CRP w tym czasie mialam robione juz wiele razy czasem podniesione lekko do 13 ale to byla infekcja pęcherza i teraz w szpitalu tez mi robili napewno bo zawsze robia wiec musialo byc dobre ale gardlo znowu zaczelo bolec od wczoraj a wyniki mialam robione w srodę rano wiec chyba jak nie przejdzie to w nastepnym tyg pojde zrobic dla pewnosci.
reklama
makota89
Fanka BB :)
CRP masz wysokie, kwalifikuje się koniecznie do leczenia. Powinnaś zrobić sobie wymazy skąd się da - gardło, ucho, nos i dopiero niech dobiorą Ci antybiotyk pod antybiogram, a nie walą jak kulami w płot! A leukocyty masz wysokie, bo przy takim CRP to nic dziwnego
Dziewczyny średnio pocieszacie Arabelkę tymi tekstami o cc czerwcówki, dałybyście spokój z plotkowaniem, to na pewno nie pomaga.
ja już nie mam siły jeżeli to kwalifikowało się do leczenia przez miesiąc to ja będę prze szczęśliwa, jeżeli dziecko urodzi się zdrowe
Teraz każdy donoszony tydzień jest istotny...
ninja_muffin
Kurcze... im głębiej w las tym gorzej w tym 3-cim trymestrze. Współczuję Wam dziewczyny, jedyne pocieszenie, że to już naprawdę niedługo.
Arabelko mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy. Odpoczywaj dużo. Trzymam kciuki.
A tak w ogóle to cześć dziewczyny. Nie udzielam się ostatnio więc możliwe, że pamięć o mnie się już tu zatarła, ale jestem właśnie po wizycie, więc na wszelki wypadek dam znać co u mnie, jakby się ktoś zastanawiał
Wieści 50 na 50 - okazało się, że mam cukrzycę ciążową (na czczo:78,0; po obc.: 143). Wizytę u internisty mam dopiero w poniedziałek (do diabetologa musiałabym czekać 3 tyg. ) i nie wiem za bardzo co mam ze sobą zrobić. Zawsze starałam się odżywiać zdrowo, nie jem mięsa (poza rybami) i moja dieta opiera się głównie na warzywach, więc poza odstawieniem słodyczy i piwa bezalkoholowego nie wiem co mogę jeszcze zrobić :/
Poza tym i grożącą anemią, o której kiedyś już pisałam wszystko wygląda na ok. Szyjka 4 cm pozamykana na cztery paciorki. Mała ma już 1200g żywej wagi i włosy z tyłu głowy! Jeszcze wyleguje się głową do góry. Ma prześmieszne usteczka i widziałam na usg jak ziewa szkoda, że akurat wtedy wyłączone było 3D... no nic.
Tyle u mnie. I pochwalę się jeszcze moją kruszyną
Arabelko mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy. Odpoczywaj dużo. Trzymam kciuki.
A tak w ogóle to cześć dziewczyny. Nie udzielam się ostatnio więc możliwe, że pamięć o mnie się już tu zatarła, ale jestem właśnie po wizycie, więc na wszelki wypadek dam znać co u mnie, jakby się ktoś zastanawiał
Wieści 50 na 50 - okazało się, że mam cukrzycę ciążową (na czczo:78,0; po obc.: 143). Wizytę u internisty mam dopiero w poniedziałek (do diabetologa musiałabym czekać 3 tyg. ) i nie wiem za bardzo co mam ze sobą zrobić. Zawsze starałam się odżywiać zdrowo, nie jem mięsa (poza rybami) i moja dieta opiera się głównie na warzywach, więc poza odstawieniem słodyczy i piwa bezalkoholowego nie wiem co mogę jeszcze zrobić :/
Poza tym i grożącą anemią, o której kiedyś już pisałam wszystko wygląda na ok. Szyjka 4 cm pozamykana na cztery paciorki. Mała ma już 1200g żywej wagi i włosy z tyłu głowy! Jeszcze wyleguje się głową do góry. Ma prześmieszne usteczka i widziałam na usg jak ziewa szkoda, że akurat wtedy wyłączone było 3D... no nic.
Tyle u mnie. I pochwalę się jeszcze moją kruszyną
Załączniki
malgorzatkar
ninja_muffin mi pomogło przy wyregulowaniu cukrów regularność posiłków, jak o jakimś zapominam, robię się głodna, mam cukry na granicy normy, jak nie dopuszczam do bycia głodną, cukry są piękne. ty nie masz za bardzo podwyższonych, według nowych norm masz w normie, bo nowe są do 153 chyba.
ninja_muffin
Merci Ja trzymam też za Twoje badania. Na pocieszenie mogę dodać, że moja kuzynka też brała w ciąży kilka antybiotyków i nie wpłynęło to na malucha, rośnie zdrowy jak na drożdżach już 2 rok.
ninja_muffin
ninja_muffin mi pomogło przy wyregulowaniu cukrów regularność posiłków, jak o jakimś zapominam, robię się głodna, mam cukry na granicy normy, jak nie dopuszczam do bycia głodną, cukry są piękne. ty nie masz za bardzo podwyższonych, według nowych norm masz w normie, bo nowe są do 153 chyba.
Właśnie z tym nierobieniem się głodną może być problem, bo rano na czczo muszę brać Eutyrox. Potem jem śniadanie i później muszę czekać 2 h wziąć tardyferon i czekać kolejną godzinę, żebym mogła coś wrzucić na ząb. Przyznam, że te 3 godziny to dla mnie katorga.
A ten pistolecik do sprawdzania cukru można kupić bez recepty w aptece?
malgorzatkar
Ja też biorę euthyrox i jestem glodna do śniadania... A z tym żelazem to koniecznie musisz w ten sposób? Ja bralam w pierwszej ciąży ale jakoś nie pamiętam takich restrykcji....
Jak masz receptę na paski to dostajesz urządzenie gratis. Jak nie masz to paski koło 40zl i urządzenie koło 140....
Jak masz receptę na paski to dostajesz urządzenie gratis. Jak nie masz to paski koło 40zl i urządzenie koło 140....
reklama
ninja_muffin
No właśnie niby muszę, lekarz kazał :/ bardzo słabo się wchłania jeśli się je weźmie w okolicach posiłku. Dzięki za info. Poczekam do poniedziałku, pewnie dostanę receptę.