reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
Dziewczyny trzeba być dobrej myśli, mam przeczucie, że wszystko będzie dobrze. Nasz nastrój udziela się maleństwom a przecież nie chcemy ich niepokoić. Będzie dobrze, bo musi być!

Dziewczyny nie mialam was czasu czytac dzis wiec tylko napisze o wizycie poloznej.

Przyszla dzis do mnie z jakas druga, ktora co dopiero uprwanien nabra. Obie wziely sie za papierkowa robote. Spisywaly dane, to, co zostalo juz powieziane na pierwszej wizycie.
W koncu spytalam je o wyniki badan krwi robione ostatnio. Tu na szczescie wszystko dobrze.
Nastepnie sprawdzily mi cisnienie krwi i okazalo sie za wysokie. Ja czesto mam wyzsze cisnienie, ktore mi skacze a osatatnio straszne bole glowy, ale polozna powiedziala, ze z tym to musze udac sie do lekarza

Potem zaczely sprawdzac bicie serduszka dziecka. Ta nowa nie mogla wogole go znalezc. Slyszalam tylko szmery jak w starym popsutym radiu.
Troche zaczelam sie denerwowac wiec ta druga, doswiadczona zaczela sprawdzac i w koncu znalazla i slyszalam wyraznie moje malenstwo.
Zapytala mnie nastepnie czy wiem kiedy mam drugi scan. Ja mowie, ze nie, ze mojej kolezance podali date na pierwszym USG a mi nie. A ona na to, ze pewnie kolezanka ma ciaze niskiego ryzyka a ja wysokiego. To ja w szoku i pytam dlaczego. A ona na to ze moja ciaza jest wysokiego ryzyka, poniewaz w pierwszej ciazy mialam cholestaze ciazowa i urodzilam corke 4 tyg wczesniej.
Bede miec wiec wizyte u specjalisty ginekologa i wtedy dopiero drugie USG.
Generalnie kobieta malo mowna wiec ledwie cos z niej wyciagalam. Nic wczesniej nie mowila o ciazy wysokiego ryzyka ani wizycie u specjalisty, ale ciesze sie ze to bedzie.
Moja polozna zobacze nastepnym razem dopiero 14 sty 2011 rokiu.

P.S. poszlam do lekarza powiedzialam o bolach glowy i wyzszym cisnieniu a on na to zebym brala paracetamol....

Dobranoc dziewczyny

Ostatnia edycja:
adeczka mam nadzieję że na wizycie u ginekologa wszystko się wyjaśni. Wierzę,że wszystko będzie dobrze!:) A co do ciśnienia i bóli głowy to nie za dużo Ci lekarz pomógł:(

Adeczka - zgadzam się z moją poprzedniczką - właściwie, to NIC Ci nie pomógł! Przecież ta głowa może Cię boleć od ciśnienia...dobrze, że pójdziesz do gina.

Adeczko zgadzam się z dziewczynami, że bardzo dobrze, że będziesz miała wizytę u specjalisty i wtedy wypytasz się co i jak i na pewno doradzi ci z tym bólem głowy i ciśnieniem. W głowie się nie mieści na temat lekarzy, teraz dobrego lekarza to trzeba szukać ze świecą.

reklama
Jak tak czytam o Waszych lekarzach to bardziej doceniam mojego...

Paracetamol na skaczące ciśnienie? faaajnie. A jak nie daj Boże od wysokiego ciśnienia dojdzie do rzucawki to ... dwa paracetamole?

Ania - a Twoja wizyta to też "wymarzona". Uwielbiam ludzi, którzy są w pracy za karę. A już lekarze to koszmar jak mają takie olewatorskie nastawienie. Ale grunt, że dobrze wszystko.

Do góry