reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
ale jedno mnie męczy tzn jestem 34 tygodniu macica tez ma 34 cm czy to tak powinno byc????? nie powinna sie juz obniżac???? niby połozn mówi ze to ok ale ja pamietam ze jak z Wiki w ciazy byłam to nie wiem czy akurta w tym tygodniu ale macica juz miała 2 cm mniej czyli np 32 cm........... ale wtedy tez połozna mówiła ze jest ok wiec juz sama nie wiem ............

moze któras z was cos wie na ten temat???

Pandorka wie ;-)
Na podstawie norm w UK:
Macica powinna mieć wielkość adekwatną do ilości tygodni mierząc w cm od spojenia łonowego do samej góry macicy. Dopuszczalne jest +-2cm różnicy w stosunku do tyg. ciązy ponieważ uważa się za normę, że dziecko może urodzić się dwa tygodnie przed lub dwa tygodnie po prognozowanym terminie. Jeśli chodzi o obniżanie się macicy, to duże znaczenia ma budowa fizjologiczna matki, jej aktywnośc fizyczna jak i ułożenie płodu. Nie ma sztywnych ram, co do wieku ciązy, w którym macica musi się obniżać.

Hej my już po wizycie. Nasza Gabrysia waży 2032g :-)Serduszko pięknie zasuwało 144u/m
smiech.gif

Obejrzeliśmy ją od stóp do głów hihi no co ja będę pisać, jest najcudowniejsza
usmiech.gif

Szyjka zamknięta, unormowana, brzusio miękki. Ilość wód płodowych w normie. Mała jest w położeniu podłużnym główkowym.
Miałam pobraną cytologie i skierowanie na badanie moczu, morfologia, WR i Hbs. Kolejna wizyta za 2 tygodnie.
ufff :-D

Buziaczek - dziekuje :)

tak czytam o tym, ze macie wymazy robione, musze przypomniec o tym swojemu ginkowi na nastepnej wizycie.

buziaczek1 no a u nas z macanka nie zrezygnują;-)
Zauważyłam u siebie, że jak się kładę spać, to brzuch mój robi się taki ciężki, i jakoś tak dziwnie się czuje jak wielki słoń jak leżę, wy też tak macie? A do tego w dzień jak chodzę to co chwila siusiu mi się chce i czuje czasem kucie w dole brzuszka, ale tak to trwa chwilkę....

ancia:)u mnie to wyglada tak ze np jak wstaje z pozycji pol lezacej to mnie pozniej brzuszek w dol sciaga albo jak dlugo chodze to tez tak mam a co do klucia to pewnie rozciaganie tez to przerabialam :tak:u nas na wszystko paracetamol daja wez sobie mozze pomoze i wez kompiel w cieplej wodzie to cie odprezy i nie bedzie bolec:)

reklama
buziaczek1 dzięki za rady. Z rana wypróbuje kąpiel w ciepłej wodzie :-) Ból nie jest tak straszny da się wytrzymać, a ja nie lubię brać leków, biorę tylko w ostateczności :-)

Do góry