reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Doti zdjęcia wow :-) jestem też w szoku tak dokładnemu opisowi badania. Pytałam moją gin czy w III trymestrze będę miała jakieś szczegółowe USG to powiedziała, że nie bo ono się nie różni niczym od tego co ona sprawdza na każdej wizycie a sprawdza moim zdaniem ciutkę za mało - tylko wymiary główki, brzuszka, kości udowej, tętno, długość szyjki oraz przepływy łożyskowe. Ale pozostaje mi wierzyć, że to wystarczające.

GiB no właśnie na szybko przez tel rozmawiałam z tatem i on wprawdzie chirurg ale też powiedział, że mu się wydaje, że w tym wypadku jeśli FT4 mi poleciało, to TSH powinno znacząco wzrosnąć. TSH mam bez zmian, więc dziwna sprawa. No nic zobaczymy czy endo dzisiaj elektronicznie skomentuje wynik a jak nie to dopiero we wtorek się dowiem.

Ostatnia edycja:
reklama
Doti wooow ale cudny! Piekne fotki.

Hobbit, moim zdaniem wpadlas w niedoczynnosc i konieczne beda leki. Ile wynosi teraz twoje ft4? Moja endo sugeruje sie głownie wynikami ft4 przy ustalaniu dawki leku gdyż tsh lubi skakać w ciąży przez co jest niemiarodajne.

Hobbit, moim zdaniem wpadlas w niedoczynnosc i konieczne beda leki. Ile wynosi teraz twoje ft4? Moja endo sugeruje sie głownie wynikami ft4 przy ustalaniu dawki leku gdyż tsh lubi skakać w ciąży przez co jest niemiarodajne.

fT4 10,25 pmol/l (12-22) opatrzone komentarzem "tyroksyna wolna fT4: badania kontrolowane"

Jeśli to niedoczynność to pewnie wyjaśnia moje słabe samopoczucie i wieczne poczucie gorąca na które się skarżyłam z tydzień temu.

fT4 10,25 pmol/l (12-22) opatrzone komentarzem "tyroksyna wolna fT4: badania kontrolowane"

Jeśli to niedoczynność to pewnie wyjaśnia moje słabe samopoczucie i wieczne poczucie gorąca na które się skarżyłam z tydzień temu.

No faktycznie Ci spadło i mysle ze endo Ci zaleci euthyrox a nawet jesli nie to powinnas to skonsultować. Całe szczescie na tym etapie ciąży dzieciaczki maja juz swoją tarczyce :)

Makota, przepraszam musiałam przeoczyć - tak to bardzo dobre wieści, będę rodziła w Wejherowie bo tu mieszkam. Olę rodziłam 15minut, na IP miałam już 8cm rozwarcia więc jadę gdzie najbliżej. Byłam zadowolona z porodu w tym szpitalu.
Doti piękne zdjęcia, też na takie liczyłam ale moje dziecko nie lubi pozować:no:

Cieszę się z pozytywnych wieści :):)

Ja po wizycie u dietetyka a raczej u polożnej, która również się tym zajmuję.Bardzo przyjemna kobieta. Ogólnie powiedziała, że moje wyniki nie są dużo ponad normę ale jednak. DOstałam więc glukometr i się będziemy teraz mierzyć hehe. Mam nadzieję, że jakoś to pójdzie najgorsze, że muszę ograniczyć słodycze:rofl2:. No ale wszystko dla Julci:)
nie mialas miec dzis usg?

DOTI cudowne fotki :)

Doti fotki super,ja nigdy takich nie bede miała bo moj lekarz nei ma takeigo spzretu:baffled:nadrobie po narodzinach dzidzi:-Dtaki powazny na tych zdjeciacj,zamyslony;)

reklama
Doti - piękne zdjęcia i fachowy opis :tak: Ja już też się nie mogę doczekać tego badania, ale mam dopiero 19.05 a to jeszcze szmat czasu...

Do góry