reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Dzięki dziewczyny, w sumie to nic mnie nie niepokoi, mam nadzieję, że wszystko ok, tylko popodglądałbym małą łobuziarę :)))))
To normalne, ja to nawet dziś w nocy spokojniej po tej wczorajszej wizycie spałam. Uspakajają nas te wizyty i to , że maluchy możemy podglądnąć i usłyszeć od gina, że wszystko dobrze:)

I przy okazji można do sklepu dziecięcego podejść:-) No bo jak już trzeba wyjść...;-)

Tak, trzeba wtedy czas wykorzystać maksymalnie ;-)

z tego co na razie widać to będzie to córusia tatusia, nos ma na pewno po D., ja mam duży i orli;-) A i stópki wydają się duże raczej też po ojcu:-D

Gola, ojciec też nie straszy po nocach...więc tak czy siak córcia będzie pięknotą ;-)

No własnie jak to jest z tym USG, w którym tygodniu jeszcze się robi???

Jeszcze w 32 tygodniu i to by było tyle z tych kluczowych.

Masz rację agutku, a chłop to ma być podobno tylko deko ładniejszy od diabła ;-):-D:-D
U nas się ładnie wypogodziło , słonko świeci i jest cieplutko. Nastawiłam warzywa na zupkę - będzie serowa z grzankami i spaghetti na drugie.
Mam jakiś leniwy dzień dzisiaj

Gola cieszę się, że jesteś spokojniejsza po wczorajszej wizycie i że Mała ładnie rośnie :-)

My już też po "przeglądzie", glukoza wyszła dobrze, cukrzycy nie mam, mocz też ok!!!Aha no i szyjka ładnie trzyma. Przyplątała się tylko grzybica, ale szybko ją zwalczymy mam nadzieję.
Poza tym Mały waży ok.750 g, ale doktor tak szybko robił te pomiary i na moją prośbę, że nie wiem czy się nie rypnął, ale chyba mieści się w normie. W trakcie badania Arti mlaskał sobie mordką, śmialiśmy się, że coś nam chce powiedzieć ;-) Siedział ładnie główką w dół, ale po kopniakach jeszcze czuję, że się przemieszcza i nurkuje, bo ma zapas miejsca, pewnie już powoli zacznie mu się robić ciasno.

Ostatnia edycja:
Angun gratuluję udanej wizyty, mały fajnie sobie waży, imię też mi się Waszego synka podoba, mam sentyment bo mój brat to Artur :) nasza Polunia w ok 24 tc ważyła jakoś 630 g, teraz nie wiem, ale po ruchach czuję, że jest większa i silniejsza, a wczoraj na USG też buzinką ruszała, piła i tak to wyglądało właśnie jak małe dzieci mlaskają przez sen :-D

Angun gratuluję wizyty,cieszę się,zę wszystko w porządku!
Moja niunia ważyła tyle 2 tyg.temu i z tego wyszło,zę jest ciut starsza,więc u was waga w normie:tak:

Hej babeczki!

Angun - gratki udanej wizyty! Super, że wszystko OK!

Ja też miałam dziś wizytę u mojej lekarki. Wszystko OK, tylko ciśnienie mi skoczyło! :szok: Ja normalnie mam bardzo niskie, w granicach 80/40 - 90/60, a dziś 130/70!!! To oczywiście norma, ale dla mnie masakrycznie wysokie! :szok: Poza tym nadal bolą mnie plecy i biodra mimo fozjoterapii, którą odbywałam... Teraz mam przerwę i nie wiem, czy będę kontynuowała. Zobaczymy. A co do USG, to u mnie jest tylko jedno, w 17-19 tyg., a reszta prywatnie jeśli się chce. No i chyba, że są jakieś problemy, to oczywiście wówczas kierują do szpitala. W każdym kraju inaczej...

reklama
mery-beth super, ze wizyta ok!

Angun gratuluje udanej wizyty i zycę szybkiego pozbycia sie infekcji!

A co do wagi to moja "Mała" w 24tc ważyła 640g , a w 28 1600g:szok: Masakryczne przyspieszenie! Oby trochę przystopowała na końcówce;-)

Do góry