reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Pinus no to super wiesci:) a porod domowy to teraz w modzie;)
Cat super ze u Ciebie tez jest ok:)
Malinus ja teraz na wizycie tez bede miec pobierany wymaz na ''paciorki'' ;)
Moj gin zawsze sprawdza wielkosc macicy ale nie mowi w cm tylko stwierdza jak ostatnio np ze macica jest w połowie miedzy pepkiem a wyrostkiem mieczykowatym czyli mimo ze dzidzia mała to macica idealna na te tyg ciazy,a szyjki tez nie mierzy tylko mowi ze jest ok.

reklama
malina - procedura jest taka, że co 4 godz. aż do zakończenia porodu podaje się antybiotyk.
Wpisz w google "Rekomendacje PTG dotyczące wykrywania nosiecielstwa paciorkowców gr. B". Warto poczytać.

To moje info było wg słów położnika, z którym mieliśmy spotkanie w ramach szkoły rodzenia - pewnie rekomendacje rekomendacjami a praktyka danego szpitala swoje..

Moja ginka mierzy zawsze macicę takim najzwyklejszym metrem krawieckim. Na ostatniej wizycie w 33 tygodniu miała 32cm i lekarka powiedziała, że idealnie. Jeśli chodzi o szyjkę to długości nie podaje tylko mówi, że jest ok:-)

Magdzior a odkąd dokąd ona tym metrem mierzy?? Może sama sobie w domu zmierzę, ale nie wiem jak hahahaha Bo ja myślałam, że to jakieś badanie w środku przez usg :p A to chodzi o wielkość brzuszka z góry na dół??

Pika, Cat - super że u was wszystko dobrze...:-)

Ja do gina ide 7mego lutego więc wtedy będę miała brany wymaz...

A mi centymetrem nic nie mierzy:-)

reklama
Mi już w 30 tyg macica sięgała do samych żeber aż lekarz od usg mi nie wierzył że to dopiero 30 tc ;) Mówił że jak mnie zobaczył to był przekonany że co najmniej 36. Widocznie taka juz moja uroda. Paciorki też mam już pobrane, wynik ma być jutro.

Do góry