reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Witam :-)

No i ja po dzisiejszej wizycie ... wyniki badań w normie ... ciąża przebiega prawidłowo ... waga +6kg. W 32t.c dr przewiduje USG ... aż nie moge sie doczekać.

Co do krzywej ... ja miałam robioną w okolicach 16t.c o ile pamiętam ... 75gram ... musiałam być na czczo ... kłucie przed wypiciem i 2h po wypiciu ... wynik w normie.

reklama
ja juz po mały ułozony główką w dół bardzo aktywny i podobno duzyyyyyyyy:szok::szok: jak duzy to dowiem sie na usg skurcze mam ale na to jedyna rada odpoczynek musze we wtorek jechac do szpitala na 6;30 tylko jeszcze nie wiem po co bo tak nabazgrala mi w książce ze chyba tego nie przetłumacze:-p:-p musze tam zadzwonic.........

lokata- ratuluje dobrych wiesci!!

Pinkuś...a skąd wiadomo ,że skurcze - byłaś podłączona pod ktg? Bo ponoć od 28 tc powinnyśmy co wizytę je mieć zaś nie wiem jak to wygląda w praktyce...a tak to cieszę się ,że maluch zdrowy i duuuuuży!! ;-)

reklama
Jesteśmy już w domku.....nasze księżniczki maja się dobrze:) Macica i szyjka ok- brak infekcji, moja waga +15kg :):-) Położna była pełna podziwu ze się tak jeszcze fajnie trzymam- bo widać naprawdę ze brzuszek nie jest duży jak na bliźniaki i ten etap ciąży:)

A teraz o moich dziewczynach: ważą 1295g i 1309g :tak::tak::tak::tak:- moje kochane....jestem z nich dumna:)! Jedna ma ułożenie główkowe a druga podczas badania miala miednicowe a na końcu główkowe:) a która?? oczywiście ta co zawsze daje mamie popalić:):-) Ilosc wód płodowych oki:)
Sam lekarz cały czas powtarzał czy się dobrze czuje i ze jakby co to mam lecieć do szpitala:)

Ale zabił mnie tekstem: chciałbym Pania położyć do szpitala na parę dni obserwacji :szok:. A ja w śmiech- ze po co i ogólnie ze mam męża teraz w szpitalu...i takie tam. Stwierdził ze da mi spokój do końca roku:)

Do góry