ja ciagle bije sie z myslami bo i mi troche szkoda kasy wolałabym np wydac to an co innego u nas koszt to od 400zł do 600zł a w jednym szpitalu w tym samym miescie nawet i 800, ale mam czas wyjdzie w praniu poki co spotkanie nie bylo zobowiazujace
reklama
elifit
Moderatorka
A no pewnie. Moja koleżanka mnie namawiała no bo wiadomo to jest komfort. Ja za pierwszym razem w nocy przyjechałam do rozzloszczonego babsztyla.. no bo jak ja śmiałam ją budzić :// na szczęście o 6 zmiana była i dostałam tą fajną.
W każdym razie 500zł to bez mała rata kredytu na mieszkanie. Za kilka h assistansu to bardzo dużo. A u mnie i tak może się skończyć cc bo na pewno nie dadzą mi długo rodzic
W każdym razie 500zł to bez mała rata kredytu na mieszkanie. Za kilka h assistansu to bardzo dużo. A u mnie i tak może się skończyć cc bo na pewno nie dadzą mi długo rodzic
makota89
Fanka BB :)
Magdalenka - wspolczuje i podziwiam zarazem. Gdybym nie miala wyjscia - musialabym, ale kiedy mysle o kluciu robi mi sie slabo... Juz niedlugo...
Co do poloznej - podobno nie ma gwarancji, ze akurat przy porodzie trafi sie na jej dyzur. Z tego co wiem, niektore biora kase i jezeli trafisz na jej dyzur to fajnie, a jezeli nie to masz pecha... Mi nawet przez mysl to nie przeszlo, ale ja codziennie mam inne podejscie do porodu
Co do poloznej - podobno nie ma gwarancji, ze akurat przy porodzie trafi sie na jej dyzur. Z tego co wiem, niektore biora kase i jezeli trafisz na jej dyzur to fajnie, a jezeli nie to masz pecha... Mi nawet przez mysl to nie przeszlo, ale ja codziennie mam inne podejscie do porodu
elifit
Moderatorka
Oj ale to ona jak ma zapłacone to musi przyjść do ciebie .. tak jest u nas. To za co bym płaciła za ilestam procent?
Ej a mówiłam wam jak potem po porodzie była taka jedna co na nią gestapo mówiliśmy taka franca a potem się okazało że jest żoną kolegi z pracy mojego m? 360 st się zmieniła wobec mnie. Dla nich to albo kasa albo plecy. Tylko te młode położne są w miarę ok.
Ej a mówiłam wam jak potem po porodzie była taka jedna co na nią gestapo mówiliśmy taka franca a potem się okazało że jest żoną kolegi z pracy mojego m? 360 st się zmieniła wobec mnie. Dla nich to albo kasa albo plecy. Tylko te młode położne są w miarę ok.
Ostatnia edycja:
Katka***
A ja miałam swoją położną przy porodzie i bardzo dużo mi pomogła jeszcze gdy byłam w ciąży ale także po porodzie. Jak miałam problem to przyjechała do domu. Ja nie żałuję tej decyzji. Teraz też bym chciała z nią rodzić. Niestety z tego co się orientuję nie każda jest taka. Dlatego warto popytać, zastanowić się. Bo to są pieniądze które można przeznaczyć na coś innego. A wydatków będziemy mieć jeszcze sporo.
Dzień po mnie z moją położoną rodziła koleżanka z sali. Nie placiła tylko akurat trafiła na jej dyżur. Też bardzo dużo jej pomogła. Więc to dużo zależy od kogoś na kogo się trafi.
Dzień po mnie z moją położoną rodziła koleżanka z sali. Nie placiła tylko akurat trafiła na jej dyżur. Też bardzo dużo jej pomogła. Więc to dużo zależy od kogoś na kogo się trafi.
Ostatnia edycja:
malgorzatkar
U nas taka przyjemność kosztuje 1500 zł, już nawet normalnie w cennikach szpitalnych jest wyszczególnione....
Katka***
Coooo?! Świat staje na głowie...
U
użytkownik 902
Gość
Ja pierdziele, nie dość, że płacimy składki przez prawie całe życie, i to niemałe!, to jeszcze mam płacić komuś za to, że normalnie wykonuje swoją pracę?! Mi nikt ekstra nie płaci za to, że jestem miła dla klientów itd. Po prostu robię to co do mnie należy.. Sprywatyzujmy służbę zdrowia i będzie po problemie skoro i tak trzeba dodatkowo płacić za to, żeby traktowano mnie jak człowieka, a nie jak numer pesel. Niestety sami ich tego uczymy - nigdy nie płaciłam i nie mam zamiaru płacić podwójnie za opiekę, która mi się NALEŻY
reklama
elifit
Moderatorka
też miałam położną, rodziłam w Św Zofii płaciłam coś ok 1500-1800 zł
O Boże słabo mi :O