reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Hej dziewczyny :) Ja się chciałam pochwalić, że byłam dzisiaj na USG połówkowym, i że w moim brzuszku mieszka śliczna i najważniejsze zdrowa dziewczynka
biggrin.gif
gratulacje:)

no tez chyba mi sie zdaje ze jest pol na pol z dzieciaczkami;)

lillydelux gratuluje córeczki :)
nimfii zapomniałaś o mnie :( ja też mam termin na 10 listopada :) z synkiem

Ja mam na 11 listopada :) nimfii chyba też :) szkoda dziewczyny, że nie mieszkamy w jednym mieście, byłoby fajnie spotkać się na porodówce :p

No wlasnie dziewczyny bo my may ten sam dzien ciazy i dlatego tak sie zasugerowalam ale... U mnie termin na 10 listopada, a wiec tak jak andrzelika. Oczywiscie nie zapomnialam andrzelika ;-) tylko chodzilo mi wlasnie o to ze lilydelux bedzie miala corke dla rownowagi a my znow chlopakow. oj zagmatwalo sie to troszke. musialabym spojrzec na nasza liste. Ale zdaje sie ze na 10 listopada jednak 2 chlopakow sie szykuje :tak:

lilydelux ja bym sie nie cieszyla z 11 listopada jako termin porodu bo to znow Świeto i o opieke w szpitalu trudniej, bo komu chce sie pracowac gdy onni maja wolne :p Tak czy inaczej mam nadzieje ze mnie omina terminy 1.11 oraz 11.11 ;)

Ostatnia edycja:
nimfii- no to razem mamy na 10 listopad, ale mi się wydaje, że i tak nie wpadne w date bardzo rzadko się to zdarza :) chociaż podałam dokładny dzień pierwszej miesiączki :p Mojego męża dziadek miał pogrzeb 11 listopada mój to nawet by się cieszył, bo to ważna osoba dla niego była i żeby w teń dzień były narodziny.
Fakt z tymi świętami też w niedziele nie chcę im się nic robić, a w święta dopiero ... Mojego męża babcia rodziła w sylwestra, a oni pili szampana sobie no i dziecko niestety zmarło , ale teraz w takich sytuacjach trzeba ostro w razie czego reagować i sobie nie pozwolić na taki przypadki.

lilydelux ja bym sie nie cieszyla z 11 listopada jako termin porodu bo to znow Świeto i o opieke w szpitalu trudniej, bo komu chce sie pracowac gdy onni maja wolne :p Tak czy inaczej mam nadzieje ze mnie omina terminy 1.11 oraz 11.11 ;)

W sumie racja :) nie pomyślałam o tym :) przecież nawet ja sama nie tryskałabym entuzjazmem musząc iść w te dni do pracy...

Aj a ja wlasnie szlam na porodowke w niedziele w nocy i musze przyznac ze te polozne byly zle na maxa ze musza cokolwiek przy mnie robic, dlatego robily minimum :-( Dopiero zmiana poranna w poniedzialek byla o niebo milsza i dziekuje Bogu że Maciek urodzil sie dopiero na tej zmianie i przy miłej i uśmiechnietej polożnej :tak::-D

Wiadomo ze kazdy szpitala jest inny, i nieraz sie trafi poprostu na osobe na ktorej mozna polegac :tak: Jednak tak mi sie wydaje ze w dni świateczne personel jest nieco wyszczuplony. Zreszta ja mam kilka pielegniarek w rodzinie i same przyznaja ze na tego typu zmiany jest malo chetnych osob z wlasnej nieprzymuszonej woli :-p

Dziewczyny czy wy tez mieliście skierowanie na badanie hiv,hbs,hcv oprócz moczu i krwi aj jutro idę robić a w piątek wizytka już doczekać się nie mogę aby malutką zobaczyć :-)

mi co jakiś czas daje skierowanie na jakieś badania, miałam już robione na WR, HBs, odczyn Coombsa, ale to z krwi wszystko się robi i oczywiście standard mocz i morfologia, ja najbardziej się boję glukozy na czczo i modle się by mi nie dała, bo ja nie dam rady tego wypić:)a i jeszcze w karcie ciąży mam w pozostałych badaniach cytologię ale że ja robiłam ją w grudniu więc wyniki mam wpisane z tego grudnia. jeszcze trochę tych badań pozostałych jest:) nigdy tak często nie chodziłam do lekarzy co teraz. jak nie dentysta to okulista a to coś jeszcze, chyba polubię wizyty w przychodni:)

Ostatnia edycja:
Aneczka, krzywą cukrową będziesz musiała zrobić na bank, z tego co wiem, to wszystkie ciężarne są badane pod kątem cukrzycy, no i nie przesadzaj, ta glukoza do wypicia wcale nie jest taka zła, jak zwykła woda z cukrem :-)

A ja mam jutro usg 3D, bardzo jestem ciekawa, jak to będzie :-)

reklama
ankusch ja już mam te badania za sobą (hiv,hbs,hcv):-)miłego podglądania na wizycie
ja własnie mam do zrobienia krzywą cukrową jakoś nie przeraża mnie to badanie przynajmniej w czasie ciąży mogę sobie zrobić sobie większość badań nigdy nie robiłam tyle badań i to jest dobre bo przynajmniej wiem że wszystko ok;-)
julieet super usg 3D życzę przyjemnych wrażeń;-)

Do góry