reklama
katamisz
Fanka BB :)
Dziwnie to jakoś u was z tymi L4....
Ja mam termin na jutro 03.06. a L4 ostatnie mam normalnie wystawione do 12- tego i lekarz mowi ,że tak czy siak do tego dnia juz muszę urodzic bo będę przeterminowana sporo a jakbym wczesniej urodziła to z dniem porodu L4 się anuluję i automatycznie zaczyna mi się macierzynski.Nie może byc tak ,że ja mam tak a u Was inaczej bo zus jest jeden i ma te same normy...
Ja mam termin na jutro 03.06. a L4 ostatnie mam normalnie wystawione do 12- tego i lekarz mowi ,że tak czy siak do tego dnia juz muszę urodzic bo będę przeterminowana sporo a jakbym wczesniej urodziła to z dniem porodu L4 się anuluję i automatycznie zaczyna mi się macierzynski.Nie może byc tak ,że ja mam tak a u Was inaczej bo zus jest jeden i ma te same normy...
katamisz
A ja już jestem na macierzyńskim :-(od 25 maja.Trochę głupio bo dni lecą,każdy skraca pobyt z maluszkiem.Ehh
tusen a dlaczego 25 maj??Nie rozumiem tego..........
Czytam o Waszych historiach z L4 i nie rozumiem dlaczego tak różnie się do tego podchodzi. Ja miałam termin na 31.05 a gin wypisał mi spokojnie do 7 czerwca - 6 kładę się do szpitala i chyba szpitalne L4 obowiązywać będzie dalej, aż do dnia porodu, a potem macierzyński. Dziwne, że tak Wam skracają ten czas - przecież każdy dzień będzie bezcenny!
Zołza a skąd ZUS wie, jaki mamy termin porodu. Wydaje mi sie, ze nikt ZUSu nie informuje o tym raczej...Mi lekarz w szpitalu powiedział, że po terminie porodu już poleci macierzyński, bo inaczej ZUS się czepia o zwolnienia po terminie porodu :/ K. twierdzi, że lekarze nie uważają na zajęciach z takich zagadnień i ma dzis zapytać w pracy kadrową o to.
katamisz
No tak, to wiem, ale wcześniej nikt nie informuje o przewidywanym terminie porodu..
No nikt.Dlatego nie wiem skąd te problemy macie z lekarzami i L4...
Mój bez żadnego problemu dał po prostu na kolejne 30 dni jak zawsze i mowil ze jak urodze szybciej to L4 samo wygasa i sam urlop macierzynski wskakuje jako kontynuacja
reklama
Hej dziewczyny.
Postanowiłam dziś do ginka pojechac, bo czuje się coraz fatalniej fizycznie a co za tym idzie psychicznie... Więc proszę Was dziewczyny o mega mega mega silne kciuki, zeby mi jakoś pomogła, bo ja już bez kitu nie daje rady... Ledwo chodzę, już nawet piłka do skakania małą jest pomocą Mała tez od 2 dni jakas dziwnie spokojna jest czasem mi pierdyknie w żołądek albo w żebra ale na tym koniec, no i pod wieczór przeciąganie... Więc jadę skontrolowac sytuacje... Proszę naprawde o kciuki... Bo ja już nie ogarniam tego co się z moim ciałem dzieje
Postanowiłam dziś do ginka pojechac, bo czuje się coraz fatalniej fizycznie a co za tym idzie psychicznie... Więc proszę Was dziewczyny o mega mega mega silne kciuki, zeby mi jakoś pomogła, bo ja już bez kitu nie daje rady... Ledwo chodzę, już nawet piłka do skakania małą jest pomocą Mała tez od 2 dni jakas dziwnie spokojna jest czasem mi pierdyknie w żołądek albo w żebra ale na tym koniec, no i pod wieczór przeciąganie... Więc jadę skontrolowac sytuacje... Proszę naprawde o kciuki... Bo ja już nie ogarniam tego co się z moim ciałem dzieje