to mi je dadzą tak samo szybko, jak w ginekologicznym, czy np. może się okazać, że nie ma anestezjologa i lipa... a mój chodzi i gada, że jak będę rodzić w bólach, to on będzie ze mną, a jak cc to pod drzwiami... :baffled:

reklama
Malgorzatkar, gratuluje decyzji :) chociaz nie wiem czemu ale wydaje mi sie ze jeszcze bedziesz próbowała zmienic zdanie :)

Jagódka, powodzenia na wizycie! Jesli nie bedziesz miała USG to raczej niewielkie szanse na to ze bedziesz musiała znienic plany na weekend. Pessar trzyma bo ma trzymac i tego sie trzymajmy :)

Ja odstawilam magnez i twardnienia sie wyciszyly... Dziwna zależność.

Pola, już od wczoraj ze 3 razy zmieniałam :p tez jak odstawiłam magnez twardnienia się zmniejszyły, nie wiem, o co chodzi....

Jagódka trzymam kciuki, żeby to był stres niepotrzebny

Undomiel właśnie na to Liczyłam, że mnie któraś ogarnie;)

Ja też już magnezu prawie nie biorę i faktycznie skurcze trwają krócej. Za to są częściej i bardziej bolesne.

jagodka powodzenia nawizycie:)

tusiaczek
popieram dziewzcyny:)ja tez ostatnio nie przytylam ,obwodu brzucha nie mierze a zdieciak rosnie:)

hubson
wspolzcuje bolu zeba ,obys znalazla dentyste dzis ktory pomoze na bol:)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ja po wzcorajszej wizycie:
szyjka troche skrocona,wczoraj mowil ze sztywna:baffled:no nie kumam ,jak tak to sie stresowlam od 30 tc bo jakas miekka była a teraz co:confused:mam poszalec z mezem zeby sie cos ruszyło:-Dprzepisal mi globulki zeby oczyscic/przygotowac drogi rodne do porodu:)
usg nie robił.jesli nie urodzr to ktg mam za tydzien ,a kolejna wizyta za 2 tyg:)
magnez jeszcze biore

i chyba tyle

Tusiaczku moje twardnienia tez są krótsze, za to często i mocno... ale już prawie nie mam tak, że mam kamień ponad godzinę

Elifit, ja już zaczynam się zastanawiać, czy jak pojadę do szpitala, gdzie chcę rodzić, a to jest szpital ogólny, nie ginekologiczny, to czy jak będe chciała znieczulenie, to mi je dadzą tak samo szybko, jak w ginekologicznym, czy np. może się okazać, że nie ma anestezjologa i lipa... a mój chodzi i gada, że jak będę rodzić w bólach, to on będzie ze mną, a jak cc to pod drzwiami... :baffled:

Nie zostawiaj mnie ;) ;):D

A tak serio to ja mam tylko możliwość wzięcia gazu i zastrzyku przeciwbólowego. Zzo chyba jest płatne albo nie ma. Hardcore! ;):D

Ja znam I fazę porodu więc skurczy się nie boję. Boję się II fazy i powikłań takich jak nietrzymanie moczu, luźna pochwa, pęknięcia krocza i hemoroidy z którymi i tak mam problem.

pęknięcia krocza i nietrzymania moczu tez się boję... no nic, zobaczymy, co wyjdzie w praniu :p

Tusiaczek, ja tez nie tyję a dzidzia rośnie :) nie ma reguły, jest dużo dziewczyn, które w 9 miesiącu wręcz chudną

Jagodka, Hobbit, powodzenia na wizycie i ktg

Agula, bo to tak jest , najpierw tyle martwienia sie, zeby szyjka wytrzymala, jak juz meozna rodzic, nie che drgnac. Ale poprobuj z mezem, moze cos ruszy. Choc u mnie to nie dziala.

Pola, Malgorzatka, ja tez po odstawieniu magnezu i luteiny mam o wiele mniej skurczy. To chyba wzielo sie stad, ze przestalysmy sie tak stresowac, porod przedwczesny nam juz nie grozi :) patrze na to od psychologicznej strony.

Ja juz po zalozeniu holtera, cala jestem okablowana. Jutro zdejmuje, w pt zawoze do lekarza, a w pon opis.
No i udalo mi sie dostac do dentysty, na 18.15 ide.

I tak sobie mysle, ze przyszly poniedzialek to dobry termin na rodzenie ;)

No to dobrze Hubson,że się udało. Czekanie z bólem zęba na dobre nie wychodzi, zazwyczaj wcześniej czy później robi się mocno nieprzyjemnie.
Nie będę Cię diagnozować przez neta ,ale niestety nawet w wyleczonym zębie może się coś zadziać. Głównie w głębszych ubytkach, nawet tych pierwotnie prawidłowo zabezpieczonych.

reklama
Do góry