reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Taa... No to taki zaszczyt wątpliwy jeśli mowa o samym badaniu ale w sumie dobrze, że i tu i tu. Po miesiącach olewki teraz dla odmiany badają mnie i od tyłka strony :baffled:

reklama
Makota pidczas wizyty lekarz robi wymaz z pochwy na paciorkowca. Prywatnie to koszt 70zl. Na wynik czeka sie ok. Tygodnia. Ja tak jak pisalam. Jako ze mialam przy starszaku pozytywny to teraz i tak bede miala antybiotyk przy porodzie... ale badanie bede robic.
. Kopacz co do lekarza... nie masz jak sie skonsultowac? Masz wyniki powpisywane w karte ciazy?

wyniki mam wpisane bo u nas w przychodni robi to polozna, ale lekarz ich jakos w ogole nie komentuje :no: musze sie dopytywac o niektore rzeczy poloznych tam...na szczescie mnie juz znaja i milo traktuja :-D
Ekhm... Ja dostałam skierowanie na badanie paciorkowca z pochwy i odbytu... Taki zaszczyt, heh :baffled:

tez mialam robione z pochwy i odbytu, ale nie wiedzialam ze i dupka wchodzi w gre, wiec jak wlozyla mi patyczek przy pobieraniu mialam lekki zaskok na twarzy :-D ale u nas pobiera to polozna, nie lekarz:sorry2:

dzis wizyta ,prosze o &&&&&

nie pamietam dobrze ale jesli ktoras dzis wizytuje to rowneiz &&&&:)

Agula, powodzenia! Bedzie dobrze :)

Tak sie zastanawiam - nastepna wizyte mam w 36 tc i dopiero wtedy bede miala robiony wymaz na paciorkowce. I nie wiem, czy to nie bedzie za pozno.

Agula, powodzenia! Bedzie dobrze :)

Tak sie zastanawiam - nastepna wizyte mam w 36 tc i dopiero wtedy bede miala robiony wymaz na paciorkowce. I nie wiem, czy to nie bedzie za pozno.

podobno na wynik czeka sie kilka dni, u mnie np na cytoligie czeka sie okolo miesiaca, mam nadzieje ze zdolaja zrobic przed moim wyjazdem na d. slask :confused2:

Hubson- ja też będę miała wymaz w 36tc. Nasza położna z sr w ogóle była zdziwiona (ona 10 lat w Niemczech pracowała), że u nas tak późno się robi, bo wiadomo, że nie zdąży się tego wyleczyć, więc jak wyjdzie pozytywny to podają antybiotyk przy porodzie. Ja jestem ciekawa czy gin weźmie za to jakieś dodatkowe pieniądze. Normalnie płacę mu za wizytę 150zł, a czytałam że ten wymaz to też koszt kilkudziesięciu zł:/

Floriana gin może sobie zażyczyć za to badanie oddzielnie:tak:

Trzymajcie kciuki jadę z tym moim znamieniem/cyckiem do dermatologa, niech obejrzy, powiem szczerze, że boję się jak diabli:baffled:

Jagodka i agulam trzymam kciuki. Ja mam w czwartek wizytę i to jest początek 35 tc to od razu mi pobierze czy jak? Zobaczymy.

Jagodka mnie na otoczce wyskoczył trądzik. Mam ślady jak po krostkach. Nie byłam z tym ale wydaje mi się że to nic groźnego.

reklama
Elifit mi się jakieś 2 lata temu zrobił po prostu pieprzyk dość blisko sutka. No, a teraz urósł. Ma nierówny brzeg i nierówne zabarwienie. Dobrze, że poszłam go obejrzeć, bo o ile nie jest niebezpieczny, to jest niestety do usunięcia. Znamię będzie rosło (powiedziała, że widzi, że urosło) i traciło barwnik, jeśli straci go sporo, to będzie od usunięcia laserem, jeśli nie, to niestety chirurgicznie. Problem wzrostu może się nasilić przy karmieniu, bo jest blisko sutka i dziecko będzie je podrażniać, kategorycznie mam nie karmić tą piersią jak już Młodemu wyjdą zęby. Przyjść mam 6m-cy po porodzie, żeby zobaczyć jak bardzo się zmieniło i jaką metodą będziemy usuwać. Także jak nie urok, to sraczka..

Do góry