reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

arabelka kurcze kochana az mnie dreszcze przeszly, a co dopiero ty przezywasz
mam nadzieje, ze jestes pod dobra opieka i wszystko bedzie dobrze
jak juz ci sie blizna rozchodzi to na 100% bedzie druga cesarka? (chyba ze sn nawet nie planowalas?)

nie chce straszyć ale chyba 1czerwcowka z podobnego powodu miala cesarke dzis wlasnie.

reklama
Arabelko, lez jak najwiecej i sie oszczędzaj. Moze tak byc ze jak chodzisz to nie odczuwasz skurczy bo po prostu jestes skupiona na czymś innym. Bierz leki, magnez i pij meliske. Musi byc dobrze!

Arabelko również trzymam kciuki żeby było wszystko ok &&&&&&&&& dziwię się tylko czemu nie zatrzymali Cię w szpitalu skoro jest zagrożenie

aNiwele wczoraj zajrzalam na czerwcowki i dzidzius nawet sporo wazyl jak na ten tydzien 2800

Arabelko odezwji sie jak bedziesz miala chwilke

Dokładnie jedno czerwcowe malenstwo już jest i chyba wszystko u niego u mamusi ok. Ale to nie znaczy że lipcowe dzieciaczki mają pozwolenie na opuszczenie brzuszkow! :)

Arabelko jak się czujesz? Dalej boli?

Arabelka trzymam kciuki mocno. Mój lekarz też właśnie chce mi cesarke zrobić jeśli mała będzie duża bo mówi że jest ryzyko pęknięcia. Wszystko zależy od usg przed porodem.

Mojej siostry szwagierka urodziła właśnie naturalnie dziewczynkę 4200g. Także płeć żeńska niekoniecznie oznacza mniejsze dziecko :/

reklama
jestem kochane, ale w dołku siedzę. Urodziłam juz wczesniaki i wiem czym to grozi :( moje dzieciaki z 34 tc a i tak miesiac w szpitalu spędziliśmy.
Skurcze nie są bolesne ale bardzo mocne i to one nadwyrężają macicę, która w najcieńszym miejscu (blizna) najmocniej pracuje. W poniedziałek idę na wizytę, mam nadzieję, że blizna nie będzie cieńsza. Wtedy lekarz zdecyduje co robimy. Moja blizna ma 2mm. Od 2 mm w 40 tc nie mozna juz rodzić naturalnie, bo przy skurczach blizna może pęknąć. A u mnie skurcze są ciągłe :( i to mnie przeraża.
Najważniejsze teraz żeby dotrwać jak najdłużej.

Do góry