reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
Kopacz antyBIOGRAMU, a nie antybiotyku:-p Jak jest duży wzrost, to obok podaje się antybiogram, czyli listę z grupami antybiotyków, które działają na dane bakterie. Nie wiem jak u Ciebie jest w labie, ale mi ten wynik nic nie mówi..:no:

antybiotyk powinni podać 4 godziny przed porodem. Też mi wyszedł ten paciorkowiec i pomimo, że zaleczony to antybiotyk i tak przed cc dostanę.
Bakteria nie jest groźna dla ciężarnej ale jest groźna dla maluszka. Pare lat temu była głośna sprawa zgonów niemowląt na oddziale położniczym w Łodzi i to właśnie te paciorkowiec był sprawcą, dlatego teraz te badania obowiązkowo zlecają i wolą dmuchac na zimne.

antybiotyk powinni podać 4 godziny przed porodem. Też mi wyszedł ten paciorkowiec i pomimo, że zaleczony to antybiotyk i tak przed cc dostanę.
Bakteria nie jest groźna dla ciężarnej ale jest groźna dla maluszka. Pare lat temu była głośna sprawa zgonów niemowląt na oddziale położniczym w Łodzi i to właśnie te paciorkowiec był sprawcą, dlatego teraz te badania obowiązkowo zlecają i wolą dmuchac na zimne.

no ja sie nie boje o siebie tylko o malego :-(

Kopacz, jak juz wiesz że jestes nosicielem GBS to nie masz sie co bać. 4 godziny przed porodem antybiotyk, a jak nie zdążą to podają dziecku zaraz po urodzeniu, wnikliwie obserwują i badają. Ten paciorkowiec to tak naprawde część naszej flory bakteryjnej w jelitach, tylko u niektórych patologicznie się namnaża.

w skrocie po wizycie:

niby szyjka nei skrocona ale jakas 'miekka ,rozluźniona',po badaniu gin.prawie do szpitala mnie wyslal ale zrobił usg szyjki i na szczescie nie,ufff.dokladnego usg maluszka nie robil bo mialam 2,5 tyg temu.głowka na dole.na koniec dodał zebym jeszce 2 tygodnei wytrzymala:szok::no::-:)confused:szcena mi opadla ,pot na czoło wszedl......zapytalm tylko i co?moge rodzic? a on na to ze z taka szyjka tak.jejku nie wierze.......mam nazdieje ze wytrzymam jeszce troche,kurka tak zlecial ten czas ,jakos nie myslalam ze to moze byc tak blisko....:dry:plackiem lezec nie musze ale mam sie oszczedzac ,nie dxwigac ,odpoczywac duzo

pobral mi wymaz ,dodatkowo nie placilam ,w laboratorium 25zl za to badanei,wynik w czwartek badz piatek.
nastepna wizyta za 2 tyg,mam zrobic morfologie,mocz i CRP

Jagodka oby znamie nie przeszkadzalo barzdo w karmieniu ,i wszytsko bylo ok:)ale tak jak piszesz na dwoje babka wrozyla ,tak do konca nie mozemy zaplanowac czy bezdiemy karmic czy nie....

Agula, no to teraz sluchaj lekarza i zadnego ganiania!
Mnie gin kazal jeszcze 3 tyg wytrzymac, wiec zapewne zostane czerwcowwa mama. Moze Ty tez? :)

wow agulam -ja to Ci trochę zazdroszczę:) może jednak będzie czerwcowe bobo :)

wezmę jakąś dodatkową kasę na ten wymaz, ale mam cichą nadzieję, że lekarz jej nie weźmie. I tak podniósł sobie cenę za wizytę o 50zł:dry: a ja jeszcze miałam nieplanowaną wizytę u dentysty za kolejne 150zł.

reklama
Do góry