reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Nie nastawiajcie sie tak negatywnie :p mamy wybrane najlepsze wg nas szpitale, wiec pod uwage bralysmy tez opinie o personelu. Jezeli nie trafie tam, gdzie mam zamiar rodzic, tylko do szpitala z moich koszmarow i tak nie bede miala wyjscia i bede musiala urodzic nawet przy poloznej z gestapo :p

Co nie zmienia faktu, ze zgadzam sie w 100 % z tym, ze bulimy niemala kase na nfz, ktory dziala wiadomo jak...

reklama
o matenko kochana jakie koszty!??? 1500-1800?!! ja przy pierwszym porodzie placilam 400, ale tez mialam opieke przed porodem przyjezdzala do mnie robila mi zastrzyki bo mialam twardnienia brzucha, po porodzie byla kilka razy dziennie na sali u mnie i robila mi jakies tam okłady i smarowala czyms naciecie, kazała tez dzwonic jak bede miec problemy w małym w domu..... w samym porodzie duzo nie "pomogła" bo nie bylo kiedy.... wiec w tej kwestii to jestem zadowolona, teraz wiem ze dam rade i bez poloznej tylko ten spokoj psychiczny ....

U nas to koszt od 800zł do 1000zł w zależności od szpitala. Szczerze mówiąc, nawet nie brałam tego pod uwagę, mam nadzieję, że trafimy na dobrą położną i uda się urodzić na jej zmianie :-p

A myślałyście o pobraniu krwi pępowinowej zamiast tego wydatku?

Przekonujecie mnie, ze sama dam rade. 800zl? 1500??? Jednak bede liczyc na obsluge szpitalna. Pigadam z kluskiem, ze ma sie trzymac do polowy lipca jak to mowi lekarz, bo wtedy mi szpital otwieraja.

Miałam termin na 29-10-2007, położnych było na liście do wyboru ok 12. Jak dzwoniłam w maju 2007 to ledwo się załapałam.

A jak płacicie 400 zł to płacicie położnej do ręki, czy oficjalnie szpitalowi?

U nas w tym drugim szpitalu placi sie 800 szpitalowi, w tym co bd ja rodzila placi sie poloznej do reki

Jak ja się cieszę że u mnie będzie położna znajoma w zasadzi nie moja bezpośrednio ale mojej szwagierki:) naprawdę bardzo dużo mi to daje psychicznie

reklama
Katka ja sie w duchu smieje, ze jak moj lekarz karze mi czekac do polowy lipca przynajmniej bo otworza oddzial, to jak sie nie wyrobia to chocby w gabinecie swoim ale mi bedzie porod przyjmowal :p choc on sie smieje, ze mnie zaklei :)
Katka z innej beczki to wszystkiego naj, naj, naj. Z okazji pieknych urodzin.

Do góry