reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Zolza- 0,2? mi wyszło 0,3 i wynik negatywny... a igg 0,5. Ja mam tu napisane, że pozytywne igm to od 1 a igg 10 (0 6 do 9- niejednoznaczne)

znalazłam swoje wyniki toxo:
marzec- igm mniej niż o,10- neg.
czerwiec- 0,38 neg.
wrzesień-0,32 neg
od marca urosło, ale gdyby to toxo- rosłoby szybciej. A Ty Zołza masz na pewno 0,2 czy może 2? bo jak 0,2, to nie widzę problemu... No ale ekspertem nie jestem

Toxo IgG 0,228 IU/ml - ujemny
[dodatni od 30 wg moich norm na tym wyniku]

Toxo IgM 0,251 COI - ujemny
[dodatni od 1, a w przedziale 0,8-1 - wątpliwy]

Dlatego się nie denerwowałam. Jeżeli w szpitalu powiedzą, że nie potrzebnie przyszłam, to zabiję moją lekarkę za ten stres... :baffled:

reklama
Zołza to naprawdę dziwne z tym wynikiem. Mój wynik lekko przekraczał normę i lekarka nie panikowała. I miała rację - okazało się, że wszystko w porządku. Ja na twoim miejscu poszłąbym na to badanie jak poleciła lekarka, ale nie przejmowała się tym specjalnie. Będzie dobrze!

AniaW, tak ogromnie mi przykro.... pozostaje nadzieja, że ten następny raz okaże się szczęśliwy...

Traschka, staram sie nie przejmowac, choc nie jest to łatwe, bo ciągle widzę chore dzieci z mojego oddziału... Ale ogarniam się - panikowanie do niczego mnie nie doprowadzi. Dzieki.

aniaw bardzo mi przykro :( zapalam światełko dla twojego aniołka
[*]
Setana moja lekarka jak się spytałam czy mogę bez konsekwencji jeść tatara powiedziała TAK
ja-zolza ja wynik miałam taki
IgM ujemny!
IgG 0,23
<0,13 IU/ml
Moja lekarka stwierdziła, że chorowałam, ale po wyniku widzi, ze było to bardzo dawno temu. Jest to dla mnieprawdopodobna diagnoza bo od 7 roku życia miałam w domu rodzinnym kota i możliwe, że chorowałam właśnie jako dziecko.

Zolza Ja nie rozumiem Twojej p. doktor- i w igg i igm mam gorsze wyniki od CIebie i lekarz powiedział, że sa b. ładne:)) Są one ujemne i w ogóle nie przekraczają normy... Czy też mam zacząć się martwić??
ramari ja mam igg 0,50 i lekarz powiedział, że to znaczy, ze nigdy nie chorowałam... Przecież laski, nikt nie osiaga równo 0,00

Część dziewczyny wpadam się tylko przywitać..

Do usg został mi równy tydzień.. boję się strasznie. Piersi przestały mnie boleć i chyba sobie wkręcam głupoty.... oby do środy..

aniaw bardzo mi przykro :( zapalam światełko dla twojego aniołka
[*]
Setana moja lekarka jak się spytałam czy mogę bez konsekwencji jeść tatara powiedziała TAK
ja-zolza ja wynik miałam taki
IgM ujemny!
IgG 0,23
<0,13 IU/ml
Moja lekarka stwierdziła, że chorowałam, ale po wyniku widzi, ze było to bardzo dawno temu. Jest to dla mnieprawdopodobna diagnoza bo od 7 roku życia miałam w domu rodzinnym kota i możliwe, że chorowałam właśnie jako dziecko.

Ale to przecież wręcz niemożliwe, żeby lekarz tak powiedział!!! Nie spotkałam się jeszcze z przypadkiem, kiedy lekarz pozwala ciężarnej na surowe mięso. Tatar, sushi - mi tego zabroniono.
Ech, już chyba powoli przestaję się dziwić czemukolwiek...

Co do wyników - czyli że ja też dawno przechodziłam i jakies tam p/ciała mam - na to by wychodziło. Chyba tego będę się do jutra trzymać, żeby nie zwariować.
Dziękuję.

reklama
Zolza Ja nie rozumiem Twojej p. doktor- i w igg i igm mam gorsze wyniki od CIebie i lekarz powiedział, że sa b. ładne:)) Są one ujemne i w ogóle nie przekraczają normy... Czy też mam zacząć się martwić??
ramari ja mam igg 0,50 i lekarz powiedział, że to znaczy, ze nigdy nie chorowałam... Przecież laski, nikt nie osiaga równo 0,00

Nie, głuptasie - to ja powinnam przestać się martwić! :blink:

Do góry