reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Gratuluję wszystkim dobrych wieści:-)

u mnie nie za wesoło...otóż odebrałam wczoraj wyniki i 6 parametrów z morfologii grubo pod kreską:-( a żelazo biorę max co 2 dni bo zaparcia mnie wykończą:no: wizyta dopiero za 2 tyg., zobaczę co ginka wymyśli, mam nadzieję, że nie przetaczanie krwi:no:

reklama
Asco jaki kochany aż chce sie przytulić

Lokata troche sie poschylaj i sie obróci zobacz moja artystke gin mówił że nie widzi szans na obrcenie i co! głowkowe jak ta lala

Cliford a Ty widziałaś że znowu mamy w ten sam dzień następną wizyte?

co do żelaza to ja miałam już 10 po szpitalu i wiecie co codziennie jem cerfuroskie płatki z witaminami i żelazem i mleczko i podskoczyło do13,5 jestem pewna że to od tych płatków bo wcześniej ich nie jadłam i hgb spadała

papcia ... dzięki wielkie ...
... czytałam już nawet o różnych sposobach by dziecko przybrało prawidłową pozycję ... "Pozycja klęcząca: Kobieta przybiera pozycję, w której wpiera się na czterech kończynach i kładzie głowę na bok na swoje dłonie. W tej pozycji poszerza się macica, dziecko odczuwa, że miałoby miejsce na obrót i jest pobudzane do zmiany swojej pozycji." ... chyba zacznę stosować .

Ja też po wizycie ... Mała waży 2kg i USG wskazuje na 33t.c i termin porodu na 08.03. Niestety ułożona jest pośladkowo ... mam nadzieje że jeszcze fiknie koziołka by być główką w dół.

Lokata - nam na SR rehabilitantka od ćwiczeń powiedziała, że są specjalne ćwiczenia, dzięki którym jest bardzo duża szansa, że dzidzia się odwróci i powiedziała, że nas nauczy jak któraś będzie mieć dzieciątko ułożone pośladkowo - może więc właśnie warto się podowiadywać i coś zadziałać?

katjusza ... już przeczytałam kilka artykułów, w których piszą co robić by Dzidzia się obróciła ... oby coś z tego było ...
... tylko co jak Mała się sama przekręci a ja tymi ćwiczeniami doprowadzę do tego że znów ułoży się pośladkowo (?)

Patik - powodzenia na wizycie i szczęśliwego powrotu.

Lokata - nie martw sie, jeszcze jest chwilka na zmianę położenia. Moja koleżanka też miała dzidziusia ułozonego pośladkowo jeszcze na 3 tygodnie przed terminem porodu, jak pojechała do Szpitala umówić się na planowaną cesarkę, to jej zrobili USG i okazało się, że Synek się obrócił główka w dół. Fakt faktem - jakoś się tam gimnastykowała na tą okoliczność:tak:

Clifordzik - z naszego synka to model, od początku pozował i śmiało pokazywał wszystko, nie było watpliwości, że to chłopak. Dp tego zdjęcia też pozował idealnie i stroił minki:)

Madzik - kurcze, na wynikach się nie znam, ale trzymam kciuki, aby Twoja ginka coś temu zaradziła.

reklama
Do góry