reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

CRP w tym czasie mialam robione juz wiele razy czasem podniesione lekko do 13 ale to byla infekcja pęcherza i teraz w szpitalu tez mi robili napewno bo zawsze robia wiec musialo byc dobre ale gardlo znowu zaczelo bolec od wczoraj a wyniki mialam robione w srodę rano wiec chyba jak nie przejdzie to w nastepnym tyg pojde zrobic dla pewnosci.

reklama
CRP masz wysokie, kwalifikuje się koniecznie do leczenia. Powinnaś zrobić sobie wymazy skąd się da - gardło, ucho, nos i dopiero niech dobiorą Ci antybiotyk pod antybiogram, a nie walą jak kulami w płot! A leukocyty masz wysokie, bo przy takim CRP to nic dziwnego

Dziewczyny średnio pocieszacie Arabelkę tymi tekstami o cc czerwcówki, dałybyście spokój z plotkowaniem, to na pewno nie pomaga.

ja już nie mam siły :( jeżeli to kwalifikowało się do leczenia przez miesiąc to ja będę prze szczęśliwa, jeżeli dziecko urodzi się zdrowe :baffled:

Teraz każdy donoszony tydzień jest istotny...

Kurcze... im głębiej w las tym gorzej w tym 3-cim trymestrze. Współczuję Wam dziewczyny, jedyne pocieszenie, że to już naprawdę niedługo.

Arabelko
mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy. Odpoczywaj dużo. Trzymam kciuki.

A tak w ogóle to cześć dziewczyny. Nie udzielam się ostatnio więc możliwe, że pamięć o mnie się już tu zatarła, ale jestem właśnie po wizycie, więc na wszelki wypadek dam znać co u mnie, jakby się ktoś zastanawiał :)

Wieści 50 na 50 - okazało się, że mam cukrzycę ciążową (na czczo:78,0; po obc.: 143). Wizytę u internisty mam dopiero w poniedziałek (do diabetologa musiałabym czekać 3 tyg. :( ) i nie wiem za bardzo co mam ze sobą zrobić. Zawsze starałam się odżywiać zdrowo, nie jem mięsa (poza rybami) i moja dieta opiera się głównie na warzywach, więc poza odstawieniem słodyczy i piwa bezalkoholowego nie wiem co mogę jeszcze zrobić :/

Poza tym i grożącą anemią, o której kiedyś już pisałam wszystko wygląda na ok. Szyjka 4 cm pozamykana na cztery paciorki. Mała ma już 1200g żywej wagi i włosy z tyłu głowy! :) Jeszcze wyleguje się głową do góry. Ma prześmieszne usteczka i widziałam na usg jak ziewa :D szkoda, że akurat wtedy wyłączone było 3D... no nic.

Tyle u mnie. I pochwalę się jeszcze moją kruszyną :)

1_900.jpg2_900.jpg3_900.jpg

Załączniki

• 1_900.jpg
    1_900.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 76
  • 2_900.jpg
    2_900.jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 69
  • 3_900.jpg
    3_900.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 66
ninja_muffin mi pomogło przy wyregulowaniu cukrów regularność posiłków, jak o jakimś zapominam, robię się głodna, mam cukry na granicy normy, jak nie dopuszczam do bycia głodną, cukry są piękne. ty nie masz za bardzo podwyższonych, według nowych norm masz w normie, bo nowe są do 153 chyba.

Merci :) Ja trzymam też za Twoje badania. Na pocieszenie mogę dodać, że moja kuzynka też brała w ciąży kilka antybiotyków i nie wpłynęło to na malucha, rośnie zdrowy jak na drożdżach już 2 rok.

ninja_muffin mi pomogło przy wyregulowaniu cukrów regularność posiłków, jak o jakimś zapominam, robię się głodna, mam cukry na granicy normy, jak nie dopuszczam do bycia głodną, cukry są piękne. ty nie masz za bardzo podwyższonych, według nowych norm masz w normie, bo nowe są do 153 chyba.

Właśnie z tym nierobieniem się głodną może być problem, bo rano na czczo muszę brać Eutyrox. Potem jem śniadanie i później muszę czekać 2 h wziąć tardyferon i czekać kolejną godzinę, żebym mogła coś wrzucić na ząb. Przyznam, że te 3 godziny to dla mnie katorga.

A ten pistolecik do sprawdzania cukru można kupić bez recepty w aptece?

Ja też biorę euthyrox i jestem glodna do śniadania... A z tym żelazem to koniecznie musisz w ten sposób? Ja bralam w pierwszej ciąży ale jakoś nie pamiętam takich restrykcji....
Jak masz receptę na paski to dostajesz urządzenie gratis. Jak nie masz to paski koło 40zl i urządzenie koło 140....

reklama
No właśnie niby muszę, lekarz kazał :/ bardzo słabo się wchłania jeśli się je weźmie w okolicach posiłku. Dzięki za info. Poczekam do poniedziałku, pewnie dostanę receptę.

Do góry