reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Gratuluję wszystkim dobrych wieści:-)

u mnie nie za wesoło...otóż odebrałam wczoraj wyniki i 6 parametrów z morfologii grubo pod kreską:-( a żelazo biorę max co 2 dni bo zaparcia mnie wykończą:no: wizyta dopiero za 2 tyg., zobaczę co ginka wymyśli, mam nadzieję, że nie przetaczanie krwi:no:

reklama
Asco jaki kochany aż chce sie przytulić

Lokata troche sie poschylaj i sie obróci zobacz moja artystke gin mówił że nie widzi szans na obrcenie i co! głowkowe jak ta lala

Cliford a Ty widziałaś że znowu mamy w ten sam dzień następną wizyte?

co do żelaza to ja miałam już 10 po szpitalu i wiecie co codziennie jem cerfuroskie płatki z witaminami i żelazem i mleczko i podskoczyło do13,5 jestem pewna że to od tych płatków bo wcześniej ich nie jadłam i hgb spadała

papcia ... dzięki wielkie ...
... czytałam już nawet o różnych sposobach by dziecko przybrało prawidłową pozycję ... "Pozycja klęcząca: Kobieta przybiera pozycję, w której wpiera się na czterech kończynach i kładzie głowę na bok na swoje dłonie. W tej pozycji poszerza się macica, dziecko odczuwa, że miałoby miejsce na obrót i jest pobudzane do zmiany swojej pozycji." ... chyba zacznę stosować .

Ja też po wizycie ... Mała waży 2kg i USG wskazuje na 33t.c i termin porodu na 08.03. Niestety ułożona jest pośladkowo ... mam nadzieje że jeszcze fiknie koziołka by być główką w dół.

Lokata - nam na SR rehabilitantka od ćwiczeń powiedziała, że są specjalne ćwiczenia, dzięki którym jest bardzo duża szansa, że dzidzia się odwróci i powiedziała, że nas nauczy jak któraś będzie mieć dzieciątko ułożone pośladkowo - może więc właśnie warto się podowiadywać i coś zadziałać?

katjusza ... już przeczytałam kilka artykułów, w których piszą co robić by Dzidzia się obróciła ... oby coś z tego było ...
... tylko co jak Mała się sama przekręci a ja tymi ćwiczeniami doprowadzę do tego że znów ułoży się pośladkowo (?)

Patik - powodzenia na wizycie i szczęśliwego powrotu.

Lokata - nie martw sie, jeszcze jest chwilka na zmianę położenia. Moja koleżanka też miała dzidziusia ułozonego pośladkowo jeszcze na 3 tygodnie przed terminem porodu, jak pojechała do Szpitala umówić się na planowaną cesarkę, to jej zrobili USG i okazało się, że Synek się obrócił główka w dół. Fakt faktem - jakoś się tam gimnastykowała na tą okoliczność:tak:

Clifordzik - z naszego synka to model, od początku pozował i śmiało pokazywał wszystko, nie było watpliwości, że to chłopak. Dp tego zdjęcia też pozował idealnie i stroił minki:)

Madzik - kurcze, na wynikach się nie znam, ale trzymam kciuki, aby Twoja ginka coś temu zaradziła.

reklama
Do góry