reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Jakie czerwcowe mamy hola hola, proszę zaciskać nogi do terminów, żadna chyba nie chcę potem biegać przez rok z wcześniakiem po lekarzach?:sorry2:
Agulam no lekarz średnio poważny jak mówi, żebyś rodziła w 35tc... Moim zdaniem to Ty powinnaś dwa tygodnie leżeć plackiem, a potem dopiero powolutku do końca, ale nadal się oszczędzać. U mnie od razu by Cię do szpitala położyli. Nie do pomyślenia dla mnie...

reklama
Agulam - i teraz co? masz sama dochodzić do wniosku, czy jak Ciebie coś boli, albo ciągnie, to musisz pilnie jechać na IP? oszczędzaj się skoro masz takie zalecenie i nie denerwuj się... na pewno dzidzia przyjdzie na świat o czasie...

gorąco się zaczyna robić u lipcówek...

Agulam, u mnie tez na wizycie w 33 tc wyszło ze szyjka miekka i ujście zewnętrzne lekko rozwarte ale gin ani przez chwile nie wspomniała o żadnym zagrożeniu przedwczesnym porodem. Mówiła ze tak po prostu juz jest w kolejnej ciąży.
Nie dostałam zadnych zaleceń zeby sie oszczędzać. Moze dlatego ze w USG pokazała sie szyjka długa na 5 cm?
Zaciskaj nogi conajmniej do 38 tc kochana :)

dziewczyny staram sie zaciskac nogi;))

ale na powaznie to boje sie bardzo:-(staram sie nei denerwowac ale tak naprawde caly zcas o tym mysle....

Jagodka 2,5tyg temu(30tc) gin stwierzdil ze wg niego to 31/32 tc .w jakis sposob mu 'ufam' ,chodze do niego kolejna ciaze,nooo cholerka chyba wie co robi,pzreciez jakby bylo naprawde żle to by mnie polozyl do szpitala :dry:

staram sie lezec ,maz pzrejal wiekszosc obowiazkow ale wszytkeigo sam nie da rady ogarnac,jest jescze 2 dzieci i masa obowiazkow................

pola moja szyjka na pewno taka dluga nie jest:no:

gib to duzo placilas za to badanie

Agulam, u mnie tez na wizycie w 33 tc wyszło ze szyjka miekka i ujście zewnętrzne lekko rozwarte ale gin ani przez chwile nie wspomniała o żadnym zagrożeniu przedwczesnym porodem. Mówiła ze tak po prostu juz jest w kolejnej ciąży.
Nie dostałam zadnych zaleceń zeby sie oszczędzać. Moze dlatego ze w USG pokazała sie szyjka długa na 5 cm?
Zaciskaj nogi conajmniej do 38 tc kochana :)

u mnie tak samo od 29 tc mam miękką szyjkę, długość ok 3,5mm, zamknięta i też nikt nie straszy.

arabelka wczoraj lekarz nie podal wymiarow szyjki,ale 2,5tyg temu miala 28mm.

wasze sytuacje (arabelka,pola )troszke mnie pocieszaja......

agulam - leż i oszczędzaj się jak najwięcej :tak:

co do pomiarów szyjki ja w ogóle czegoś takiego nie miałam ani razu, lekarz tylko poprzez badanie na samolocie sprawdza czy jest ok

reklama
dziewczyny zestresowalam sie :no: zerknelam sobie na to co dal mi gin po ostatniej wizycie, i tam jest cos takiego jak EDD (aua) i obok 2 lipca, czy to znaczy ze przesunal mi sie termin?

i powiedzcie mi jescze jedno...czy wy robicie jakis odczyb coombsa przed porodem? jakie dokladnie trzeba miec badania do porodu
:angry: bo swietrdzam, ze po wizycie jak i przed wizyta u mojego gin wiem tyle samo, czyli NIC :angry:

Do góry