reklama
makota89
Fanka BB :)
pierwszy raz w życiu mam zły wynik morfologii i podwyższone CRP
CRP 78
leukocyty powyżej normy
hemogolibina, hematokryt poniżej normy
neutrofile powyżej normy
limfocyty poniżej normy
nie wiem co robić, bo internistka powiedziała mi wczoraj, że jak CPR wyjdzie podwyższone mam wziąć antybiotyk rulid, który działa podobno na wszystko, ale nie wiem, czy 78 to nie jest jakiś mega wysoki poziom. na dziś już nie ma miejsca do internisty i tak się zastanawiam czy brać ten antybiotyk czy nie. to będzie już 3 rzędu...
CRP 78
leukocyty powyżej normy
neutrofile powyżej normy
limfocyty poniżej normy
nie wiem co robić, bo internistka powiedziała mi wczoraj, że jak CPR wyjdzie podwyższone mam wziąć antybiotyk rulid, który działa podobno na wszystko, ale nie wiem, czy 78 to nie jest jakiś mega wysoki poziom. na dziś już nie ma miejsca do internisty i tak się zastanawiam czy brać ten antybiotyk czy nie. to będzie już 3 rzędu...
Arabelko uwazaj na siebie, wczoraj nanczerwcu urodzila mamusia przez cc synka z waga 2800 w 33tyg ciazy wlasnie dlatego ze rozeszla sie rana I malude trzymal tylko pecherz. .lez I nie denerwuj sie bedzie dobrze...ps.ja ze schodow spadlam niby nie groznie ale leze wystraszonaa ja dzisiaj odwiedziłam IP, i nie jest za dobrze skurcze, które mam spowodowały, że blizna po poprzedniej cesarce ma grubość dużo poniżej normy. Jest ryzyko pęknięcia
dostałam receptę na nitrendypidynę, ma zapobiegać skurczom macicy. Naprawdę jestem przerażona, bo pęknięcie to ryzyko zgonu dla dziecka i matki. W poniedziałek idę na wizytę do lekarza, zobaczymy co mi powie.
pierwszy raz w życiu mam zły wynik morfologii i podwyższone CRP
CRP 78
leukocyty powyżej normy
neutrofile powyżej normy
limfocyty poniżej normy
78 to chyba duzo;/ zadzwon moze do swojego gina i zapytaj co on na to ze 3 antybiotyk... ale ja mysle ze jak CRP takie jest to antybiotyk konieczny bo przeciez masz zaawansowana infekce;/;/;/ Musisz pomyśleć kochana ze po tych antybiotykach raczej dziecku nic nie bedzie a jezeli go nie wezmiesz to napewno za niedlugo będą tego konsekwencje.
Ja bym na twoim miejscu jeszcze dzis poleciala na wymaz i do poniedzialku moze beda juz wyniki i będzie jasna sprawa.
Ostatnia edycja:
makota89
78 to chyba duzo;/ zadzwon moze do swojego gina i zapytaj co on na to ze 3 antybiotyk... ale ja mysle ze jak CRP takie jest to antybiotyk konieczny bo przeciez masz zaawansowana infekce;/;/;/ Musisz pomyśleć kochana ze po tych antybiotykach raczej dziecku nic nie bedzie a jezeli go nie wezmiesz to napewno za niedlugo będą tego konsekwencje.
nie mam telefonu do gina, ale udało mi się wepchnąć na 18:30 do internisty
jestem wkurwiona, bo od miesiąca źle się czułam i dopiero po miesiącu lekarz wpadł na pomysł zbadania CRP ??? jeżeli przez miesiąc miałam takie wysokie CRP (brałam 2 antybiotyki, które widocznie nic nie pomogły) to jestem bardzo ciekawa w jakim stanie jest dziecko...
Dzieciątko napewno jest silne i nic mu nie jest zobaczysz. A nie koniecznie caly czas mialas takie CRP bo antybiotyki mogly dzialac troche wiec poziom mogl spadac i po zakonczeniu znowu rosnie. Nie denerwuj sie tak... ja tez jestem zla bo tak boli gardlo ;/;/;/ masakra;/
makota89
Dzieciątko napewno jest silne i nic mu nie jest zobaczysz. A nie koniecznie caly czas mialas takie CRP bo antybiotyki mogly dzialac troche wiec poziom mogl spadac i po zakonczeniu znowu rosnie. Nie denerwuj sie tak... ja tez jestem zla bo tak boli gardlo ;/;/;/ masakra;/
to lepiej zbadaj to pieprzone CRP, żebyś się nie zdziwiła tak jak ja
Arabelko - trzymam mocno kciuki, żeby maluch siedział bezpieczny w brzuszku jak najdłużej wiem, że łątwo powiedzieć, a trudniej zrobić, ale staraj się jak najmniej denerwować, wydaje mi się, że kiedy leżysz zwłaszcza na plecach to mniejsza siła działa na bliznę, więc odpoczywaj
Makota, Ewa - ja nie wiem dziewczyny jak to jest możliwe, żebyście tak niefartownie łapały te infekcje - masakra jakaś trzymajcie się z tymi gardłami i uszami
Minisia - a ty się nie wygłupiaj ze spadaniem ze schodów
Mi też czasem dość ciężko oddycha, ale prawie całą ciążę mam anemię do tego niskie ciśnienie, a jak jakiś większy posiłek zjem to za raz czuję jak mi krew odpływa do układu trawiennego i robi mi się słabo
Makota, Ewa - ja nie wiem dziewczyny jak to jest możliwe, żebyście tak niefartownie łapały te infekcje - masakra jakaś trzymajcie się z tymi gardłami i uszami
Minisia - a ty się nie wygłupiaj ze spadaniem ze schodów
Mi też czasem dość ciężko oddycha, ale prawie całą ciążę mam anemię do tego niskie ciśnienie, a jak jakiś większy posiłek zjem to za raz czuję jak mi krew odpływa do układu trawiennego i robi mi się słabo
U
użytkownik 902
Gość
CRP masz wysokie, kwalifikuje się koniecznie do leczenia. Powinnaś zrobić sobie wymazy skąd się da - gardło, ucho, nos i dopiero niech dobiorą Ci antybiotyk pod antybiogram, a nie walą jak kulami w płot! A leukocyty masz wysokie, bo przy takim CRP to nic dziwnego
Dziewczyny średnio pocieszacie Arabelkę tymi tekstami o cc czerwcówki, dałybyście spokój z plotkowaniem, to na pewno nie pomaga.
Dziewczyny średnio pocieszacie Arabelkę tymi tekstami o cc czerwcówki, dałybyście spokój z plotkowaniem, to na pewno nie pomaga.
reklama