reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty , usg

Basia Ty masz wysoki puls, czy ciśnienie? Bo to druga wartość ciśnienia a puls jaki jest?
Ja też teraz mierzę ciśnienie 3 razy dziennie, do tego miałam zrobioną morfologię i TSH w piątek idę do domowego i się okaże co dalej. A jak ja powiedziałam mojemu ginekologowi o kołataniach serca to mnie od razu wysłał do lekarza domowego. A ja też mam wysoki puls od jakiś dwóch lat niestety w moim przypadku winowajcą są tabletki antykoncepcyjne.
Ja bym na Twoim miejscu poszła do lekarza to sprawdzić

reklama
dolaresl gratki udanej wizytki :tak: nooo, waga spora, ale mi gin mówił, że waga dziecka, która jest miarodajna i rzutuje na wagę porodową to dopiero po 30 tyg się ocenia

basiu dobrze, że z Kubusiem wszystko ok :tak:

Dolaresl, gratuluje udanej wizyty :-) Widzę, że Twój dzidziuś też duży ;-) oby potem przystopowały i do porodu ważyły standardowo:-p

Marzycielka,
ja w domu mam ciśnienie w normie i puls w granicach 70-90, a jak jestem u lekarza to i ciśnienie wysokie i puls 100-120. Do domowego lekarza chodzę co 2tyg na kontrolę. Też miałam cała morfologię zrobioną, tsh i elektrolity. Wyszło jedynie niedobór magnezu dlatego teraz biorę w tabletkach. A kiedy występują u Ciebie kołatania ? bo u mnie przeważnie jak nic nie robię.. leżę albo czytam książkę.. Miałam już kiedyś z tym problem, było to na tle nerwowym.. ja za bardzo wszystkim się przejmuję i może dlatego teraz to znowu wróciło.. Zobaczymy, dziś idę na wizytę to wezmę skierowanie do kardiologa niech mnie przebada. Szkoda tylko, że jak parę lat temu miałam robione z tego powodu ekg to w tym czasie kołatań nie było i wyszło wszystko w porządku ( nie mam ich codziennie).
Ale się rozpisałam..:-p
Znalazłam artykuł o kołataniu w ciąży, może Cię trochę uspokoi
Serce w ciąży | parenting.pl

Basia89 u mnie kołatania dokładnie tak jak u Ciebie, najczęściej jak siedzę na kanapie i się lenię.
Link się nie otwiera.
Basia to trzymam kciuki, żeby jednak okazało się, że wszystko ok

Hello! My po wizycie, na szybko, bo muszę lecieć z pieskiem na spacerro.

Dzidzia jest w 100% dziewczynką. Pierwsze co zapzentowała to płeć, bezwstydnica jedna nasza kochana :) buzię zasłaniała rączkami, więc słabiej widać. Ułożenie podłużne główkowe, budowa ciałka i organy wewnętrzne prawidłowe, serduszko 144/min, waży 386g. Wg tej wagi prognozowana waga przy porodzie to 3200 :)

reklama
Do góry