reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Kasiulka - ja miałam tak samo, jak Ty. Dopiero po wypiciu mnie kłuli. Może dlatego, że cukier "podstawowy" miałam badany w I trym.? Więc w sumie nie potrzebny im wynik przed wypiciem glukozy, bo będzie do czego porównywać (tj. do tego wyniku z okolic 12 tc).

no to już wogóle nie wiem o co w tym chodzi bo ja jak dzwoniłam sie przed swoim dopytac to nawet gorzkiej harbaty nie mogłam wypić a co dopiero śniadanie?

ja mam cukier przy każdej morfologi a przed glukozą miałam niecały miesiąc wcześniej robioną więc chyba naprawde co labolatorium to inny zwyczaj

A ja lubię się katować i chodzę do publicznej służby zdrowia gdzie piłam 50gr glukozy i byłam kłuta 2 razy (przed i po 1 godzinie) i prywatnie gdzie piłam 75gr glukozy i byłam kłuta 3 razy (przed, po 1 godzinie i po 2 godzinach)
Nie wiem od czego to zależy ale różne mają podejścia lekarze. Dodam jeszcze, że jak poszłam do mojego prywatnego gina i pokazałam jakieś tam dość świerze wyniki z publicznej służby zdrowia (pokazałam je bo były kiepskie) to się zdziwił i powiedział, że część z tych badań to się nie robi w tym tygodniu ciąży tylko później. Widocznie mają różne rozpiski co do terminów badań - najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa.

Byłam wczoraj u mojego gina prywatnego bo mnie bolało od niedzieli z prawej strony brzucha. W nocy z niedzieli na poniedziałek nawet się obudziłam z tego bólu i nie mogłam zasnąć. I gin powiedział że wszystko jest ok - szyjka twarda, ale dał skierowanie na USG. Po czym pojechałam na USG bo w tej placówce było już za późno i nie miał mi kto tego zrobić i dowiedziałam się że z dzidziusiem jest wszystko ok tylko mam krótką szyjkę (jeszcze w normie ale krótką). Jak wróciłam do domu to sobie porównałam z poprzednimi wynikami. Wcześniej przy każdym USG miałam ponad 40mm teraz miałam 30mm no i nie wiem czy powinnam kłopotać znowu mojego gina. Bo skoro jest twarda to znaczy, że wszystko ok ale z tego co wiem to nie powinna się jeszcze skracać.

Ja zwykłą glukoze miałam robioną w 15tc i teraz jak robiłam glukoze po wypiciu 50g to tylko raz miałam pobraną krew, godzine po wypiciu glukozy, także chyba brali pod uwagę tą glukozę z 15tc :) co lekarz to inaczej.

Odebrałam wyniki z O. Coombsa i na szczęście nie mam przeciwciał :))

Po pierwsze to gratuluję wszystkim dobrych wyników i glukozy i morfologii- tak trzymać!! Zaś tym co się borykają z nieco gorszymi - duuuużo siły i cierpliwości!!!;-);-)

Pastela
...piękna córa ci rośnie w tym brzuszku!!;-)

Olcia...właśnie teraz tak patrzę na te fotki Wiktora i powiem Ci ,że masz dużo racji...faktycznie jakiś On taki delikatny :szok:;-)

Mistres...
cieszę się ,że z malutką wszystko dobrze i ,że malutka rośnie!!;-)

Koncia...miło słyszeć ,ze u Was wszystko dobrze!!:tak:

Olcia..widzę ,że mikołajkowy prezent był i cieszę się ,że wszystko oki!!!!:-)

Madzkim...gratuluję córeczki!!!;-)

Ana..a Tobie gratuluję Syneczka no i głowa do góry!!!;-)

Milutek...trzymam więc kciuki kochana i czekam na wieści!!!;-)

Futrzaczku...faktycznie Twój ginek jest bardzo budujący :-D

Katjuszka
...dawaj znać od razu po!!!:tak:;-)

reklama
Do góry