reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Wróciłam.
Kupiłam sobie *spam* - rzeczywiście wali czosnkiem, ale malinki równoważą smak ;-)
Ogólnie wszystko ok, słyszałam serduszko [157u/min.], ważę 63,1kg [ostatnio 63,5], dostałam skierowanie do okulisty [poruszyłam temat wady wzroku i porodu]... Zmartwiło mnie tylko jedno. Wg gin. mam małe nadkażenie toxo :baffled: Dostałam skierowanie na Wolską [szpital zakaźny] na konsultację, bo wynik jest niepewny [niziutkie IgM]. Cholera, myślałam, że to nic nie znaczy i teraz zaczynam się martwić :-(

reklama
nika....żadne słowa tu nie są odpowiednie....przytulam Cię mocno i zapalam światełko dla Twojego Aniołka
[*]

"Najbardziej gorzka prawda w dzisiejszym smutku,to pamięć o wczorajszej radości"

Aestima....wiedziałam że będzie dobrze...cieszę się razem z Tobą

fajnie czytac dobre wiesci po waszych wizytach u lekarza, ja sama mam dzisiaj wizyte i jestem w strasznych nerwach.
Mam 9 tydzien a w maju wlasnie w tym tygodniu przestalo buc serduszko mojego malenstwa, wiec stresuje sie ogromnie czy tym razem sie uda. 2 tygodnie temu na USG juz slyszalam jak bilo mam nadzieje ze dzis tez je uslysze :)

nika.... ja rowniez zapalam światełko dla Twojego Aniołka [*]

Wróciłam.
Kupiłam sobie *spam* - rzeczywiście wali czosnkiem, ale malinki równoważą smak ;-)
Ogólnie wszystko ok, słyszałam serduszko [157u/min.], ważę 63,1kg [ostatnio 63,5], dostałam skierowanie do okulisty [poruszyłam temat wady wzroku i porodu]... Zmartwiło mnie tylko jedno. Wg gin. mam małe nadkażenie toxo :baffled: Dostałam skierowanie na Wolską [szpital zakaźny] na konsultację, bo wynik jest niepewny [niziutkie IgM]. Cholera, myślałam, że to nic nie znaczy i teraz zaczynam się martwić :-(

Gratuluje udanej wizyty.
A wiesz co to jest to "nadkażenie"?Może w szpitalu powtórzą badanie?

Tusenfryd, sądzę, że powtórzą - nie mam pojęcia, o co chodzi. Teraz totalnie zgłupiałam. I martwię się. Jadę tam jutro, żeby nie czekać.

super aestima że z dzidkiem wszystko ok :) ciekawe co ja jutro zobacze....filmik pewnie bedziemy ogladac pozniej wiele razy :) bedzie jutro mały potwór :)

przykro mi nika nie wie co powiedzieć :((

aestima super wiesci, ale czemu masz pappa jak jest ok?

Zolza a to bylo przez brzuch tentno sprawdzane? ja mam wizyte za tydzien i nie wiem cz pani dr juz uslysz bicie serduszka tak?

Zolza a to bylo przez brzuch tentno sprawdzane? ja mam wizyte za tydzien i nie wiem cz pani dr juz uslysz bicie serduszka tak?

U mnie był równy 12 tc jak dr próbowała znaleźć tętno no i nie znalazła... Ale od razu zaznaczyła, że sprzęt ma nijaki i że możemy nie usłyszeć serduszka.

Zoła- serduszka naszych Maluchów biją niemal tak samo( mojego 156:)
A ile wynosi igm? NIe martw się tylko leć na konsultację, pewnie wszystko będzie ok. B. niskie igm, to by znaczyło, że zaraziłaś się w ciągu kilu ostatnich dni.To naprawdę mało prawdopodobne żebyś się zaraziła właśnie teraz a wynik wątpliwy to jeszcze nie zły wynik. Tego się trzymajmy!
Ogitu ja od razu dostałam skierowanie na oba te testy ze względu na dosyć późne obumarcie płodu (11/12tc). Ale po usg i wywiadzie p. genetyk powiedziała, że pappa to tylko formalność:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry