reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

u nas badan wewnetrznych nie robia tylko wlasnie mierza nam brzucha-jedyne badanie wewnetrzne o jakim wiem ze bede miala to jak beda w czasie porodu sprawdzac rozwarcie i to by bylo na tyle:eek: dobrze ze masz pinka brzuszek w porzadku-a pierwsza ciaze tez w uk mialas??

reklama
i jak wogole z opieka w szpitalu? nie bylo problemow? jak potem przychodzili do ciebie dlugo po porodzie? moze wiesz kiedy i jak wygladaja tutaj szczepienia dzieci? ?

i jak wogole z opieka w szpitalu? nie bylo problemow? jak potem przychodzili do ciebie dlugo po porodzie? moze wiesz kiedy i jak wygladaja tutaj szczepienia dzieci? ?

ja jestem bardzo zadowolona połozne mialam spuper bardzo mi pomagały zarówno przy porodzie jak i po połozna po porodzie była dobajrze 3 razy potem przychodziła Healt Visitor cos chyba około miesiąca o ile dobrze pamietam moze troszke dłuzej.....a pierwsze szczepienie jest jak dziecko ma 2 miesiące w udko;-)) z resztą dostaniesz red book i tam bedziesz miał wsio napisane.......

Pinusia w naszej ojczyźnie to chyba takich pomiarów w ogóle nie robią :eek: bynajmniej ja nigdzie się nie dopatrzyłam rozmiarów macicy.. Gratuluję książkowej ciąży :-)

Tulipku ja już miałam 2 pomiary szyjki poprzez dowcipne usg, za pierwszym razem 29mm a za drugim 33mm..

Acha zapomniałam Wam powiedzieć, że na ostatniej wizycie miałam pobierany wymaz z pochwy i z odbytu na paciorkowca typu B, jutro wyniki.. :confused: Jak będzie pozytywny wynik, to na 2-3h przed narodzinami dziecka podadzą antybiotyk, żeby uchronić dziecko przed zarażeniem..

reklama
malina - procedura jest taka, że co 4 godz. aż do zakończenia porodu podaje się antybiotyk.
Wpisz w google "Rekomendacje PTG dotyczące wykrywania nosiecielstwa paciorkowców gr. B". Warto poczytać.

Do góry