kopacz
Mummy :)
dziewczyny a co sie dokladnie bada na tym III usg?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czy wszystkie narządy są i czy pracują prawidłowo ( nerki, żołądek ) , wymiary, łożysko, ilość wód plodowych
Co do tego III usg prenatalnego, to powiem wam, że gdybym nie miała go w ramach pakietu medicover to szkoda by mi było kasy. To było bardzo fajne przeżycie ale jednak stosunek ceny do uzyskanej wiedzy... Raczej niewielki.
to i ja dzos pochwale sie wizyta dzisiejsza, najpierw mialam długa rozmowe z polozna z ktora bede rodzic tzn chyba sie zdecyduje znowu na polozna jak za pierwszym razem, mimo ze maz bedzie ciagle przy mnie dla mniej najwazniejszy bedzie ten spokoj psychiczny ze ktos bedzie ciagle czuwał, mimo ze za pierwszym razem jak mialam wykupiona polozna to moim zdaniem niewiele dało bo na porodowce bylam jakies 3h ale bylam zrelaksowana i bardziej skupiona..... :-)
tak wiec wszystkie przepływy i te inne cudenka w normie, szyjka długa na 4 cm, królewna pieknie ułozona glowka w dół, waga to ok 1900g, fotek nie mam bo nie chciala pozowac, chowala sie za pępowine ktora ciagle kurczowo trzymala w łapkach....