reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Kasiulka - ja miałam tak samo, jak Ty. Dopiero po wypiciu mnie kłuli. Może dlatego, że cukier "podstawowy" miałam badany w I trym.? Więc w sumie nie potrzebny im wynik przed wypiciem glukozy, bo będzie do czego porównywać (tj. do tego wyniku z okolic 12 tc).

no to już wogóle nie wiem o co w tym chodzi bo ja jak dzwoniłam sie przed swoim dopytac to nawet gorzkiej harbaty nie mogłam wypić a co dopiero śniadanie?

ja mam cukier przy każdej morfologi a przed glukozą miałam niecały miesiąc wcześniej robioną więc chyba naprawde co labolatorium to inny zwyczaj

A ja lubię się katować i chodzę do publicznej służby zdrowia gdzie piłam 50gr glukozy i byłam kłuta 2 razy (przed i po 1 godzinie) i prywatnie gdzie piłam 75gr glukozy i byłam kłuta 3 razy (przed, po 1 godzinie i po 2 godzinach)
Nie wiem od czego to zależy ale różne mają podejścia lekarze. Dodam jeszcze, że jak poszłam do mojego prywatnego gina i pokazałam jakieś tam dość świerze wyniki z publicznej służby zdrowia (pokazałam je bo były kiepskie) to się zdziwił i powiedział, że część z tych badań to się nie robi w tym tygodniu ciąży tylko później. Widocznie mają różne rozpiski co do terminów badań - najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa.

Byłam wczoraj u mojego gina prywatnego bo mnie bolało od niedzieli z prawej strony brzucha. W nocy z niedzieli na poniedziałek nawet się obudziłam z tego bólu i nie mogłam zasnąć. I gin powiedział że wszystko jest ok - szyjka twarda, ale dał skierowanie na USG. Po czym pojechałam na USG bo w tej placówce było już za późno i nie miał mi kto tego zrobić i dowiedziałam się że z dzidziusiem jest wszystko ok tylko mam krótką szyjkę (jeszcze w normie ale krótką). Jak wróciłam do domu to sobie porównałam z poprzednimi wynikami. Wcześniej przy każdym USG miałam ponad 40mm teraz miałam 30mm no i nie wiem czy powinnam kłopotać znowu mojego gina. Bo skoro jest twarda to znaczy, że wszystko ok ale z tego co wiem to nie powinna się jeszcze skracać.

Ja zwykłą glukoze miałam robioną w 15tc i teraz jak robiłam glukoze po wypiciu 50g to tylko raz miałam pobraną krew, godzine po wypiciu glukozy, także chyba brali pod uwagę tą glukozę z 15tc :) co lekarz to inaczej.

Odebrałam wyniki z O. Coombsa i na szczęście nie mam przeciwciał :))

Po pierwsze to gratuluję wszystkim dobrych wyników i glukozy i morfologii- tak trzymać!! Zaś tym co się borykają z nieco gorszymi - duuuużo siły i cierpliwości!!!;-);-)

Pastela
...piękna córa ci rośnie w tym brzuszku!!;-)

Olcia...właśnie teraz tak patrzę na te fotki Wiktora i powiem Ci ,że masz dużo racji...faktycznie jakiś On taki delikatny :szok:;-)

Mistres...
cieszę się ,że z malutką wszystko dobrze i ,że malutka rośnie!!;-)

Koncia...miło słyszeć ,ze u Was wszystko dobrze!!:tak:

Olcia..widzę ,że mikołajkowy prezent był i cieszę się ,że wszystko oki!!!!:-)

Madzkim...gratuluję córeczki!!!;-)

Ana..a Tobie gratuluję Syneczka no i głowa do góry!!!;-)

Milutek...trzymam więc kciuki kochana i czekam na wieści!!!;-)

Futrzaczku...faktycznie Twój ginek jest bardzo budujący :-D

Katjuszka
...dawaj znać od razu po!!!:tak:;-)

reklama
Do góry