reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
Elifit szyjka naprawdę długa i blizna ładna. Małej waga książkowa, super. zdecydowałaś co byś wolała?

Nie mam zielonego pojęcia :( mąż mnie namawia na cc bo bezpieczniej ponoć no i przy podejściu do sn jest ryzyko że i tak skończy się cc. Ale kim ja jestem żeby decydować za moje dziecko kiedy chce przyjść na świat. Chyba powiem lekarzom żeby oni zdecydowali. Ze mną na sali leży babka po cc po terminie już i też planowaną cc będzie mieć.

elifit wow długość szyjki imponująca, waga małej też super, daj znać jak po obchodzie. przypomnij mi pierwszy poród skończył się cc?

Nie mam zielonego pojęcia :( mąż mnie namawia na cc bo bezpieczniej ponoć no i przy podejściu do sn jest ryzyko że i tak skończy się cc. Ale kim ja jestem żeby decydować za moje dziecko kiedy chce przyjść na świat. Chyba powiem lekarzom żeby oni zdecydowali. Ze mną na sali leży babka po cc po terminie już i też planowaną cc będzie mieć.

dalej jesteś niezdecydowana :-( kiedy będzie obchód? Jeszcze wyjdzie na to, że lekarze podadzą Ci za i przeciw i powiedzą abyś zdecydowała sama :-p

jeżeli zdecydujesz się na cc to wcale nie będzie egoistyczne

Elifit, ciekawe co powiedzą lekarze? Fajnie by było jakbyś urodziła sn bo wiem ze tego chciałaś. Teraz mozesz miec mieszane uczucia bo tak naprawde została tylko chwilka i mozesz zacząć panikować :)
I doskonale rozumiem Twoje podejście do cc, ja tez bym nie chciała decydować kiedy dziecko ma sie urodzić. A nie możecie zrobic tak ze nawet jesli lekarze podejmą decyzje ze ma byc cc (lub jesli Ty podejmiesz taka decyzje) to po prostu bedziece czekac na pierwsze skurcze i wtedy cesarka?

Mi bardzo ale to bardzo zależy na tym zeby to dziecko zdecydowało kiedy chce przyjść na swiat.

Jestem po wizycie u endo. Moje wyniki niespodziewanie znalazły sie w normie. Chyba po raz pierwszy od poczatku ciąży. Synek chyba chce zadbać o to zeby mama mogła rodzic w prywatnym szpitalu :) bo tam przyjmują raczej tylko ciaze niepowiklane.
Wizyta kwalifikacyjna została przełożona z dzis na jutro.
Dzis sie tez dowiedziałam ze nie bedzie na niej mojej gin. Na dodatek nie odbiera ode mnie tel. Nie wiem o co chodzi? Obraziła sie? A moze jej głupio ze kazała zaufać lekarzom w szpitalu którzy chcieli wywolac porod? Mam nadzieje ze po prostu nie mogła odebrac i tyle, ale bede próbowała dzwonić nadal.

A, i jeszcze pojechałam do szpitala na ktg, ale okazało sie ze przede mną trzy osoby a wiec ok 1,5h czekania. Sprobuje zatem pozniej.

Ostatnia edycja:
elifit wow długość szyjki imponująca, waga małej też super, daj znać jak po obchodzie. przypomnij mi pierwszy poród skończył się cc?
Tak. Cc z powodu braku postępu porodu. Małemu główka nie wstawiła się do kanału a ja już parte miałam
dalej jesteś niezdecydowana :-( kiedy będzie obchód? Jeszcze wyjdzie na to, że lekarze podadzą Ci za i przeciw i powiedzą abyś zdecydowała sama :-p

jeżeli zdecydujesz się na cc to wcale nie będzie egoistyczne

Elifit, ciekawe co powiedzą lekarze? Fajnie by było jakbyś urodziła sn bo wiem ze tego chciałaś. Teraz mozesz miec mieszane uczucia bo tak naprawde została tylko chwilka i mozesz zacząć panikować :)
I doskonale rozumiem Twoje podejście do cc, ja tez bym nie chciała decydować kiedy dziecko ma sie urodzić. A nie możecie zrobic tak ze nawet jesli lekarze podejmą decyzje ze ma byc cc (lub jesli Ty podejmiesz taka decyzje) to po prostu bedziece czekac na pierwsze skurcze i wtedy cesarka?

Mi bardzo ale to bardzo zależy na tym zeby to dziecko zdecydowało kiedy chce przyjść na swiat.

Rozmawiałam z mężem przez telefon na ten temat i tak mu właśnie powiedziałam i lekarzom chyba też tak powiem. Że jeśli ma być cc to przyjadę jak pojawią się skurcze albo w dniu terminu. Mała chyba więcej niż 300g nie urośnie do tego czasu więc nie będzie duża. Jeszcze zobaczę co powiedzą na obchodzie.

Tak. Cc z powodu braku postępu porodu. Małemu główka nie wstawiła się do kanału a ja już parte miałam

Rozmawiałam z mężem przez telefon na ten temat i tak mu właśnie powiedziałam i lekarzom chyba też tak powiem. Że jeśli ma być cc to przyjadę jak pojawią się skurcze albo w dniu terminu. Mała chyba więcej niż 300g nie urośnie do tego czasu więc nie będzie duża. Jeszcze zobaczę co powiedzą na obchodzie.

Super. Mam nadzieje ze lekarze w twoim szpitalu słuchają swoich pacjentek i ze nie beda widzieli przeciwwskazan.

reklama
Elifit każda decyzja będzie dobra, ja też bym nie umiała wybrać. Byłam na takiej konferencji porodowej i tam się wypowiadali, że minusem cc jest to, że dziecko nie jest przygotowane do wyjścia na świat przez hormony, które wydzielają się podczas akcji porodowej. Dlatego, o ile to możliwe, bardzo polecali robić cc właśnie jak się zaczną skurcze.

Darunia trzymam kciuki!

Kopacz straszna historia, jeszcze mi się coś takiego nie przydarzyło:szok:

Do góry