reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Ja nie miałam większości badań zleconych przez poprzednią lekarkę, dlatego dopiero w II trym. wszystko miałam robione (jakiś 1,5 mca temu). Dzisiaj byłam na pobieraniu krwi - morfologia, toxo (jeszcze raz dla pewności czy nic nowego nie ma) i kiła.

A kolejka była jak po pączki w tłusty czwartek :-D

A ja o niczym dodatkowym na infekcje nie słyszałam. Zawsze dostawałam kurację na receptę i to wszystko, nikt mi nie mówił co robić dodatkowo jeszcze dla organizmu.

reklama
nimfii no mnie też się nie usmiecha siedzenie, już mojemu zapowiedziałam że jak dostane na glukozę to ma brać dzień wolnego i idzie ze mną.najgorsze jeszcze jest to, że mój gin. kazał mi robić badania w szpitalu wtedy ona sobie sama badania odbiera a ja nie muszę. a tam taka kolejkaaaaa. jedna tylko babka w rejestracji i osatnio odniosłam wrażenie że się nie zna na swojej robocie, bo co chwile się coś pacjentów pytała odnośnie ich skierowań, to babeczka od pobierania krwi szybciej się wyrabiała od niej.

Też mnie czeka niebawem badanie na glukozę, chodze do prywatnego fajnego labolatorium i babeczka sama mi powiedziała, żebym sobie cytrynke przyniosła, może przeżyję :) Ale już mnie wykręca na samą myśl, bo nie lubię słodkiego, nie słodzę żadnych napojów od paru lat...

Ostatnia edycja:
Ciekaw jak jest z tym badaniem na glukoze w Anglii?? Moze ktoras mama z UK z doswiadczeniem wie jak i kiedy tutaj sie to robi?? czy w ogole tutaj robia,to jest dobre pytanie no a wizyte u poloznej to Ja dopiero mam w sierpniu wiec nawet nie kiedy sie takie badanie robi??

Ja tez muszę zrobić glukozę ginka kazała zabrać ze sobą cytrynkę... a ktoś wie ile to może kosztować???? bo ja robię wszytsko odpłatnie

aneczka na krzywa cukrowa tez poszlabym z mezem i pewnie z Mackiem, z tym ze mam tak dobrze ze moge jechac w sobote na pobieranie krwi do przychodni obok ktorej pracuje moj tata wiec to godzinne czekanie jakos zleci i posiedzimy u taty w pracy :tak: Sama bym sie bala isc na krzywa cukrowa bo mnie sie w glowie kreci przy pobieraniu krwi (raz zemdlalam) a jak do tego dojdzie dawka glukozy to moga sie dziać kosmiczne rzeczy :-D

Ssabrinaa mnie gin powiedzial ze na test obciazenia glukoza w 24TC :tak:
Test obciążenia glukozą (GTC) | Badania | CIĄŻA

Bryszka do 20zl powinno byc to badanie, zalezy od przychodni ;-)

Bryszka ja własnie dzwoniłam się dowiedzieć,bo jutro mam iść i u nas 10 zł,ale dodatkowo mam sobie tą glukozę (chyba:sorry2: tzn to coś do badania,nie wiem dokładnie,bo mam na kartce od gina zapisane) sama wykupić w aptece.
I ja mam napisane zeby czekać 2 godziny (to chyba w zależności od ilości tej glukozy,więc mam sobie wykupić 75mg).
Ssabrina w UK tego nie robią,bynajmniej ja nie miałam. Jesli chodzi o cukrzycę to się tylko pytali czy mam i czy ktoś w rodzinie ma.

Mi koleżanka mówiła,ze to wcale takie niedobre nie jest,zwłaszcza jak sie idzie na czczo i na głodzie ;-) damy radę,cytryny nie biorę ;-)

Ostatnia edycja:
Bryszka ja własnie dzwoniłam się dowiedzieć,bo jutro mam iść i u nas 10 zł,ale dodatkowo mam sobie tą glukozę (chyba:sorry2: tzn to coś do badania,nie wiem dokładnie,bo mam na kartce od gina zapisane) sama wykupić w aptece.
I ja mam napisane zeby czekać 2 godziny (to chyba w zależności od ilości tej glukozy,więc mam sobie wykupić 75mg).
Ssabrina w UK tego nie robią,bynajmniej ja nie miałam. Jesli chodzi o cukrzycę to się tylko pytali czy mam i czy ktoś w rodzinie ma.

Mi koleżanka mówiła,ze to wcale takie niedobre nie jest,zwłaszcza jak sie idzie na czczo i na głodzie ;-) damy radę,cytryny nie biorę ;-)
na wszelki wielki i ja zadzwonie do siebie i się dowiem jak dokładnie to wyglada i ile kosztuje. I czy mam sobie tez może sama glukoze zakupić czy mi tam podadzą...

reklama

Glukoza nie musi być na czczo jak przeczytałam gdzieś w necie. Spokojnie można po śniadanku przyjść. A wiecie czy to się po prostu tak przychodzi jak do pobierania krwi, czy macie do lekarza jakąś rejestrację?

Do góry