reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty , usg

Franek - stópki boskie!:-)

Madziasek - super fotka ;-)

Loleczka - według mojej teorii jeśli dzieć jest wstydliwy i chowa to, co ma między nogami to musi być dziewczynką :-D Chłopcy od razu się rozkraczają :-D

reklama
IzaV bo to taki sam przytulak jak jego mamusia ;-)
no i cos z mamusi juz ma!

Domi dobrze to ujelas, chlopaki rozkraczaki haha

Ostatnia edycja:
Po wczorajszej wizycie okazało się, że będziemy mieć córeczkę! Lekarz twierdzi, ze raczej nie ma mowy o pomyłce - zresztą było bardzo wyraźnie widać co trzeba :) Mała waży ćwierć kilo. Zdjęcia brak, ale wszystko mam przed oczami. Następnym razem poproszę o wypalenie płytki. Mój T. od początku przeczuwał dziewczynkę, dla mnie też to było oczywiste :)
Niestety blizna po krwiaku została, nadal 3 razy dziennie muszę brać Luteinę, a jedyną aktywnością jest powolny spacer.
Byłam też u okulisty - póki co wszystko dobrze, mimo wysokiego ciśnienia wewnątrzgałkowego. Czeka mnie jeszcze badanie w klinice okulistyki. Czy któraś z Was też ma problem z ciśnieniem wewnątrzgałkowym i polem widzenia?

Lewan Nareszcie dziewczynka! Gratulacje!

ja miałam problem z ciśnieniem wewnątrzgałkowym na studiach, moja okulistka podejrzewała nawet jaskrę, więc wysłała mnie do szpitala okulistycznego na 24h na badania (pomiar ciśnienia metodą tradycyjną i komputerowo, gonioskopia, pole widzenia itp.). Na szczęście z badań wyszło, że to wysokie ciśnienie jest fizjologiczne, tzn. mam trochę inaczej zbudowane oko niż większość i nic się z tym nie zrobi i raczej nie powinno być groźne. Nie miałam problemów z polem widzenia, jakieś niewielkie odchylenie od normy.

AleksandraMaria dzięki za odpowiedź, mam chyba podobną sytuację do Ciebie, byłam diagnozowana w kierunku jaskry, ale na szczęście przypuszczenia się nie potwierdziły. Też mam podobno "inne oko" niż większość populacji, ale nie przekłada się to na trudności w pozostałych parametrach.

Lewan - gratulacje dziewczynki!

Chłopak! tak dziś pokazało USG, ale wieczorem na 19.30 jadę skonsultować się z moim lekarze z pierwszej ciąży, bo nie wszystko jest tak jak być powinno. Tzn. dzidziol (chyba będzie Michał) ma się dobrze, ale już nie ma podejrzenia tej nieszczęsnej taśmy owodniowej, za to jest coś na łożysku ;/ wygląda na naczyniaka. Nie jestem zadowolona z dotychczasowego lekarza, więc idę na konsultację do innego.
Czarne wizje zostały mi przedstawione, ponownie pobrano krew do badania betaHCG! i jutro wynik. ale lekarz nie chce tego wyniku, tylko chce zobaczyć co na tym łożysku się zrobiło.

ehhhhhh!!!!! ja już mam dość! płakałam cała drogę do domu i głowa mi pęka!

Lewan - w końcu jakaś dziewczynka! :-D

Ktr - trzymam kciuki, żeby lekarz, do którego teraz pójdziesz w końcu stwierdził co się dzieje i żeby wszystko pozytywnie się wyjaśniło! Musi być dobrze!:tak:

Lewan gratuluję!, mam nadzeję że marzec będzie miesiącem dziewczynek.. A ty rozpoczęłaś dobrą passę...:-) Super że wszystko ok. Luteiną się nie przejmuj, najważniejsze że to już nie krwiak. A z oczami nie pomogę, bo nie wiem, ale mam nadzieję że wszydtko jest dobrze:nerd:

ktr, Michał, śliczne imię... Mam nadzieję że wszystko się wyjaśni na waszą korzyść. Trzymam kciuki i daj znać wieczorem.. Może wreszcie ktoś zdiagnozuje porządnie i Cię uspokoji:happy2:

Ostatnia edycja:
Lewan gratuluję dziewczynki!:-)

Ktr, mam nadzieję, ze lekarz wieczorny troche Cie pocieszy i nie bedzie to nic poważnego....

reklama
Lewan, gratuluje córeczki !! W końcu dziewczynki zaczynają się pojawiać :-)
ktr- gratuluje syna i trzymam kciuki, żeby wszystko było ok;-)

zaczarowana79- ja przeczuwam, że u Ciebie będzie córeczka !:tak:

Do góry