reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

limonka ..jeżeli chodzi o wytyczne dla słodkich mam - w Polsce odradzają słodzik (że może przynieść więcej szkody niż pożytku-bo mało badań... nawet stewii nie pozwolili tj naturalnego słodzika, bo też ma mało badań), po prostu nie słodzić i tyle... (do picia gorzka herbata z cytryną lub woda mineralna lub 1x dziennie sok pół na pół z wodą ;-))
pieczywo - najlepiej GRAHAM - taki "brudny odcień" chleba, bardziej beżowy niż "ciemny" - do ciemnego pieczywa podobno piekarze dodają jakiś słód,karmel, syrop - który jest z cukrow prostych... także najlepiej Graham.
Cukier powinno się mierzyć 1h po posiłku (i wtedy wypić też napój).. jeżeli napój jest bezcukrowy to można pić cały czas i nie ma to znaczenia.. ja jednak słodzę 1 płaską łyżeczkę ;-) więc piję z posiłkiem i mierzę po godzinie...

dzidzia cudna!

reklama
Agulam a ja myślalam, że moja niunia to mały grubasek hehe ale widzę że nie tylko :D

Magdalenka dzięki za odpowiedź. Ja kupiłam słodzik i teraz już nie wiem tutaj kazali uzywac tego:/ O ile jeszcze herbatę wypiję gorzką to kawa musi byc słodka. No nic jak na razie wszystko wychodzi dobrze także zobaczymy jak będzie dalej :)

może spróbuj słodzić syropem z agawy, ma niski indeks glikeminczny. Słodziki odradzaja dlatego, że to sama chemia, podobnie jak słodycze dla diabetyków

hej dziewczyny, przepraszam, że tak rzadko się odzywam ale po świętach wielkanocnych wróciłam do pracy i na wszystko brakuje mi czasu, jak mam chwilę dla siebie to staram się położyć i odpocząć bo brzucho często się stawia :baffled:

we wtorek byłam na wizycie, w skrócie Mała ładnie rośnie, waży już 1,5 kg czyli w miesiąc praktycznie podwoiła swoją wagę i jest już ułożona główką do dołu :tak: serducho, żołądek, nerki itd. wszystko ok :tak:

moja szyjka macicy nadal ustawiona jak do porodu ale na szczęście długa i zamknięta :happy:

za 2-3 tygodnie mam odstawić Luteinę, trochę mnie to stresuje bo wkręciło mi się, że jak biorę Lutkę to jest ok a jak ją odstawię to urodzę :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

ja już nie biore luteiny od 4 miesiaca i dzidzia jest zdrowa i sobie rośnie a tez sie martwilam ze jak odstwie to poronie albo cos sie bedzie dzialo ale narazie jest ok . tylko ostatnio denerwuja mnie te skurcze jak twardnieje brzuch a potem jest ok to pewnie te skurcze barta-hix bo juz minal 30 tyg ciazy

Karola ja też brałam luteinę i kilka tygodni temu odstawiłam. Też miałam takie poczucie, że coś będzie nie tak, ale było ok.żadnej różnicy nie zauważyłam.

Dzisiaj wizytuję, proszę o kciuki!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry