reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

nie wiem co to na 100%, ale to tak wyglądało, takie małe bąbelki jakby z buzi szły, a z tym, że lekarz tak go walnął to się śmieję. Bo akurat tak go trącał, żeby go obudzić z resztą widać na zdjęciu ;)

reklama
Ktoś pytał kilka stron temu o lekarza z Poznania. Otóż ja chodzę do dr Paczkowskiej, jestem bardzo zadowolona, jest to sympatyczna babka, bardzo pozytywnie nastawia mnie zawsze, wszystko tłumaczy, daje wydruki zdjęć - mogę tylko zachwalać :) Chodzę prywatnie i płacę 100zł za wizytę a przychodnia jest na Piotrowie. W razie czego służę namiarami.

Sama byłam dzisiaj na usg genetycznym i wszystko jest w najlepszym porządku, a jak usłyszałam bicie serduszka (coś jakby mały parowóz) to aż mi łezka popłynęła ze wzruszenia. Ogromnie się cieszę że wszystko jest w normie, przezierność, kości czaszki, żołądek, serduszko, pęcherz i kilka innych parametrów które już nie pamiętam co oznaczają z wrażenia :)

alex gratuluje synka:) Jestem w szoku jak teraz wczesnie mozna okreslic plec dziecka.

Salsera gratuluje udanego USG.

sroczka piekny dzidzius:)

Ja moje dopiero bede miec 21 grudnia a powiem wam szczerze, ze spodziewalam sie wczesniej i szlag mnie trafia, ze tyle tu musze jeszcze czekac. Oni tu maja czas i luz a czlowiek sie tylko denerwuje...

adeczka nie denerwuj się ja miałam USG w październiku, a kolejne dopiero po nowym roku pewnie.W połowię grudnia idę na wizytę ale taką tylko oględzinową bez USG.

świetne zdjęcia:happy2:Te nasze bobasy szybko rosną:-) Co do kwasu foliowego to mi lekarz kazał łykać 1-2 tabletki w dawce 0,4 mg. Dobrze, że mam jutro wizytę też chciałam zapytać czy jest w odpowiedniej dawce i czy nie potrzebuję jakiegoś większego zestawu witamin, bo strasznie spadła mi hemoglobina z 11,5 do niecalych 9 a hematokryt z 37,5 do 32. No i strasznie jestem ciekawa jak się mój bobas rozwija i ile urósł:happy2:

Ja też jestem mało cierpliwa i w dodatku przewrażliwiona, najchętniej to raz w tyg. bym śmigała na USG.

reklama
Do góry