reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

carloska ja bym w Twoim przypadku upierała się przy tym cc, przy bobasie trzeba się nachodzić a porody są różne.
3mam kciuki, żeby z ginem nie było kłopotu i ostateczna decyzja była najsłuszniejsza.

Undomiel i jak Twój poziom wód? jakie stare łożysko? 2?

Hubson jest taki płyn ELUDRIL, on i odkaża i działa przeciwzapalnie, może warto by było popłukać? wyciszył by tego zęba?
mnie żołądek bolał po ketonalu, paracetamol nie działał, o dziwo płyn sobie z tym poradził..

małgorzatkar jeszcze jest błąd pomiaru ;) czasem bywa 300g-500g ale to i tak przyzwoita waga wtedy.. poza tym może też być
na minus..
fajnie że wszystko ok.

reklama
Catsun nie wiem tego. Ja sama nie tyje już prawie dwa miesiące, tyle że na przedostatniej wizycie Mały był ponad dwa tygodnie do przodu. Trzy tygodnie później był już w normie:what: ale to było takie tylko krótkie usg w dodatku brzuch mi się postawił i nie można było dokładnie sprawdzić. Gin mi wtedy wyjaśnił, że pomiary nie będą dokładne i że pewnie urósł. Teraz po prostu brakuje mi możliwości sprawdzenia, więc sobie wkrecam pewnie. Przynajmniej taką mam nadzieję. :confused:

Tusiaczku- mój synek też był 8 dni do przodu cały czas a na ostatniej wyzycie wyrównał się i tylko nóżki były tydzień i kilka dni do przodu... Nie zamartwiaj się na zapas.. Nie wkręcaj sobie nic.. Ale jak bardzo się martwisz to wciśnij się gdzies na usg lub do innego Gina w tej przychodni.. Na pewno się lepiej poczujesz.. Ja też się czasami martwię ale wizyte mam za 6 dni to bliżej niż Ty..

Jagódka- Też w zaawansowanej ciązy zawsze mam stresa przed wizytą.. Ale ja wiem że u ciebie na pewno będzie dobrze.. Trzymaj się.. Jeszcze teochę nerwów a po wizycie na pewno zawita uśmiech:) Trzymam &&

Jestem po usg, łożysko II/III stopień, mała waży koło 2700 (Ola na tym etapie grubo ponad 3000 miała, więc zaloze ubranka w które sie nie zmieściła ), w związku z tym poki co rozwazam sn. Mała jest mała, wychodzi na 34-35 tc z pomiarów, ale lekarz mówi ze jest ok, chyba ze będzie mnie coś niepokoić, mam jechac na ip. Wód mam 12 , blizna około 3mm.
Obawiam sie tylko, ze tak jak sie pchala wcześniej na świat, tak teraz wyjść nie bedzie chciała...
Fajnie że ty też naturalnie będziesz rodzić. Hardkory jesteśmy :D :D

Jagodka trzymam kciuki &&&

Jagodka będzie dobrze:thumbup: nie stresuj się. Na tym etapie to chyba wszystkie już mamy takie obawy. Ale trzeba być dobrej myśli.
Ja chyba jednak wytrzymam do wizyty. Mały się rusza jak wariat, poza tymi twardnieniami i ciśnieniem nic się nie dzieje, więc nie będę Świrować

A ja się właśnie teraz przestałam tak stresować, wcześniej liczyłam dni do wizyty a teraz jak mały się rusza to się nie martwię.

Jagódka będzie dobrze, na pewno synuś urósł i wszystko jest ok, trzymam kciuki.

No Elfit i Małgorzatkar jesteście hardcory, podziwiam Was:tak:

Hubson mam nadzieję, że się uda z tym dentystą!!!

Tusiaczek u mnie nabieranie wagi przeze mnie ma się nijak do nabierania przez małego, podobnie obwód brzucha. Nie sugeruj się tym, na pewno wszystko jest ok!!! Ja też sobie dużo rzeczy wkręcam, ale po to jesteśmy, żeby sobie wzajemnie odkręcać;-)

Magdalenka poziom wód został określony jako prawidłowy, ale chyba nie mierzył jakoś szczegółowo. O łożysku nic nie mówił. Wczoraj się skupił głównie na przepływach, po to byłą ta wizyta. Ale to jest znajomy gin, który bardzo o mnie dba, więc myślę, że gdyby coś było nie tak to by sprawdził... Dzięki, że pytasz:-)

elifit i malgorzatkar podziwiam za decyzje! :-) pewnie dobrze na tym wyjdziecie, ale na pewno nie łatwo się zdecydować - w końcu łatwiej byłoby wybrać to co znane.

Tusiaczek2402 i Catsun nie panikowa! Waga dziecka ma się nijak do obwodu brzucha i naszego przybierania na wadze. Każde dziecko na tym etapie ma indywidualny rozwój a USG się już myli nawet +/- 400-500g.

jagódka nie stresuj się, na pewno wszystko jest git, już niedługo się przekonasz, czekamy na wieści :-)

Hubson trzymam kciuki aby udało się dorwać jakiegoś dentystę. No i broń Boże nie daj sobie zrobić rentgena, choć nie wierzę, aby ktoś w ogóle wpadł na taki pomysł, aby to proponować ciężarnej :-)

ja wprawdzie dziś nie mam wizyty, ale miałam się stawić na KTG w gabinecie mojej gin, więc czeka mnie po południu wyjazd do Wrocławia.

jagódka kciukasy, będzie git :)

Undomiel fajnie, że ok :) też myślę, że gdyby było nie tak, to od razu by krzyczał:)

..ja nie mogę się doczekać wizyty (równo za tydzień o 13), a czasem się zastanawiam czy do niej dotrzymam... bo BH dają czasu ostro i to np godzinkę po zażyciu no-spy i magnezu, gdzie leki powinny działać, a brzuch mi fruwa i muszę czasem głębiej oddychać...

reklama
Ja się pewnie stresuję tym, że usłyszę coś, co mi zniszczy plany na długi weekend, a naprawdę mam dosyć siedzenia w domu i w ogóle w mieście.. Co do wagi Adasia to nawet nie wiem czy będę miała usg, raczej w to wątpię:sorry2:
Nie wiem czy od razu dam znać czy jest ok, bo od razu po wizycie wyjeżdżam, jak mi złapie net na komórce to coś napiszę, ale nie obiecuję. W tym przypadku chyba brak wieści to będą dobre wieści;-)

Do góry