reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty , usg

reklama
wczoraj wpadłam tylko na zamknięty na chwilę bo z nerwów i stresu wymiotowałam cały wieczór. Więc tak:
- po pierwsze zmieniam lekarza, bo tamten mnie nastraszył czarnymi wizjami, zamiast cokolwiek wytłumaczyć,
- po drugie: łożysko się odwarstwiło na długości 3cm i zebrał się tam płyn owodniowy. nie da się z tym nic zrobić i najważniejsza jest obserwacja czy się to nie powiększa;
- po trzecie: jest taka "niteczka" z boku, która pozostała prawdopodobnie blizna po łyżeczkowaniu (miałam po porodzie i po poronieniu) też ja trzeba obserwować, ale właściwie to się często po łyżeczkowaniu zdarza i tym mam się wogólę nie przejmować.

Także suma sumarum, takie odwarstwienie łożyska lekarz już kilka razy widział i wszystko skończyło się szczęśliwie! Powiedział, że może to być już do końca ciąży, więc zaleca kontrolę za 2 tyg.

uuuuufffff.... dzięki za kciukasy!

Jak to dobrze, że się odezwałaś! Ufffff, tak się cieszę, że trafiłaś na lepszego lekarza i że wszystko będzie dobrze, martwiłam się... Nie mam wejścia na zamknięty, więc nie znałam wieści :)
ściskam Was mocno mocno i skaczę z radości :))) już teraz się relaksuj i oglądaj bajki i komedie romantyczne :)))

Dziewczyny, gratuluję Wam wszystkim udanych wizyt! Lewan, Katiusza - super, że znacie już płeć! Do tej pory miałyśmy jeśli się nie mylę więcej chłopców, więc ekstra, że grupa dziewczynek się powiększa!

Ktr
, no to dobrze, że Cię wreszcie któryś rzetelnie przebadał i podniósł na duchu! Niektórzy lekarze to naprawdę nie mają ani serca, ani rozumu...

Ja mam dziś o 9 wizytę i już się nie mogę doczekać - mam nadzieję, że zrobi mi usg i potwierdzi już na 100%, że w brzuchu siedzi siusiak - nie dlatego, że wolę chłopca, niż dziewczynkę (w zasadzie zawsze myśląc o swoim dziecku myślałam o dziewczynce;-)), ale chciałabym już po prosto wiedzieć.

Trzymajcie kciuki!

Dziękuję za wszystkie gratulacje :)
Ktr jeszcze raz - bardzo się cieszę, że lekarz okazał się bardzie kompetentny i Cię uspokoił.
IzaV nie mamy jeszcze imienia. Trwa debata, ale końca nie widać :)
Agata_K owocnej wizyty!

Ktr, to i tu jeszcze raz wyrążę, ze się cieszę!:-)

Agata, no to czekamy na relacje z wizyty z zaciśniętymi kciukami:-)

ktr jak ja nienawidzę lekarzy, którzy straszą zamiast dokładnie zbadać, super że znalazłaś innego. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Odpocznij teraz po takim stresie.

Gratuluje udanych wizyt:-)
Ja teraz do lekarza wybieram sie we wtorek i jestem bardzo ciekawa czy fasolina juz sie ujawni

reklama
Ktr - bardzo się cieszę, że to nic strasznego! A lekarzy, którzy tylko straszą lepiej omijać z daleka!:tak:
Agata - to trzymam kciuki i daj znać koniecznie ;-)

Do góry