reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Yra dokładnie wyjmujesz mi słowa z ust. Tak mam nadzieję, że teraz już tylko będziemy czekać na Synka z uśmiechem na twarzy.

reklama
Persefona wydaje mi się,że to trochę za dużo tego kwasu foliowego będzie. Zadzwoń w poniedziałek do tego gina i zapytaj jeszcze raz czy na pewno masz brać wszystkie te tabletki.

Poisy
na pewno wszystko dobrze będzie, to pewnie sprzęt kijowy.

Alex
cieszę się razem z Tobą:)

ja biore witaminki feminatal i folik kazal mi lekarz odstawic, bo w tych witaminach jest wystarczajaca ilosc kwasu foliowego, a dopieor co kupialam duze opakowanie tego foliku...

poisy śliczne maleństwo :tak: i jak sobie ciućka:-)

alex cieszę się że synuś ma wszystko na miejscu:-) teraz tylko czekać żeby się urodził i żebyś mogła go potulić:tak:

persefona ja myślęże trochę za dużo...
ale jednak może lekarz dobrał ci takie odpowiedniki że mieści się tego kwasu w normie
nie pamiętam jaka jest norma, ale lepiej zadzwoń i go spytaj dokładniej , żebys nie przesadziła :tak:

Alex- bardzo się cieszę z Twojej wizyty:tak:
zobaczysz Kochana, że tym razem MUSI się udać:tak:

Persefona-
co do kwasu, to mi kiedyś dr przed staraniami powiedział, że jak za dużo będę go miała w organizmie, to wysiusiam...
skoro lekarz kazał tak brać, to widocznie tak jest...

ja znalazłam w necie takie info ze stronki
Kwas foliowy - właściwości, źródła pokarmowe, funkcje pełnione w organizmie, objawy niedoboru. Kwas foliowy a rozwój płodu. Kwas foliowy a ciąża. - Punkt Zdrowia :
Minimalne dzienne zapotrzebowanie

Mężczyźni i kobiety - 400 mcg/d
Okres ciąży - 600 mcg/d
Okres laktacji - 500 mcg/d
Maksymalna dawka dobowa

Dorośli - 1000 mcg/d dla kwasu foliowego z fortyfikowanej żywności lub suplementów
Dzieci w wieku:
1-3 lat - 300 mcg/d
4-8 lat - 400 mcg/d
9-13 lat - 600 mcg/d
14-18 lat - 800 mcg/d
>18 lat 1000 mcg/d
Okres ciąży i laktacji - 800 mcg/d

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane! Oto moja fasolka :-)

na tym drugim usg, bobo zasnęło i lekarz chciał go obudzić ;) tak go walnął w głowę, że aż bąbelki poleciały hi hi hi

Załączniki

• usg1.jpg
    usg1.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 71
  • usg2.jpg
    usg2.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 65
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry