reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty , usg

Dziewczyny ja już po wizycie ;-)Maluch nadal jest chłopcem, pani doktor powiedziała, że jest 100% pewna i stwierdziła, że jest to ewidentnie duże dziecko- ma już 670g :-). Zdjęć niestety nie mam :-(. Termin z USG wychodzi jej na 4 sierpnia, także 8dni różnicy między OM ..
Jeżeli chodzi o mnie, to szyjka 46mm i wszystko z nią w porządku, co mnie bardzo ucieszyło. Jedyny problem to moje ciśnienie- u lekarza znowu wysokie..
Następna wizyta 14 maja:-)
aaa.. i dostałam skierowanie na glukozę 75g .. aż się boję :shocked2:

reklama
Basiu gratuluje udanej wizyty :)
a to że ciśnienie wyszło wysokie mogło być spowodowane tym, że pędziłaś na badanie i nie odpoczęłaś przed wejściem do ginekologa.... ;-)
czy może jednak jest coś nie tak?

Dziewczyny ja mam syndrom białego fartucha odkąd pamiętam.. Jak lekarz wyciąga ciśnieniomierz to mi od razu skacze ciśnienie :-p zresztą zawsze mam też wysoki puls. Teraz dodatkowo jestem pod kontrolą internisty i codziennie rano i wieczorem mierze sobie ciśnienie.. w domu przeważnie 115/70, u lekarza 150/100...
Tabletek żadnych nie biorę, bo mogłabym się po nich fatalnie czuć z racji normalnego ciśnienia na co dzień ..
Lekarz twierdzi, że może warto zrobić holtera i się przekonać jakie to ciśnienie jest faktycznie.. więc czeka mnie pewnie wizyta u kardiologa..
Zdarzają mi się też kołatania serca, więc muszę to koniecznie sprawdzić, chociaż przed ciążą też miałam czasami.. na tle nerwowym.
Życie to nie bajka:-p

Maghdalena, niestety u mnie w przychodni jest stare usg i moja ginekolog przywozi na wizyty swoje prywatne dlatego też nie daje zdjęć.. :-(
Co do imienia to nie jesteśmy w 100% przekonani.. na chwilę dzisiejszą będzie Jakub;-)

reklama
graytulacje udanych wizyt dziewczyny!!!ja tez w koncu mam swoja za soba...ciezko bylo lekarzowi wszystko sprawdzic bo dzieciatko tak lezalo ze nie mogl sie wszedzie dostac.no ale jakos sie udalo.nie mam potwierdzenia ze chlopak bo sie zaslonil porzadnie wiec jak urodzi sie dziewczynka to musi mi wybaczyc ogrom niebieskiego wokol;-) Napewno narzady wszystkie ok.serduszko 160 ud na min.termin mi sie przesunal na 27 lipca podobno.no i jedyne co mnie martwi to waga.moje dziecie wazy juz 915 gram!!!szok.jak bedzie tak dalej roslo to nie wiem jak porod przezyje...

Do góry