reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
Gratuję takich dużych, fajnych dzidzisiów:) Ja dzisiaj mam o 17.30 USG u mojego kochanego lekarza prowadzącego pierwszą ciążę( dorwałam go w prywatnej klinice, bo w poliklinice na karowej już nie przyjmuje). NA podstawie tego usg umówimy się na usg genetyczne, tak żeby ewentualnie móc zrobić pappę.
Mdłosci są nadal, wczoraj cały dzień mnie trzymało, dzisiaj tylko chwilami mnie mdli, mam nadzieję że wkrótce zaczną słabnąć. Wieczorami muszę leżeć z wiadrem w pobliżu:(

ja jadę na 15.00 czyli zaraz,brrrr boję się mam na dzieję,że wszystko ok:-:)rofl2:,zaraz po powrocie wam napiszę:tak:

Ja już po wizycie:)

Moje maleństwo rośnie niesamowicie, 3 tygodnie temu miało 2,6 cm a dziś już 6,93! Nadrobiło szybciutko wszystkie swoje zaległości i termin wg usg zrównał się idealnie z terminem z ostatniej miesiączki... tylko że ja miałam owulacje tydzień później więc w zasadzie jest wieksze o tydzień. hmmm.... szeleje:)
W trakcie badania było grzeczniutkie, na początku chyba spało a potem tylko przecierało rączkami oczka! Mój M. był pierwszy raz ze mną na badaniu i nie mógł wyjść z podziwu ile widać! Wszytkie wyniki maleństwa bardzo dobre, ta kość karkowa w normie, piękny kręgosłup, 5 paluszków, łapki po dwie na góze i na dole, hehe :) Już wygląda jak dzieciątko nie jak fasolka. Tętno 157. Widać było serduczko, żołądek, pęcherz... coś niesamowitego!

Moje cisnienie było znów troszkę za wysokie ( 136/84) i ginka poleciła mi stałą konrolę ciśnienia, w razie czego przepisała dopegyt. No i mam jakiś stan zapalny szyjki macicy, dziwne, bo robiłam cytologię dwa tygodnie przed zajściem w ciążę i było ok. WIęc znowu jakieś leki. Ale najważniejsze, że z maleństwem wszystko OK!!!

Paulinka twój maluch też niczego sobie, w dwa dni pewnie mu przybyło całkiem sporo! To niesamowite jak maleństwa szybko rosną:)
Zdjęcia mam ale nie umiem obsługiwać naszego durnego scanera. Muszę poprosić męża o pomoc. Ale on po wizycie ze mną zupełnie zmienił podejście do dzidzi i pewnie sam będzie chciał wstawić to zdjęcie. Oczy mu się otworzyły, że to już jest mały człowieczek:)

reklama
Do góry