reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty , usg

Dokładnie, czasem to w ogóle nie ma co się sugerować datą om, na przykład w takich przypadkach ;)

To mój Jaś tydzień przed terminem podobno ważył ponad 4100 i miał obwód główki 40 cm, byłam przerażona jak mi to powiedzieli:szok: Urodził się 3 dni po terminie z wagą 4 kilo i obwodem główki 34 chyba...:-)

reklama
Ja już po wizycie.
Mały Stwór (jak to mówi cwietka) ma ponad 2 cm i wg USG to 9tc.
Serducho bije!
Ale ale.... krwiak dalej jest i nie chce się zmniejszyć ;/ (widać po prawej stronie na górze)
Dalej zalecenie: odpoczynek, duphaston i magnez.
Jedyne pocieszenie od lekarza jest takie, że nie ma plamień i dzidziol jest już większy niż krwiak. Z przytulankami w dalszym ciągu STOP.
USG genetyczne 4.02

IMG_5926.jpg

Ostatnia edycja:
Ktr, najważniejsze, że dzidzia się prawidłowo rozwija - a Ty odpoczywaj ile wlezie:)

Pytanie mam - zażywałam Duphaston ale mi się skończył. Wizytę mam dopiero 24.01 - powinnam się zgłosić po nową receptę? Lekarz mi wypisał 3 op i kazał zgłosić za miesiąc (właśnie tego 24.01) - plamień nie mam od ponad 2 tygodni.

Ok, to tak zrobię, dzięki za radę!

Zadzwoniłam do lekarza, ale nie mógł odebrać - pani w recepcji powiedziała, że najpóźniej jutro rano oddzwoni do mnie, to mi powie, co robić.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny gratulki udanych wizyt.
Ktr śliczne zdjęcie, super już widać malucha!
Agata K ja też bym brała do końca trymestru, nie ma co ryzykować.

reklama
Do góry