reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty , usg

Z wodą jest tak, że jest zatrzymywana właśnie gdy się jej nie dość dostarcza, bo organizm magazynuje. Zatrzymuje się też, gdy spożywamy za dużo soli. Zatem tak jak dziewczyny piszą -im więcej wody się pije, tym więcej się siusia i nereczki pracują i filtrują i nic się nie zatrzymuje :)

reklama
IzaV - jak się cieszę, że po krwiaku nie ma ani śladu i Tadzik taki słodziutki i duży!!!! Ty się nie stresuj wagą bo 10kg to nie jest strasznie dużo, moja koleżanka przytyła w pierwszej ciąży 30kg a teraz wygląda jak modelka jakbym nie wiedziała, że rodziła to nigdy bym nie uwierzyła :)

Maghdalena - idziemy łep w łep ja też już przytyłam 8kg!!! I ważę bardzo dużo :( A tak swoją drogą to chodzisz w Warszawie na ćwiczenia dla kobiet w ciąży??

Madziula, miło Cię widzieć :) bardzo dużo tzn ile i przy jakim wzroście? :) bo to dużo to pojęcie względne jest :)
Nie chodzę na ćwiczenia, bo jestem na L4 i mam zalecony "oszczędzający tryb życia". Czasem po dniu, gdy dłużej postoję przy kuchni albo pójdę na dłuższy spacer, to mnie wieczorem pobolewa brzuch, więc się oszczędzam. A nie chcę zapłacić i potem zrezygnować po 2 zajęciach... Poza tym nigdzie w pobliżu nie znalazłam nic ciekawego, więc jeszcze bym musiała do Centrum dojeżdżać...

Iza najważniejsze ,że wyniki ok. Wagą nie ma się co przejmować, wiadomo,że lepiej zwracać uwagę na to co się je, ale tych warzyw na parze , gotowanych mięs to się jeszcze najesz jak się Tadzik urodzi.
Dolaresr faktycznie musisz uważać, bo cukrzyca ciążowa, to już nie wesoło, wtedy to jest bardzo rygorystyczna dieta.
Spokojnie dziewczyny, przy karmieniu to jest taka dieta, do tego spacerki,że raz dwa się zrzuca, przynajmniej tak było w moim przypadku, ciuchy to ze mnie leciały wszystkie:-) aż miło jak wszystkie spodnie z tyłka leciały

IzaV piękne zdjęcie:-)cieszę się,że krwiaka masz z głowy.A co chodzi o wagę to ja w pierwszej ciąży przytyłam 10kg a zaraz po wyjściu ze szpitala ubyło mi 13kg więc to nic nie jest powiedziane i nie ma się co martwić na zapas:-)

IMG-20130325-00124.jpg

i ja po połówkowym
Bylam na badaniu prenatalnym wszystkie parametry prawidłowe, lekarz badał serce, mozg , zoladek,pecherz moczowy oraz kość nosowa i fałd karkowy. Dzidzia wazy 380 gram i jest dziewczynką

Załączniki

• IMG-20130325-00124.jpg
    IMG-20130325-00124.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 46
reklama
Do góry