reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty , usg

Maghdalena owszem wiekszosc pisala ze dostala badania na HIV, ale ono jest zalecanym badaniem a nie obowiazkowym, tak to ujela rowniez Bosacka ;-)
jesli lekarz stwierdzi ze nie ma potrzeby to nie bede robic!
Zenia nie kazda dostaje skierowanie, moje siostry, znajome nie robily i wszystko bylo ok

Też napisałam, że nie jest obowiązkowe, ale skąd lekarz ma wiedzieć komu zlecać a komu nie? Często sam zarażony nie ma bladego pojęcia gdzie się zaraził, tak jak z żółtaczką - u fryzjera albo u kosmetyczki można złapać. Ja wychodzę z założenia, że skoro jest w panelu badań zalecanych, to robię. No ale oczywiście każdy robi jak uważa, ja mówię też co ja myślę :)

Programów tv nie traktuję jak wyroczni nigdy :) ale wiem, że ten ginekolog (dr Dębski), który tam się wypowiadał to bardzo dobry specjalista, a takim ufam :)

reklama
Madziasek nie strasz mnie że takie przeczucia sie sprawdzają. U mnie w rodzinie same dziewuchy. Ja nie wiem jak z chłopakami postępować :shocked2:

Zenia ja tez nie znam obslugi chlopakow i sie bede dopiero uczyc!
w Twojej rodzinie dziewuchy czy masz na mysli swoja i meza? Bo ponoc wplyw na plec maja faceci.

W mojej rodzinie same dziewczyny a u niego w rodzinie różnie to bywa :-) jego brat ma na razie jedno dziecko i to też dziewczynkę

Ggratuluje udanych wizyt :-) chyba tylko ja nie znam płci :p
ja też nie jestm jeszcze pewna...;-)
A no fakt, Aleksandra rzeczywiście gdzieś na początku to pisała.

Z drugiej strony fajnie mieć taką niespodziankę na pewno. Ale jak przy pierwszym dziecku sobie nie wyobrażam - nie miałabym chyba na tyle silnej woli;-)
Ja nie miałabym ani przy pierwszym a ni przy drugim ani kolejnym silnej woli, żeby nie poznac płci:-D ciekawośc by mnie zeżarła...:-D

No niby facet decyduje, a u mnie w rodzinie do mojego maluszka same dziewczyny. Mam trzy siostry i dwie kuzynki, moja jedna siostra ma dwie córki, choć u męża w rodzinie z kolei sami chłopcy, druga siostra ma jedno dziecko - córeczkę (mimo, że były mąż też pochodzi z 'chłopięcej' rodziny). Kuzynka też ma dwie córki;-) Zawsze się śmiałyśmy, że nam się nie da chłopaka zrobić, bo nasze jajeczka eliminują męskie plemniki:-D

Mój mąż się droczy z mężem mojej siostry (tej, co ma dwie córeczki) i mówi mu "bo to trzeba umieć, Paweł";-)

A ja się śmieję z mojego męża, że nie potrafi dziurki w dziurce zrobić:-D
Mój lekarz mnie nie pocieszył:-(, powiedział, że lekarka, która robiła mi usg nigdy się nie myli co do płci, tak więc będzie trzeci chłopak:happy2:.
No chyba, że będę pierwszym przypadkiem jej błędu :dry::-D

reklama
Ja już dzisiaj po wizycie z dzieciaczkami wszystko OKi :biggrin2: ale lekarka powiedziała, że jak jeszcze raz będę miała ponad dzień przerwy w odczuwaniu ruchów to mam od razu przyjść. Nie pomierzyła mi ich no ale cóż w poniedziałek mam połówkowe więc jakoś dotrwam :biggrin2:
Tylko ja tu chyba teraz będę przodującą anemiczką, hemoglobina z 12,3 spadła mi do 9,5 w ciągu 2 miesięcy mimo tego, że mam 14mg żelaza w postaci helatów w witaminach :wściekła/y: no i oprócz tych witamin to jeszcze 2tab dziennie tego Tardyferonu muszę brać :szok:

Do góry